Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 yılında 16 yaşındayken sigortalı oldum. %42 ile emeklilik şartlarım..?

togi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar
ben vergı ındırımınle emeklılık hakkında soru soracagım sızlere
ben :28/02/1980 dogumluyum
ssk girişim:20/08/1996(yaş 16 ama staj ssk sı degıl)
gun sayım:5400
raporum:%42

sımdı sorum benım burda paylaştıklarınıza bakarsam 17 yıldan emeklı olacagım cıkıyor ortaya oda 2015 yılına denk gelıyor ama alı tezelın sıtesındekı ornege bakarsak 18 yasındakı tarıhten tabloyu esas alıyor. acaba ben mı yanılıyorum yardım edersenız sevınırım.
AliTezel.com - zrl emekliliinde ya art yok ama sigortallk sresi art vardr

Ali Tezel senin durumundaki birine yanıt verirken "Özürlü-engelli emekliliğinde yaş şartı yoktur ama sigortalılık süresi ile prim ödeme gün şartı vardır. 20.04.1982 sonrasında işe girenlerde de 18 yaşından önceki süreler prim hesabında dikkate alınır ama sigortalılık süresi bakımından dikkate alınmaz." demiş. Yani senin emekliliğin hesaplanırken 18 yaşına girdiğin gün baz alınarak hesaplanır. Bu durumda 28/02/1998 tarihi, yani 18 yaşına girdiğin tarihi sigortalılık başlangıcı olarak baz alırsak 3. dereceden emekli oluyorsun ve 18 yıl 4080 prim ödeme günü itibariyle emekli olursun. Eğer yanılmıyorsam 2016 yılında emekli olabileceksin. Eğer ki yanılıyorsam özür dilerim, daha iyi bilen biri mutlaka yanıtlayacaktır.

bu ornege gore 28,02,2016 yapıyor.18yıl 4080 gun. yanıltmamak adına yazımı sılmıştım. tezel soyluyosa dogrudur.

ewet bende bu sekılde anladım ali tezelın yazısında fakat dıger bu sıtedekı forumlarda aynı durumda olan ınsanlar var ve orda dıger arkadaslarımız demıskı (bunu bana sskdakı memurda soyledı) gırıs 96 tabloda neye denk gelıyo 17 seneye fakat bu 17 seneyı 18 yasından sonra doldurman gecerlı yanı 98 yılından sonra 17 yıl 3920 gun doldurmam gerekıyormuş. eger boyleyse 2015 yılında degılse 2016 da emeklı olucam.ve ben bunun gercekten hangısının gecerlı oldugunu oğrenmek ıstıyorum

ornektekı kızın ozaman 1,11,2017 de emekılı olması gerekıyor ama 1,11,2019 demış alıtezel yanı 18yaşının dolmuş oldugu tarhı sıgorta başlangıcı olarak almış .

aynen işte iyice kafam karıstı. gecen nısan ayında ssk ya gıttıgımde ordakı memur 2015 martın 1ınde gel basvur emeklılıge demıstı. gecen gun bu yazıyı okudum sonra bende bu yazıya gore 2016 da gıdıp basvurmam gerekıyor dıye anladım.sonrA 170 aradım ordakı kısıde 96 yılının denk geldıgı surec 17 yıl da emeklı olabılırsınız ama 98 yılından sonra 17 yılınız olması lazım dedı buda 2015 oluyor dedı offf kıme ınanaagımı sasırdım

170 teki memurlar ve sigortadaki memurlar özellikle 18 yasindan önce sigortali oldugunuzu belirtmesseniz normal prosedürü söylüyor asil olan hizmet yili 18 yasindan sonra başlıyor mesela tabloda 17 yila tabiseniz sizin sigorta baslanginiz 16 yasinda ise 18 yasinizi doldurdugunuz tarih itibari ile + (17)hizmet yilinizi toplicaksiniz bu konu kesin ve net bu şekildedir.

ali bey benım sorum tablado ssk gırıs yılım olarak 1996 mı bakmalıyım 1998 e mı ? ben burda takılıyorum.egerkı 96 yılına bakarsam 17 yıl 3920 gun ve bunu 98 yılına ekleyım 2015 te emeklı olucam. yok tabloda 98 yılına bakarsam 18 yıldan emeklı gosterıyor buda 2016 ya denk gelıyor. yanı yılların 18 yasımın ustune eklenecegınde hem fıkırız aliozdemir_57

Tam pirimleriniz ilk olarak hangi tarihte yatti ise o yili tablodan bakicaksiniz 16 yasinda staj deyil tam pirimleriniz 97 yılında yatti ise 97 yilinizi baz alicaksiniz benimde durumum sizinle ayni benim ilk sigorta tarihim 98 tam pirimle ve 16 yasindayim idim o tarihte bende sizin gibi ikileme düştüm ve arastirmalarim sonucunda tabloda ilk sigorta tarihinin baz alindigini öğrendim sizde hesaplamalarinizi öyle yapin

İlk sigortalı olduğunuz tarih neyse, aşağıdaki emeklilik tablosunda emeklilik kriterlerinizi belirlerken onu temel alacaksınız. Yani 15 numaralı kritere tabisiniz emeklilik için:

İşin teorisi de şu: 1- http://www.engelliler.biz/forum/eme...nda-emeklilik-kriterlerinin-belirlenmesi.html

2008_oncesi.PNG

Ama konu emeklilik için sigortalılık süresinin hangi tarihte başlayacağına gelince, oradaki kural da şu:

28/02/1980 + 18 = 28/02/1998

İşin teorisi 2- http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html

Yani emekliliğiniz = 28/02/1998 + 17 yıl = 28/02/2015 (bu tarihte 3920 gün prim de tamamsa ve defterdarlıktan elde edilmiş 3. derece sakatlık indirimi de varsa, emekliliği hak ediyorsunuz)

Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. vergi indirimim gelmedigi için işlemlere başlayamadım... kaç günde geliyor bu posta ankaradan....

şu vergi indirimi belgesi gelse nedir ne degildir tam detaylı yazacam ama gelmiyo arkadaş

Vergi daireside 1 ay geçmeden örnek vermem diye diretiyo...

arkadaşlar cok teşekkür ederim verdıgınız bılgıler ıcın . erenberen arkadasım ben 1 ayda ankaradan sonucumu oğrendım.fakat ıs yerıne ulaşması 3 ayı gectı

3 ay çok uzun zaman degilmi zaten 1 yıl süreli vergi indirimi verdiler 2 ay onay aşamasında geçti 3 aqyda sürerse gelmesi 5 ay ne işe yararki...

Bunu vergi dairesinden elden alma ihtimalimiz yokmu acaba hiç bir türlü ...

Nasıl bir bahane bulmam lazımki bunu vergi dairesinden elden teslim alayım...

Herkese merhb.benim %42 raporum ve vergi indirimim var 28/02/1980 doğumluyum.iki ay önce emekliliğe müracaat ettim ve bana gelen cevap 2016 yılında basvurmam gerekiyormuş.1996 SSK girişim var.gecen sene gittiğimde 2015 demişlerdi simdi ise 2016 çıktı bunun için ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz.

Yok kardeşim senin emekliliğin dolmuş oradaki memurlarin isguzarliklri en kisa zamanda tekrar git benim hic yoktan yere emekliliği mi uzatiyorsunuz de gerekirse sizlerin adina maddi manevi tazminat davası açicam de ilgili yonetmelikleri suan pek musait degilim ama gun icerisinde burdan paylasirim

Ya neler söyledim ama anlamiyolar mudurle bile konuştum yok

bu işler çok karışık kardeşim net bilgi diye bişey bulamıyo insan

togi

2016 yılında tekrar başvuru yap diyen ssk'daki memurmu yoksa ankaradan kurum'mu posta yolu ile cevap verdi ?

Kuruma gittim orada söylediler.

İzmir Gaziemir deki memur bayan.

2haftaya kadar adresine postalariz belgeleri dediler.büyük ihtimalle red olucak dedi.

Bizi bu konu hakkında en güncel bilgiler gelince bilgilendirirseniz çok seviniriz..

Sizin koşullarınızda bende varim.. Doğum tarih 09\11\1980 ssk giriş 1996. ve rapor sürekli vergi indirimi süresiz
ben 6 ay önce ist iki tane kuruma uğradim ilk memur sizin gibi 2016 dedi bana bende müdüre gittim 2015 dedi
ist başka bir semtindeki kuruma gittim memur 2015 gel dedi bana bakalım sizin sonuç ne çıkıcak..İnş olursunuz emekli

Durumumuz ayni...ben anlamıyorum neden bunlar bakkal dükkânı gibi ayrı ayrı konuşuyorlar mewzuat ne diyor hic bakmiuorlarmi.

S.a arkadaşlar uzun bir uğraştan sonra bugün itibariyle emeklilik şartlarının yerine getirilmiş olduğunu memur hanıma nihayet anlata bildik.bir hata yaptıklarını tarafima bildirdiler.burada bana yardımcı olan ali bey mustafa bey ve diğer bütün arkadaş lara çok tesekkur ederim.umarım bu hataları başkalarına da yapmazlar ve emsal olurum.

Ve buradan ali Tezel ve diğer onun gibi insanları yanlış bilgilendiren insanların haklarına tecavüzbeden bütün arkadaşlara diyorum ki açın mevzuatı adam gibi okuyun kimsenin kafasını bulandırmayı.saygılar.

Tolga kardeşim emekliliğin şimdiden hayırlı olsun Rabbim Güle güle yemeyi nasip etsin

darısı artik başıma daha 3.5 yil var ama geçer işallah

Tesekkur ederim ali bey siz olmasaydiniz ben bu isin peşini birakirdim.allah sizden razi olsun inşallah size de nasip olur

Aynen.. Arkadaşlar hata yapmış:) çok merak ediyorum o arkadaşları:)))

güle güle yemek nasip etsin ..

Bu arada KAÇ PARA BAĞLANDI :d:d

Üst Alt