Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girşim var. Engelli raporu alırsam emekli olabilir miyim?

EYKARA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1977 doğumluyum ve 07/1996 yılından beri aralıksız çalışmaktayım.
2 doğumumun yasal süreleri haricinde hiç ara vermedim.
Şu anda 6100 iş günü çalışmam var. SGK emekliliği için prim gün sayımı doldurdum
52 Yaşı bekleyeceğim.
işim gereği tüm gün bilgisayara bakıyorum ancak uzun yıllardır gözlerim rahatsız kornea problemim var ve en son muayenem esnasında özel doktorum neden engelli rapour almadığımı sordu?
Engelli raporu alabileceğimi belirtti. Sağ %40 sol %50 görüşüm var.

SGK dan göz randevusu aldım.
Ben bu durumda sgk dan engelli raporu alırsam;
1-bundan sonraki çalışma dönemimde sıkıntı yaşarmıyım? Raporun zararı olur mu?
2-emekli olduğumda daha az mı maaş alırım?
3-erken emekli olma şansım var mı?
4-mevcut işyerimde çalışmaya devam edip engelli indirimi alabilir miyim?
5-engelli raporu bana ne kazandırır

Bu konularda internetten yaptığım araştırmalar pek bir netice vermedi.
Kanunlara baktım ancak sonradan engelli olan kişiler ile ilgili pek bir bilgi mevcut değil

Değerli görüşlerinizi yada bu konuda nereye başvurabileceğimi yazabilirseniz çok sevinirim.

bende 1977 doğumluyum ssk başlangıcım 1995, 17 yıl 3920 gün emekliliğim için yetiyordu,ben 4250 gün ile başvurdum.şimdi emekli maaşın bağlanmasını bekliyorum.% 40 raporum var,vergi indiriminden yaralanıyorum.tahminimce sizde en az % 40 rapor alırsanız emekli olabilirsiniz.

cevabınız için teşekkür ederim sizde sonradan mı engelli raporu aldınız ?
yoksa ilk işe girişinizden itibaren mi engelliydiniz? bu emeklilik için fark yaratıyor mu?

önceden % 40 raporum vardı, fakat vergi indirimine aralık ayında başvurmuştum..şubat ayında ankaradan % 40 onay raporu işyerime geldi,günüm yettiği için emeklilik başvurusu yaptım.aynı yerde çalışmaya devam ediyorum.şu an için emekli maaşım gelmediği için ssk sız çalışıyorum.emekli olduktan sonra tekrar giriş yapacaklar.işyeri sgdp yatırıp işime davem edeceğim.

vergi indirimi alırsanız erken emekli olabilirsiniz ve çalışmaya da devam edebilirsiniz yani 2 maaş geliriniz olur ssk primleriniz yüksekten ödeniyorsa maaşta yüksek olur en güzeli emekli olmak çalışmaya devam ederseniz maaşınız kesilmez ayrıca engelli raporunuz olduğunda bir çok haklardan indirimli ve ücretsiz yararlanacaksınız ulaşım.fatura.vergi.taşıt.gezi.gibi

Her iki gözdeki % 50 görme kayıpları için (altında başka bir rahatsızlık yoksa) % 40 ve üzeri rapor alamazsınız. Bu durumda sakat statüsünde emeklilik de mümkün değil.

1- işe girerken sakat statüsünde olduğunuzu beyan etmeniz gerekmiyor. Dolayısıyla bir sorun yaşamazsınız.
2- Hayır. Aksine, X yıl erken emekli maaşı almaktan daha avantajlı hiç bir şey olamaz.
3- Bence yeterli oran verilmez
4- Emekli olabilseniz evet, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya da devam edebilirsiniz
5- http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim.
her iki gözümde de kornea hastalığı olan keratakonus var.
doktora gidip direkt bu durumu söylemem yeterli olur mu acaba?

Üst Alt