Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 Bağkur girişim var. Emeklilik için başvurdum. Sonuç ne olabilir?

scaner67

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boğa .sitede yeniyim kusura bakmayın.

01.01.1997 bağkur girişliyim ve esnaf olarak devam ediyorum.
Bağkur pirimim 5560.
arada 3.5 yıl borçlardan dolayı bağkur ödeyememiştim.
Son 400 günü ssk primi olarak ödüyorum.

maluliyetten emekli olmak için işlemlere başladım.ağır osas tan %35 aldın.hiper tansiyondan %20 aldım.ortopatiden %3 aldım ve heyete verdim.Sonucu açıklanmadı.
ankaradan dönüşte sizce % kaç olur.

berberlik yapıyorum dükkan benim üzerime sigorta ödemeden devam edebilirmiyim.
acaba daha önce askerlik borçlanmasını ssk olarak ödeyip 1261 güne tamamlasam ssk şartlarından emekli olabilirmiyim bağkurdan olsam fark ne olur .ilk önce 2 yıllık alırsın diyorlar bunun süresiz olma durumu olurmu.çünki bu rahatsızlıklar kalıtsal sanki yıllardan beri var ailemde de var.lütfen cevap yazarmısınız.toplam

scaner67
Hem birden fazla rahatsızlık hem de oranın yetersizliğinden dolayı malulen emekli olamazsınız.
Askerlik borçlanması, emekli olunacak statüyü belirlemek açısından son 2520 gün değerlendirilmesine dahil edilmez.
ssk lı olarak 4A statüsünden emekli olmak isterseniz, ödediğiniz son 400 gün ssk primini 1261 e çıkarmalı, yani 2 yılı aşkın bir süre daha ssk lı olarak çalışmalısınız.
Mevcut süre ve priminizle 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden bağkurdan hemen emekli olabilirsiniz.
Tabi bağkurdan olduğunuzda emekli aylığınız bir miktar düşük olur, öte yandan ssk dan olabilmeniz için ise 2 yıldan fazla süre var.
Değerlendirmeyi ona göre yapıp kararı kendiniz vereceksiniz.

Ufukalp kardeşim biraz açıklama yapayım 01.08.1016 tarihinde Zonguldak devlet hastanesinde üniversiteden almış olduğum raporlarla sağlık heyetine girdim.3 değişik rahatsızlığımdan dolayı %50 rapor kurul tarafından verildi.ben halen faal esnaflık yapıyorum.maliye vasıtasıyla özürlü emeklilik için baş vurdum .Beni maliye sağlık kuruluna sevk etmişti ,acaba 1: maliye KURULU %50 raporumu azaltırmı ? ve en önemlisi de maliyeden onaylanması için Ankara'ya gönderdiği raporum GELDİĞİNDE bağkur tarafından kabul görür mü? 2 : yada direk bağkurun mu beni sevk etmesi gerekiyordu. kafam çok karıştı.

scaner67
Maliye ancak vergi indirimi açısından inceler raporu, bağkurdan emeklilik için ise vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.
Bağkur'dan emekli olmak için direkt kuruma 5510/28. maddeye istinaden emeklilik başvurusu yapacaksınız.

sayın oturanboğa rumuzlu arkadaşım.Bağkur dan %40 engelli emeklilik almak için bağkurun mu sevk etmesi lazım. maliyenin sevki ile devlet hastanesinden alınan rapor geçerli olmaz mı?. Maliye sevki ile gittiğimde devlet hastanesinden 5 yıl süreli %50 rapor verdiler.bu rapor ankaraya maliye kuruluna gitmiş kabul görünce maliye bağkura biz yazı yazacağız emekliliğini bekleyeceksin dediler.bağkuru aradığımda.bu rapor bizi bağlamaz biz sizi üniversite hastanesine sevk edeceğiz o rapor bizi bağlar dediler.hangisi doğru acaba halen faal esnaflık yapıyorum. 5300 yömiyem 18 yıl bağkur kaydım var.lütfen cevap yazarmısınız

Madde: 28
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır. sayın ufuk alp benim bağkurlu olmadan herhangi bir rahatsızlığım yoktu.yaşlılık maaşı neye göre hesaplanıyor. 01.01.997 bağkur girişi 5250 bağku 400 günde ssk primim var.maaş ne olur

bende sizin gibi bağkur dan emekli olmaya çalışıyorum izleyeceğin yolu şu şekilde olacak. arkadaşım önce bagkura gidip 5510/28 madden hastaneye sev alacaksın oradan çıkan raporun doğrudan bağkura. oradan bağkur sağlık kuruluna gider oradan ya onaylanır yada tekrara başka heyet hastaneye gönderirler oradanda aynı hastalık oranları aynı çıkarsa sizi emekli olursunuz. tahmini maşınız 1000 tl ile 1150 arası alırsınız bagkur kadar bu işi uzatan başka bir kurum yoktur..... Ben 8 aydır uğraşıyorum benim heyet hastaneden gelen raporum 80 gün oldu hale onaylanmadı ben 2 kere bimere 10 yakın 170 aradım dosya incelemede diyorlar ankara Kocatepe sağlık kurulu kadar yavaş çalışan bir devlet kurumu görmedim.

Bağkur sevki ile bugün bülent ecevit üniversitesi hastanesine gittim.ağır Osas diye göğüs hastalıkları bölümünden prof. dr. bayan yazmış.ortopedi ise sağ dirsek flex:120 ext:-30/-10 supınasyon ,pronasyon:70 motor:dirsek cevresi : 4/5.sağ kolda 5 cm atrofi mevcut yazıyor.kaldı benim için kalp-hipertansiyon. daha önce bağkur emekliliğin üniversiteye sevkle olduğunu bilmezken .ildeki hakem devlet hastanesi statüsündeki yere maliye kanalıyla gitmiştim .Osas %35, hiper tansiyon%20,ortopedidende %3 almıştım heyet 50 ye düşürdü.bağkurlu olmaydım bu belgeyi ssk ya verince biraz bekleyip emekli olabiliyordum.bağkura lanet olsun.dediğiniz gibi zorlamaya ne gerek var.insanlar bunu hak etmişse verin. başka heyet hastaneye sevk ederler demişsiniz il içi mi yoksa il dışı mı göndedrirler.yoksa sadece evraklar mı gider.cevap bulursam forumdan şimdiden tşk

genelde ilk rap kurul icin tatmi olurlarsa oran onaylar teretude kalırlarsa tekrar hastaneye gönderirler yüzde 70 gönderiyorla diye duydum bağkurlu olanları. kuruldakiler memur oldukları için bagkurlu esnafın durumunu bilmiyorla . benim bugun itibariyle Kocatepe sağlık kurulunda 90 gun oldu kurulda bekliyor 3 kere bimere yazdım 1 cimere yazdım 10 yakın 170 aradim şikayet edim. hale bir şey yok anla işte bagkurlu olmak suç.tum bagkuru arkadaşlara ssk geçmelerini öneriyorum hami daha önce emekli olurlar hemide daha vazla maş alırlar

scaner67

Siz bağkur'dan 5510/28'e istinaden erken Yaşlılık emeklisi olacaksınız. Bunun için elinizdeki rapor ya da maliye'den alacağınız sakatlık indirim hakkı bir anlam ifade etmez. Emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurduğunuzda sizi hastaneye sevk ederler. Oradaki rapor sgk sağlık kurulu tarafından incelenir ve karar verilir.

Maaşı bilemiyorum. Ama baktınız ki maaş düşük, emekli maaşı alırken çalışmaya devam edersiniz

sayın Bülent bey anladığım kadarıyla maliyeden aldığım vergi indirimi 5510/28 de etkisi yok. Bağ kurluyum faal olarak da primlerimi ödüyorum.ildeki hakem hastaneden almış olduğum %50 rapor bağ kur tarafından kabul görmüyor denilerek ildeki araştırma hastanesi(üniversite hastanesi)sevkim yapıldı.ağır Osas, hiper tansiyon ,%3 lük de sanırım ortopedi var. Araştırma hastaneleri hastalıklara oran vermiyor. direk olarak Ankara ya teşhisleri gönderiyormuş.orada nereye gider raporlar ve bağ kurdan emekli olmak çok zor iki veya üç kere dosyanı tekrara tekrar itiraz ederek göndermen gerekir diyorlar .ve bu işler senin 2-3 yılını alır diyorlar çok canım sıkıldı ve üzüldüm.sizden ricam bağ kurda emeklilik süreci benim açımdan nasıl ilerler ve ilerlemeli.5400 bağkur pirimi 403 gün ssk primi ve yılbaşında 20 yılımı dolduruyorum

scaner67

Hangi iş kolay ki bu ülkede! 5510/28'e göre Yaşlılık emekliliği için başvurun. Başvurunuzu malulen emeklilik olarak işleme alıp "malul değilsin" derler". Bunun üzerine "o zaman 28'e göre Yaşlılık emekliliği olarak işleme alın" dersiniz ve işleme konur.

Birim İşlem
1 09.09.2016 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE İADELİ TAAH. GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
2 09.09.2016 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE
3 26.09.2016 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 26.09.2016 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1
5 05.10.2016 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 05.10.2016 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE
7 05.10.2016 EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD. ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
8 05.10.2016 EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD.
sayınbülent bey yukarıdaki şekilde evrak takipten alıntı yaptım analadığım kadarıyla bu emekllilik işlemleri bayağı uzun sürüyormuş.acaba bu işleme göre benim emeklilik kabul görür mü?403 gün ssk bağkur 5700 günüm var bağkur işe başlama01.01.1997 ne yapmam lazım?

sayın bülent bey.01.01.1993 yılından 04.05.2014 yılına kadar tarım sigortası ödedim bu tarihten şimdiye kadar ssk da taşeron bir işte çalışıyorum .ssk olarak 900 gün primim var.2005 yılından süresiz %40 engelli raporum var .

acaba bu engelli raporumla muayene olmadan vergi indirimi alabilirmiyim.yoksa yeniden rapor mu çıkarmam lazım ve hangi şartlarda yaş sınırı beklemeden emekliliği hak ediyorum. 15.09.1972 doğumluyum.cevabınızı bekliyorum saygılar.

scaner67

%40 oranında yeni rapor almakta sıkıntı yaşıyorsunuz sanırım.

2005 yılındaki raporla vergi indirimi de vermeyeceklerdir bence. Çok sınırda bir oran, ille de bir bahaneyle yeni tetkik/rapor ister Maliye. Ama diğeri mümkün değilse, eldeki raporla vergi indirimine başvurun bakalım. Şanstır...

bülent bey ben yaşlılık aylığına bağlandım.ünüversite hastanesine muayene olduktan sonra ankaradan cevap geldi %51 engelli raporu ile emekli oldum teşekkür ederim..sayın bülent bey bir arkadaşım için tarım sigortası ile emeklilik hakkında bilgi alabilirmiyim.yanlışlıkla kendim diye yazmışım.şimdiden teşekkür ederim

bülent bey arkadaşım savaşın bir sorusu var size.özürlüler için kimlik kartı var arkadaşın ve sürekli yazıyor. 26.09.200 yılından bu kart geçerliliğini korurmu yoksa yeniden mi heyete girmesi gerekiyor.

özürlüler için kimlik kartı vergi indirimine mi geçerli kimlikte sürekli yazıyor.vergi indirimide mi sürekli demektir.kimlik kartı 2000 yılından

scaner67

Vergi indirimi ile engelli kimliği almanın bir ilgisi yok. Kart varsa ve sürekli ise geçerlidir...

Üst Alt