Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 işe giriş %50 rapor ve 4365 gün ile ne zaman emekli olabilirim?

arzu16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba;

01.01.1978 doğum tarihim

03.10.1995 tarihli ssk giriş kartım bulunmakta...ticaret meslek lisesi mezunuyum.

24.11.1997 de işe girdim ve %50 engelli raporum var.

ssk günlerim 4365 gün.

bugün SGK ya gittim...emekli dilekçemi vermek için çünkü netten baktıgımda emekli olabilirsiniz diyor....ve ordaki memur bey bana 2015 de emekli olabilirsiniz dedi.

ben ne zamn emekli olacam bana yardımcı olup bilgi vermenizi rica ediyorum...lütfen...

Raporun olduğunu söyluoyrsun peki bu raporla beraber vergi indirim hakkı aldın mı öncelikle vergi indirimi almanız gerekıyo ki size doğru bir bilgi verelım

arzu16,
3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 18 yıl 4080 güne tabisiniz..
24.11.1997 + 18 : 25.11.2015 tarihinde emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz. Ayrıca prim ödemeniz yeterli olduğundan bu tarihe kadar ister çalışarak ister çalışmayarak bekleyebilirsiniz.Ssk tarafınıza doğru bilgi vermiş...

normal insanlar gibi çalışıyoruz desenize....yani engelliler malülen emekli olamıyacak...3600 gün işe yaramıyor...

ilk sigortalı olduğunuz tarih üzerine 18 yıl koyman gerekıyor. benimde şuan pirimlerim doldu 1 kasım 2015 allah izin verirse emeklı müracat tarihim .

günleri tamamladıktan sonra yıl beklenmiyor diye biliyordum yine mi değişti kanunlar :mad:

arzu16,
Nasıl normal insanlar gibi engelli olmayan birisi kaç yıl çalışıyor biliyormusunuz 50 yaşından evvel emekli olamak artık hayal ilerleyen yıllarda ise 60 yaşından evvel emekli olmak artık tam hayal olacak.Siz 18 yıl çalışmaya bile itiraz eder gibisiniz...

Nuray_34,
Evet ilk ssk girişinden sonra emeklilik şartınız ne ise üstüne ekleyeceksiniz.Sizin prim süreniz dolmuş ise bu süreyi ister çalışarak ister çalışmayarak geçirebilirsiniz..

Uğur,
Kanun değişmedi hep böyleydi...

merhaba arkadaşlar;

ben 1997 kasım 24 de işe girdim...4755 prim günüm ve %50 de raporum var;

sorum şu ben nezman emekli olabilirim...ve emekli olduğumda kıdem tazmınatı alabilirmiyim...alacaksam ne kadar olur?

şimdiden teşekkür ederim...

Arzu hanım, emeklilik için yukarıda İlker'in yazdığı şartlara tabisiniz.

Üst Alt