Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta başlangıcım var. 2002'de böbrek nakli oldum. Malulen emeklilik..?

fikret_fikret

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Aslında benimde durumum nuri5858 e yakın. Bende 2002 yılında Böbrek Nakli oldum. 2010 yılında vergi indirimi için rapor aldım. Raporum %64 oranında. 2011 yılında ne yazık ki nakil böbreğim ret oldu ve o yıl tekrar nakil oldum. Şu anda kan değerlerim normal. Ancak vergi indirim %64 olan hala geçerli. 2700 Prim günüm ve 1997 sigorta başlangıcım mevcut. Emeklilik için eski rapor geçerli mi yoksa yeniden sağlık raporu mu isterler? istemezler ise emekli olma şartlarım nedir? bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Elinizdeki mevcut vergi indirim belgesi halen geçerli sakın tekrar vergi indirimi için müracaat filan yapmayın emeklilik şartlarınızı şu tablodan görebilirsiniz

2008_oncesi.PNG

Böbrek nakli olanlar artık malulen emekli olabiliyor. Malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapın. Sizi hastaneye sevk ederler ve sonra malulen emeklilğiniz onanır.

Erken Ememklili mi yoksa Malulen Emeklilik mi?

Merhaba, ben 97 sigorta başlangıcım ve şu anda 2900 gün prim gün sayım var, 2002 yılında nakil oldum. 3 yıl önce aldığım %64 vergi indirimi raporum ve 2 yıl öncede tekrar nakil oldum. 1- Sizce malulen emeklilik için başvursam emekli olabilir miyim? 2- Malulen emekli olursam maaşım ne kadar olur? 3- Er4ken emeklilik için 3840 prim günü doldurmam gerekiyor, buna göre erken emekli olsam maaşım ne kadar olur? İkisi arasındaki maaş farkı ne kadar olur?

Ne kadar erken emeklilik o kadar iyi. Onun için, malulen emekli olun derim. Yıllarca prim yatırmaktansa o yıllar süresinde emekli maaşı almaktan daha avantajlı ne olabilir ki

Maaşı bilemiyorum. Ama asgari ücretten yatmışsa primler ve hepsi ssk primi iiyse bence 750-800 tl maaş bağlanır

Hayır çalışamazsınız malulen emekli olunca kesilir maaşınız...

Üst Alt