Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 SSK giriş ve 3. derece vergi indirimiyle ne zaman emekli olurum?

aliyilmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1.8.96 da işe girdim, 5688 gün prim ödeme gün sayım var. %40 engelli raporum ve vergi indirimi onayım var.

Acaba yukarıdaki tabloya göre 1.8.13 yılında emekli olabilir miyim? Emeklilik müracatı için çalıştığım firma mı yoksa ben mi müracaatta bulunacağım?

Prosedürler hakkında da tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Herkese engelsiz ve mutlu bir yaşantı dileklerimle.

2008_oncesi.PNG

Doğum tarihiniz 1.8.1978 ve öncesi ise evet 1.8.2013'ten sonra emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

İşyerinden emeklilik talebiyle ayrılacaksınız (yani sigortalılığın sonlanacak). Sonra en son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğı İl/ilce sosyal sigorta kurumuna gidip, emeklilik için yazılı olarak başvuracaksınız. Başvuru için gerekli olan dilekçe dahil tüm evraklar orada matbu/hazır. Tek yapmanız gereken onları doldurmak.
Ayrıca resmi onaylı nüfus cüzdanı örneği ve 2 de resim gerek. Bir de işvereni tarafından üç nüsha doldurulacak sigortalı hesap fişi eklenmeli..

Sayın KKelebekK,
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Doğum tarihim Haziran 1972.
Çalıştığım iş yerinde genelde ayrılmadan emeklilik müracaatında bulunuyorlar ve yüksek ihtimalle de çalışmaya bütün hakları sıfırlanarak isterlerse emekliliğe hak kazanan çalışanların çalışmalarına devam etmelerine müsaade ediyorlar. İnşallah bana da devam etme şansı tanırlar. 16 yıldır aynı işte çalışıyorum şükürler olsun.
İnşallah devletimizde adam gibi bir maaş bağlar....

Selam ve saygılarımla...

Üst Alt