Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%97 raporlu babam adına aldığımız araçla kaza yaptık. Kasko prosedürü nasıl olacak?

levent2012

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bülent bey iyi günler bana yardımcı olursanız sevinirim

mrb arkadaslar ben yeni katıldım bu siteye ama gerçekten yararlı bir site tebrik ederim .Herkesin sorusuna yardımcı oluyorsunuz benımde 1 sorum var yardım edrseniz sevinirim. ben 1 hafta önce babamın ötvsiz arabasıyla kaza geçirdik babam yüzde 97 özürlü raporu var araba fort fucus stayşın vagon 2011 model galeriadan aldık araba 40.000 tl kaskoda gözüküyor galeri çıkış faturası 27.500 tl arabadaki masraf 31.000 tl servis masraf çıkarmış kasko bizi aradı sadece bize fatura belgesini istedi bizde götürmedik gelmesseniz galeriden isterim dedi ve şimdi 12.03.2012 pazartesi bizi bekliyor yoksa dosyayı kapatırımm dedi tabi ben bütün kazadaki eııvraklarım tamam alkol muanesı trafik polis tutanağı yaralı hastane raporları kazanın krakisi ve kazada 2 gün olmuş reflü yapılmış kaza yerınde ne uyarı lefhası var nedehiç birşey ve oteki köşedede baska kaza vardı yani 2 gündür belediyenin yaptığı reflüden dolayı 9 kaza olmuş ve bei araba sıkıştırıp reflüye tosladım .Allahtan araba gitti perd oldu amabize birşey olmadı.şimdi ben ne yapmam lazım ne evraklarıyla gitmemm lazımm ne yöntem hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirimm teşekkürler

cvp yazarsanız burda görücam dimi

Kasko firması aracınızın pert olduğuna ve trafikten düşürüldüğüne dair yazı verecek size. Sonra aracın bedelini ötv'siz şekilde size ödeyecek. Siz de gidip yeniden ötv'siz bir araç alacaksınız...

Şu başlıkları da okuyun mutlaka:
http://www.engelliler.biz/forum/oze...onrasinda-yeni-arac-almina-dair-islemler.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...perte-cikarsa-otv-proseduru-nasil-olacak.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...-odeyerek-satip-yeni-arac-alabilir-miyim.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...sko-sirketi-ile-otv-konusunda-yasananlar.html

cevap verdiğiniz için teşekkür ederimm.Pazartesi kaskoya gidip geldikten sonra ne yolda çözüm verdiklerini tek tek yazıcam benim gibi mağdur arkadaşlarında önüne ne tür problem çıkıcağını paylaşıcam .teşekkürler bülent bey

mrb Bülent bey bügün kaskoya gittik orda bize sigortanın galeri ötv düşüldükten sonraki faturayı istemiş bizde neden isteniyor diye sorduk aracınız aracınız baya hasarlı olduğunu evrağa bakıpta değerlendire bilir galiba dedi ve

Bana 34 nolu plakalı aracımın alımında ötv vergisi uygulanmamış olup 5 sene içersinde yeni araç aldığım taktirde ötv vergisinin dikkate alınarak piyasa raiç değerinin belirlenmesi için gereğinin yapılması arz olunur diye bir evrak imzalatmak istediler.

Bizde imzalamıyoruz dedik.avukattımız baksın dedik zarf attık:))) yani gerekirse olucak tabikide işin şakası

sonra bize bu haksızlık sigorta yosa aracı satamaz bu çıkarcılık gibi ima etti ne alaka neden ozaman ben kasko yaptırdım tabiki benim hakkımı savunacağım sigortanın benim ötv indirimi onları ilgilendirmediğini benim bu hakkımı devredemediğim gibi yasalar önündede kimse bizden zorla alamaz
dedik.olmazsa 31.000 tl masraf varmış ozaman araba servisinde zaten servisinde sıfır şekilde yapılmasını istiyorumm dedim.bana
dilekçe yazın dedi .bende siz dosyayı sigortaya gönderin sigorta beni arasın olmassa avukata yönlendiricam dedik şimdi aramalarını beklicaz .

ama o kağıdını nedençok imzalatmak istediler 1 türlü anlamadımm Bir bilginiz varmı Bülent bey cvp yazarmısınız teşekürler.

bu kendisine nelere mal olur? % 97 roporu varken

geçmiş olsun benim bildiğim araç hurdaya çıktıktan sonra aynı raporla yeniden ötv siz araç alabilirsiniz size 40000 tl değilde 27500 tl vermeleri gerekir ötv nin ödenmesiyle ilgili evrakı bence imzalamadığınız iyi olmuş pert aracı ne yaparlarsa yapsınlar vergi dairesiyle bizzat görüşün

evet imzalamadık. zaten ötv düşüldükten sonra 27.500 faturası ama kasko bedelini vermezlermi çünkü zarar ederim 27500 verirlerse bana exper dosyayı gönderdim sigortaya onlar bana ne derse kapatıcam dosyayı dedi biz bir evrak yada dilekçe vb.yada onlar bize evrak vericeklermi ? bilgisi olan varmı?

Gerçek Örnek Vaka- Engelli Aracın pert olması sonrası sigortadan alınacak tutar

Arkadaşlar herkese selamlar,

Durumumu tam olarak baştan özetlemek istedim.

Aracımız 2011 ford focus. geçen sene aldık. Değeri 40000 civarındaydı ötv düştükten sonra 27500 TL ye aldık. İlk sene euroko ile sigorta yaptık bu 2. senemiz ve axa ya geçmiştik. poliçe değeri 40000 tl den kasko yaptırdık. Yaklaşık 20 gün önce kaza yaptık. arac agır hasarlı servisine sorduğumuzda 38000 TL masrafı var dediler. Exper aradı. 40000 Tl lik poliçemiz faizi ile birlikte 42000 tlye geldiğini
- ya bu parayı bize ödeyebileceklerini (ötv yi bizim ödememiz şartıyla tabii)
- ya da fatura tutarı olan 27500 Tl yi ödeyebileceklerini söylediler.

Ben
- 27500 aldığım taktirde bankadan çektiğim krediyi ödemek zorundayımki o zaman elime hiçbir şey kalmayıp zararda olduğumu bildirdim
- 42000 ödeseler ve ben ötv yi devlete ödesem gene elime 29000 geçerki hala zararda olacağımı ilettim. Çünkü 14000 banka kredimi kapamam lazım. geriye 15000 kalırki zaten 10000 TL peşin varmiştim ve yaklaşık 1.5 senedir kredi ödedim, o da toplam 8-9000 eder zararda olurum dedim.

Arabayı ÖTV li alıp almadığımın onları ilgilendirmediğini eğer bana böyle bir durumda 27500 ödeyecekseniz neden 40000 tl üzerinden prim ödettiklerini sordum. '' Onun iadesini istersiniz, yaparlar '' diye bir açıklamada bulundular.

Ben arabayı trafikten men etmelerini ve kasko değerimi bana ödemelerini istedim. Sebebsiz zenginleşme olur dediler. sizin dediğiniz gibi gidersekte benim tarafımda fakirleşme (kayıp) oluşacak dedim . ''Hem arabayı ben hatra binaen 5000 TL ye de alabilirdim böyle bir durumda bana 5000 mi ödeyecektiniz'' diye sordum. Tabiiki hayır dediler. E o zaman aracı ötvli almışım almamışım bu sigortanın sorunu değil, normal bir vatandaş gibi, kaza yapınca ve araba kullanılmayacak durumdaysa aracımın trafikten men edilmesini ve kasko bedelimin bana ödenmesini istediğimi söyledim.

Aracı trafikten men edemezler çünkü yapılabilir durumda dedi bu sefer. Tamam o zaman yaptırın dedim. Ama orjinal servisinde yaptırmalarını istediğimi de belirttim. aracın şu anki 2012 fiyatının ötvsiz 31000 TL olduğunu, Orjinal servisinde yaptırdıklarında 38000 TL ödeyeceklerini dışarda ise 15000 e orjinal parçaları takarak yaptırabileceklerini söylediler
Kabul etmedim. ya orjinal servisinde yaptırın ya da gidin 31000 e siz alıp arabayı bana verin bende kaldığım yerden devam edeyim dedim. Daha sonra arayacaklarını söyleyip kapadılar.

Poliçemi kontrol ettiğimde engellilere ait bir kloz koymuşlar.
'' Bu araçların sigortalanması durumunda , kısmi sigortalarda eksik sigorta uygulanmaması için araç bedeli ÖTV li tutar üzerinden sigortalanır. Aracın hasar sonrasında hurda belgeli olması durumunda sigortalıya aracın ilk ediniminde istisna edilen ÖTV tutarı aracın hasar anındaki rayiç bedelinden düşülerek tazminat ödemesi gerçekleştirilir'' şeklinde bir kloz.

şimdi böyle bir kloz daha önce yorum sayfalarında okudugum ''mali hakkımızın yasal yollarla gasp edilmeye çalışılması'' demek değilmidir.

ben verilecek 27500 TL de zarar edeceğim için kesinlikle kabul etmeyeceğimi söyledim.

bugun bizi tekrar aradılar. ne istiyorsunuz dediler.
42000 TL yi almak konusunda ısrarcı olacağım. Sormak istediğim mahkemeye gidersem dava ne kadar sürer. Şu an babam hasta olduğu için hergün hastaneye gidiyoruz. Mağduruz taksi faturalarını biriktiriyorum, gerekirse bunlarıda sizden istemek zorunda kalacağım dedim ve durumu hızlandırmalarını istedim.

21 gün geçti halen ortada bir şey yok. Direk dava yolunamı gideyim yoksa zarar etmeyecek şekilde nasıl anlaşma yapmalıyım değerli önerilerinizi bekliyorum.

selam ve saglıcakla...

bakın arkadasım dava yoluna gitsenizde kaybedersiniz cünkü size sunulan sigortada siz o kosulu kabul etmisiniz yani ordaki kosul olmazsa her türlü hak idda ettiğiniz 40000 tl alırsınız ama siz o kaskodaki madde önemli

Öncelik ile geçmiş olsun diliyorum,
Sakın davanızdan vaz geçmeyin arabanızı hurda olarak teslim edin vekaletname vermeyin paranızı alırsınız gerekir ise dava konusu yapın.Bakın çekme yapar iseniz sigorta şirketi arabayı ÖTV sini öder ve satar sizde 5 yıl dolmadan araba alamazsınız alan kişi arabayı yaptırır biner (Örn.Kaportacı alır yapar.Maliyette ucuz olur)
Arabanızı hurdaya ayırır iseniz sigorta şirketi hiç bir şey yapamaz arabanızı hurdacıya satar ve kulanılabilecek parçalar 2 el olarak satılır.Burada önemli olan sizin tekrar araba almanızın önü açılır.
1-Sakın davanızdan vaz geçmeyin gerekir ise yargıya taşıyın güzel bir avukat sizin paranızı çatır çatır alır.
2-Sakın vekaletname vermeyin verirseniz bile aracı sadece hurdaya ayırmak için verin (özellikle belirtin noterde)
3-Velev ki sigorta şirketi arabanızı yaptırıp size teslim edecek Arabanızı servis dışında tamir yaptırmayın (örnek dışarıda yan sanayi ürün takılabilir.Mesela dış dikiz aynası serviste 300 tl dışarıda yan sanayi 70 tl ve garantisiz. )

Levent bey, 4 yol var:

1- Aracı yaptırıp size verirler. 5 yıl dolana kadar kullanır, sonra vergisiz olarak satarsınız.

2- Aracı hurdaya çıkartırlar (sonra aracı parçalara ayırıp parçaları satarlar) ve size bugünkü 2. el piyasa değeri ne ise onu öderler (siz de yeniden ÖTV istisnalı bir araç alabilirsiniz)

3- Aracın bugünkü 2. el piyasa değeri ne ise, size onu öderler (ama ilk alım tarihi üzerinden 5 yıl geçmeden yeniden ötv'siz araç alamazsınız). Aynı zamanda ÖTV'yi de maliye'ye öderler (sonra aracı istedikleri gibi piyasaya sürebilirler).

4- Aracın 42 bin liralık değerini size öderler, siz gidip devlete ötv'sini ödersiniz (ama ilk alım tarihi üzerinden 5 yıl geçmeden yeniden ötv'siz araç alamazsınız).

Burada sizin için en avantajlısı hangisi, bilemiyorum. Ben olsam 2. tercih eder, sigorta şirketi ile pazarlığa tutulurdum. Zira hurdasıya kaça satacaklarsa, o satıştan da size pay vermeliler... Eğer verme taraftarı değillerse, o zaman "aracımı hurdaya çıkarın, bana ÖTV'siz piyasa değerini verin" deyin. Sonra götürüp aracınızı hurdacıya kendiniz satın....

Bülent bey bakın levent beyin kaskosunda madde var maddedeki ötv verilmek sizin yani orda söylenen sudur faturadaki 27500 lira verilir maddesi bulunuyor yani kaskodan fazla alamaz en fazla alacağı 27500 dür

Haklısın, ama o kloz maddesi akıl almaz bir saçmalık. Bence dava konusu yapılırsa yüzde yüz kazanılır. Nasıl ki araç sahibi için "yersiz zenginleşme" olmasın diye mantık yürüyorsa, aynı şekilde raiç bedelden ötv düşmek de sigorta şirketini yersiz zenginleştirir!

Olması gereken kolz şudur (Engelsiz Kasko'dan alıntılıyorum):

Bu kişilere ait araçların sigortalanması durumunda , kısmi hasarlarda eksik sigorta uygulanmaması için araç bedeli o km araçlarda ÖTV’ li bedel, 1 ila 5 yaş arasındaki araçlarda ise piyasa rayiç bedeli üzerinden sigortalanır.

Tescil tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde sigortalanması koşuluyla, 0 km "Özel Tertibatlı Araçların" poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğramaları halinde, aracın hasar tarihindeki ikinci el piyasa değerine bakılmaksızın (Motorlu Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları'nın B.3.3.1.2 ve B.3.3.1.4 hilafına) aracın teknik özellikleri aynı olan yenisinin anahtar teslim bedeli (ÖTV’li bedel) tazmin edilir.

"Özel Tertibatlı Aracın” 1 ila 5 yaş arasında ve ilk ruhsat sahibinin değişmemiş olması durumunda poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğramaları halinde, vergi düşülmeksizin piyasa rayiç bedeli ödenecektir.

öncelikle bir kaç düzeltme yapalım.

daha once arabanın şu anki ötvsiz değeri için 31700 yazmıştım. Bugun arabayı aldığımız acentayı aradığımızda aracın 39800 (ötv düşüldükten sonra) değeri olduğunu öğrendim. yeniden aynı arabayı almak istersek ödeyeceğimiz rakam bu.

sigorta şirketi ile de bunu paylaştım. Bize teklif edilen arabyı tamir ettirirlerse 25000 hasar bedeli ödenmesi gerektiği (ben sorduğumda servis bana 38000 demişti) aracın hurda bedelininde 10000 olduğu bu yüzden teklifleri 36000 TL. (aracta trafikten men edilecek ve yeni ötv hakkımız yanmayacak)

aracın asıl sahibi babam olduğu için ben tekliflerini babama ileteceğini ve onları arayacağımızı söyledim.

Soru 1 - 39800 ödemeleri için ısrar edelimmi ?
not aracın şu anki bedeli 52000 TL , ötvsiz değeri 39800 poliçemiz 40000 TL teklif edilen ise 36000.

Soru 2 - Trafikten men işlemleri için vekalet vereceğiz. Sadece hurdaya çıkarılması ve trafikten men edilmesine dair bir vekalet olacak. Böyle bir vekaletname örneği olan var mı? ve bu prosedür nasıl işliyor, ne kadar sürüyor ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlar, Saygılar

öncelikle bir kaç düzeltme yapalım.

daha once arabanın şu anki ötvsiz değeri için 31700 yazmıştım. Bugun arabayı aldığımız acentayı aradığımızda aracın 39800 (ötv düşüldükten sonra) değeri olduğunu öğrendim. yeniden aynı arabayı almak istersek ödeyeceğimiz rakam bu.

sigorta şirketi ile de bunu paylaştım. Bize teklif edilen arabyı tamir ettirirlerse 25000 hasar bedeli ödenmesi gerektiği (ben sorduğumda servis bana 38000 demişti) aracın hurda bedelininde 10000 olduğu bu yüzden teklifleri 36000 TL. (aracta trafikten men edilecek ve yeni ötv hakkımız yanmayacak)

aracın asıl sahibi babam olduğu için ben tekliflerini babama ileteceğini ve onları arayacağımızı söyledim.

Soru 1 - 39800 ödemeleri için ısrar edelimmi ?
not aracın şu anki bedeli 52000 TL , ötvsiz değeri 39800 poliçemiz 40000 TL teklif edilen ise 36000.

Soru 2 - Trafikten men işlemleri için vekalet vereceğiz. Sadece hurdaya çıkarılması ve trafikten men edilmesine dair bir vekalet olacak. Böyle bir vekaletname örneği olan var mı? ve bu prosedür nasıl işliyor, ne kadar sürüyor ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlar, Saygılar

Pazarlığa devam edin tabii, ama unutmayın, mahkeme süreci hem uzun sürer hem de masraflı olur.

Tabii, noter en dar kapsamıyla uygun vekaletname yazacaktır. Merak etmeyin...

Ve lütfen sonucu bizimle de paylaşın.

AnlaŞma aşaması

Bülent abicim pazarlık yaptık 39.000 istedik bize 25.000 tlye arabayı servisinde yaptırız dediler bu riske girmek istemedik; bizde zararımız olmasın zaten 15 tl kredi si var bankada onu yatırıp kaldıgımız yerden devam edelim dedik hak geçmesin istedik.

Ama bunlar oyunmu oynar allah bilir Benden yazılı fax çekmemi istediler bende 36.000 tl yi aracımın hurdaya çıkarımasını ve trafikten düşürülmesi yapılınca bu şartlar altında 36.000tl muatıp oldugımuzun beyanın ı veriyorum diye;imzalayıp ;faxsını çektk;ama bunlar her işini telde halletmek istiyor bana hiç bir evrak vermediler exper raporu olsun hurda yazısı olsun  beni muameleci arıyor benden açık kapsamlı satış yapabilecek vekalet Örneği gönderdi istiyor bu durumda ne yapmam lazım belge almam gerek tabiki karşi tarafdan bu şekilde anlaştığımıza göre ama tık yokk Örnek vekalet varmı hiçbir şekikde satamam durumu için ve benim ne yapmam gerek böyle oldumu  bülent abii acil olarak bana cvp yazarmısın pazartesi görüşücaz telde sigortacıylaa.

ACİL CVP YAZARMISIN BÜLENT ABİİİ

arkadaslar ben amcamın adına arac aldım /90 ve uzerı otv muaflı. 2 ay onceydı aracla kaza yaptık arac pert oldu
oncelılkle tesekkur edıyyrm gruopama sıgorta sırketıne
sıgorta aracımın kasko bedelı olan 55750 tl yı cok kısa surede odeyecegını bıldırdı once aracım ıhaleye cıktı 7000 tl getırdı ıztersenız bız sızı maghdur etmemek ıcın hurda olarak satalım 7000 tl ye veya sız alın 7000 tl ye
bız aracı almayı tercıh ettık 55750 kasko bedelınden 7000 tl kesılıp 2 hafta gıbı sure sonunda hesapa gecıurdıler
sıgorta sırketını otv sız almıs veya almamısınız baglamaz kasko bedelı neyse oyle oder
sımdı aracı hurdaya cıkartmak ıcın calısıyorum cıkartıktan sonra 10000 tl gıbı bana fıyat verıyorlar

Nasıl bir uygulama yapacaklarına dair bir yazı almalısın bence de. Sen nasıl verdiysen, onlar da vermeli kendilerini bağlayan bir resmi yazı.

Bir avukat eliyle istenirse mızmızlık yapmadan vereceklerdir...

yukardaki konuyla ilgili bir sorum olacak , Peki Kasko aracı ilk alınan Ötv siz fiyattan mı parasını verecek yoksa güncel aracın ötv siz fiyatında mı ...tşk
OturanBoğa

Üst Alt