Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96'da sigortalı oldum, %60 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

banderas

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim engel derecem %60 yani 2.derece vergi indirimi alıyorum
ssk girişim 01/08/1996 emeklilik pimimi yatmış bir pirim,
25 / 12 / 1979 doğumluyum
2000 gün pirimim var malülen emekli olamam sanırım yapmazlar herhalde raporları bozdukları için korkuyorum ama bu şartlarda ne zaman ve nasıl emekli olurum bilgilendirir ve bir ışıkta siz tutarsanız çok memnun olurum.

arkadaşlar allah aşkına benim emeklilik yaşımı hesaplayın kafam çokkkkkk karıştı.

25 / 12 / 1979 doğumluyum,
01 / 08 / 1996 ssk girişim tam 30 günlük pirim yattı,
31 / 12 / 2010 tarihi ile 2500 gün ssk pirimim var,

% 60 yani 2.derece engelliyim verği indirimim var askerlik borçlanması yapayımmı bilemiyorum 18 aylık askerlik yapmışlığım var borçlansam dahamı erken ve iyi olur borçlanmasammı ama borçlanmak istiyorum çünki dayanamıyorum ne dersiniz ,

bana günü ,gününe emekliliğimi hesaplayacak arkadaşıma dua edeceğim teşekkürler.

ssk girişiniz 18 yaşından önce oldugu için ilk ssk giriş tarihiniz 19 yaşından gün almış olduğunuz tarihtir.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html
26.12.1997 ilk ssk girişiniz..
2 derece vergi ind.hakkınız olduğuna göre;
17 yıl 3840 güne tabisin...
26.12.1997+17: 27.12.2014 tarihinde prim ödemen de tam olur ise emekli olursun..
Sorunuzdan askerlikten önce ssklı olduğunuzu anlıyorum askerlik ödemesi emekli olma tarihini değiştirmez sadece priminizi artırır...

tam olarak anlayamadım 16 yıl 4 ay olması gerekmiyormu.

Siz il ssklı olduğunuzda 18 yaşından küçük olduğunuz için ilk ssk giriş tarihi 19 yaşından gün aldığınız tarih sayılır..
Bakınız yukarıda gerekli açıklama var..

Arkadaşım 18 yaş diyor sen 19 a çekmişsin ,ayrıca 2008 YILINDA gelmiş olan sgk bilgi edinmeden gelen cevabıda ekliyorum siteye

MERHABA ; 25/12/1979 DOĞUMLUYUM 01/08/1996 SİGORTA GİRİŞİM ŞU AN 1800 GÜN SİGORTAM VAR, 2.DERECE ENGELLİYİM %60 VERGİ İNDİRİMİMDE VAR ANKARA ONAYLI, NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM.
Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
01.08.1996 tarihinde sigortalı olduğunuz ve 2. derece sakatlıktan emekli olmak için 16 yıl 4 ay'lık sigortalılık sürenizin bulunması gerektiği anlaşılmıştır. Sizin söz konusu süreyi 01.12.2012 tarihinde dolduracağınız ve 3760 gününüzün olması halinde emekliliği hak edeceğinize. Askerliğiniz sigortalılık başlangıcından önce ise ödemeniz halinde başlangıcınızı geri götürecektir.
Bilgilerinizi rica ederiz.​

Arkadaşım soru sordun bizde elimizden geldiği kadarı ile kanunlar çerçevesinde cevap verdik.İlgili link e bakarsanız kanun öyle diyor ben demiyorum yine yazıyorum elinizdeki bilgi edinme kapsamındaki bilgiler yanlış.Siz o tarihte emekli olmanız imkansız emekli oldunuz diyelim ilerleyen günlerde aaaa biz yanlış hesaplamışız siz şu tarihte emekli olursunuz derler ise şaşırmayın..
Bakınız kanun ne diyor altını çizdiğim yeri iyi okuyunuz...
5510 sayılı Kanuna göre malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarının uygulanmasında, 18 yaşından önce malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tâbi olanların sigortalılık süresi, 18 yaşını doldurdukları tarihte başlamış kabul edilecektir. Bu tarihten önceki süreler için ödenen malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primleri, prim ödeme gün sayılarının hesabına dahil edilecektir.
18 yaşını da 19 yaşından gün aldığınız tarihte dol duracağınıza göre...

http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html

teşekkürler ilker çok sağol tavrımı yanlış anlama ssk da öyle yazmış işte haklısın sağol.

ben emekliliğimi sn ali tezele hesaplattım 25 nisan 2014 dedi ondan da daha iyi bilecek değiliz herhalde.

Üst Alt