Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 tam bağımlı ibareli raporla araç alırken vasi şart mı?

mrdag01

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Babamın %96 oranlı tam bağımlı süresiz raporu çıktı. Engel grubu süreğen(kronik) .ÖTV muafiyetinden faydalanıp bir araç almayı düşünüyoruz. Şu konuda bilginize ihtiyacım var: Babam sağlığındayken araç alım satımı için adıma vekalet vermişti. Bu vekaletle babamın adına araç alabilir miyim? Yoksa vasi atanma gibi işlemlerle uğraşmamız gerekecek mi ? Tşk ederim.

Rapor ve vekalet tarihi

Arkadaşlar, babam tescil işlemleri dahil araç alım satımları için 2019 da vekalet vermişti. Elimizde 2020 tarihli %96 oranlı e raporu var. Maliyeye akıl danışmaya gittim. Vekaleti sağlığında vermiş vasi kararı almanız gerekir dediler. Raporda zihinsel yazmıyor ama orta derece demanstan söz ediyor. Aynı durumu yaşayanlar varsa tecrübesini paylaşırsa sevinirim.

Yıllar önce bana da vasi şart diye vasi atadılar. Hakim zihinsel bir durum yok, siz kısıtlısınız neden böyle bir talep var anlamadım demişti. İki senelik bir vasi ataması yapıldı sonra yenilemedim. Sizin konu benimkinden farklı. Vergi dairesindeki kişi öyle dediyse işlemi onlar yapıyor. Başka bir vergi dairesine daha sorun netleşir

Üst Alt