Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 97 engelli babamın adına araç aldım ama zihinsel engelli kardeşim de var

Alibenek

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar sitede yeniyim ,benim şöyle bir sorunum var. Engelli babamın adına ötv muaf ,sıfır araç aldım .babam yaşlı ve hasta ALLAH gecinden versin 5 yıldan önce bişey olursa 6 kardeşiz kardeşlerimden 1 i zihinsel engelli ve evli sağlıklı 4 çoçuğu ve eşi var Vasisi de babam. Ben 3 kardeşimden şu plakalı araçtan feragat ediyoruz ..,diye evrak alacaktım,,babam noterden bana vasiyet verecek ti ama şöyle bişey öğrendim
kardeşlerim den araç dan miras feragat alınca ,5 yıldan önce, mirasla bana geçerse aracın ötv sinin 6/5 ini ödemem gerekebilir miş galiba
,Babamın
1 dairesi,1 de dükkan ı Var . Bunlar için daha önceden Noterden Vasiyet verdi ,(ev eşi annem e,dairem de engelli kardeşimin diye)) Bunlar etkilermi acaba
Ben araca Nasıl bir çözüm bulunabilir bilgisi olan varmı acaba
Saygılar ..severek aldığım araca ötv ödeme ,veya zihinsel engelli kardeşimden izinsiz,Alamama,, satamama gibi kaygılıyım
Çözüm yolu nasıl acaba

Alibenek

Çetrefilli bir iş maalesef. Kardeşinizin yaşı 18'den büyükse, ona kalan mirasın kullanımı için mahkemeden izin alınması şart.
Ya da mirasın onun araç payına düşen kısmından diğer mirasçılar feragat edecek, o araç üzerinden hak istemeyecek.

OturanBoğa
Abim 18 den büyük, şuan da babam ve abim sağ ve ne yapabilirim..?
Kendimce babama vasiyet yazdırıp. herhangi bir problem de ötv yi. Ödeyim. Kurtulayım diye düşünüyorum ama başka bir fikri olan varsa bana yardımcı olursanız sevinirim
Saygılar..

Üst Alt