Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%97 ile araç alsam, sonra üzerine tertibat yaptırıp aracı kullanabilir miyim?

celal_1433

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar böbrek hastayım ve ortopedik hastalığım var belden aşağısı tutmuyor benim %97 raporum var %97 üzerinde araba alıp sonradan tesisat yaptırım kullanabilir miyim ve benim haricinde kaç kişi daha arabayı kullanabiliyor.

o şekilde pek yasal olacağını düşünmüyorum fakat İl Sağlık Müdürlüğü komisyonu özel tertibatlı araç kullanabilir der ve siz ona uygun kodların yazılı olduğu ehliyeti alırsanız kullanabilirsiniz diye düşünüyorum ama çokta emin değilim çünkü diğer yandan %90 üzeri rapor ile alınan ÖTV'siz aracı kişi kendisi kullanamıyor biraz tartışmalı bir konu...

celal_1433 Hiçbir farkı olmaz ki öyle de, zaten araçta donanım olacağı için yine sizden başkası kullanamayacak.

%90 üzeri alımlarda da özel tertibat yaptırıldığını duymuştum.Özel tertibatlı araba kullanabilir raporum var.

celal_1433 Ehliyetiniz varsa/alırsanız rapor oranı önemli değil % 90 da olsa % 1'de olsa, ortopedik engeliniz olduğu sürece alırsınız.
Ancak araçta donanım olacağı için sizden başka kimse kullanamaz. Yalnızca aynı ehliyete ve engele sahip olan kişiler kullanabilir.

Her şeyi geç, tertibatlı araba da sağlam bir insanın gaz veya fren pedalına basması tertibat için vahim bir durum. Ben aracımı hiç kimseye sürdürmüyorum. Tertibatın zarar görmesi an meselesi olur. İyi günler

Üst Alt