Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta başlangıcı ve 3. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olabilirim?

murat k

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 1978 doğumluyum a4 sgk bilgilerimde işe giriş tarihi 1994 sigorta başlangıç tarihi 01/12/1997

asıl sorum 3. Dereceden vergi indirimi aldım emeklilik başvurusu yaptıgım zaman 1994 mü geçerli olucak

yoksa 1997 mi 5865 gün siğorta pirimim var yardımcı olursanız sevinirim

murat k kardeş, sigorta başlangıç tarihi tabiki prim ödenmeye başladığı tarih olan 01/12/1997 kabul edilir

algaNihat teşekürler kardeşim bende öyle tahmin ettim sadece kafam karıştı o zaman emeklilik baş vuruş işlemleri için yıl sonunu bekliyecem

1994 de işe girince sigortasız mı çalıştınız?
Şayet 1996 yılında 18 yaşınızı doldurduğunuz tarihte priminiz yatmışsa sigorta başlangıcınız sayılır.
Yoksa 18 yaşını doldurduktan sonra ilk tam priminizin yattığı tarih emeklilik hesabı açısından sigorta başlangıcınız olarak kabul edilir.

Emeklilik hakkında yardımcı olurmusunuz arkadaşlar

slm arkadaşlar 29/09 2015 de vergi indiriminden faydalanarak emeklilik başvuruşu yaptım maaş bağlanması ne kadar zaman alır

1. veya 2 aya e devletten kalem eklendigini görürsün bir sorunda zaten seni ararlar

2 ay içinde alırsınız. 11.ayda ( ayın 17-26 arası ) birikmiş ve 12 ayın maaşını da alırsınız

ilginize çok teşekkürler arkadaşlar
Ufukalp abi çok özür çok geç farkettim yazını 1994 te stajerdim o kabul olmuyor sonradan ögrendim başlangıç 1997 bu yılı kabul ediyorlar

murat k

Aşağıdaki 16 numaralı kritere tabisiniz. (01/12/1997 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olabileceksiniz

2008_oncesi.PNG

oturan Boğa yukarıda yazdığım yanlış 1997 birinci dönem yani sonradan farkettim emmeklilik başvurusu 1 ay oldu yaptım yanlışı bir arkadaşımın sayesinde ögrendim :) bakalım hayırlısı ile bekliyorum maaşımı alacağım günü teşekkürler ilğinize

Üst Alt