Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96'da kaza geçirdim. 97 sigorta başlangıcım var. Malulen emekli olabilir miyim?

ergün32

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar ben 1996 tarihinde kaza geçirdim ve %92 raporum var. 1997 de sigorta başlangıcım var. 600 gün primim oldu simdiye kadar. acaba ben 1800 gunde emekli olabilirmiyim.
ayrıcakaza geçirdiğim zaman 14 yaşındaydım askerlik borçlanması yapabilirmiyim

% 92 'lik rapor kaza geçirdiğiniz 96 tarihinde mi alındı? İşe giriş tarihiniz 97'den önce % 60 ve altında sakatlığınız olduğunu ispat edebilirseniz ve sonrasında bu oran % 96 'ya çıkmışsa 10 yıl 1800 günle emekli olabilirsiniz. Muhtaçlık varsa 10 yıl şartı aranmaz.

Ayrıca, 96'da 14 yaşındaysanız sigorta başlangıcınız 18 yaşını doldurduğunuz yıl itibariyle 2000 olarak kabul edilir, yine -staj değil- tam primden yatırıldığı varsayarak.. Ve askerlik yapmışsanız borçlanabilirsiniz askerlik sigorta başlangıcınızdan sonra olacağından sadece prim gününüz artar..

kaza geçirdiğim zaman hiç sigortam yoktu ve %80 rapor vermişlerdi.geçen yıl %92 rapor aldım.bu haliyle emekli olmam nasıl olur.

Malulen emekli olmazsınız sizin için en erken emeklilik prim ve yıl şartını tamamlayıp vergi indiri hakkı kazanıp erken emekli olmaktır..
Şu tablo işinizi görecektir,

2008_oncesi.PNG

Üst Alt