Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta giriş. Kalp krizi geçirdim ve stent takıldı. Ne zaman emekli olurum?

spider026

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba, ben geçen sene kalp krizi geçirdim buna bağlı olarak sol artere iki adet stent takıldı ömür boyu ilaç kullanacağım yaşım 34 ve bu benim psikolojimi çok kötü bozdu iş hayatım etkilenmeye başladı ben size ne zaman emekli olurum onu soracaktım ssk başlangıç staj 1995 iş başlama 1997 ve 4500 gün pi

Geçmiş olsun. Yanlış bilmiyorsam 18 yıl Sigortalılık ile emekli olabilirsiniz. Prim gün sayınızı tamamlamışsınız. Ama önce vergi indirimi alman gerekir. Bunun içinde % 40 ve üzeri rapor almanız gerekir. Çalıştığın işyerinde insan kaynaklarına rapor alacağını söyle onlar seni vergi dairesine gönderirler vergi dairesi de seni rapor vermeye yetkili bir hastaneye sevk edecektir. Bu şekilde uzun bir süreç seni bekliyor. Unutma vergi indirim belgen olmadan emekli olamazsın.

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:
Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF % 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<% 30)

Öncelikle doktorunuza danışarak sadece kalpten % 40 ve üzeri alıp alamayacağınızı öğrenin. Çünkü psikolojiyle beraber evet alabilirsiniz ama genellikle süreli olur bu rapor ve süre bitimine yakın yeniden aynı işlemleri tekrarlamak zorunda kalırsınız ve, % 40'ın altına düşerse sahip olduğunuz hakkınız sonlanır. Psikolojiyi dahil etmeden % 40 alabiliyorsanız hiç karıştırmayın.

Şu tabloya göre emekli edilirsiniz:
2008_oncesi.PNG

Vermiş olduğunuz bilgiler birbirine çok yakın olduğu için siz bize yeniden,
gün ay yıl olarak doğum tarihinizi
ve gün ay yıl olarak -staj değil- sigorta başlangıç yani 1997 olan tarihi tam olarak yeniden yazarsanız daha sağlıklı bir hesaplama yapabiliriz.

çok teşekkür ederek bilgilerimi tazeliyorum, ssk giriş tarihi tam olarak 24.11.1997 şu anda prim gün sayım 4500 gün 18 ay askerlik borçlanmam var yatırırsam sonuç değişirmi. Kalp krizi sonucu %100 damar tıkanıklığı sonucu anjıo ile 2 adet stent takıldı ve ömür boyu ilaç raporum var arkadaşım birde bu para karşılığı çalışan sosyal güvenlik danışmanı var onlara güvenebilirmiyim acaba, şu anda ssk lı olarak çalışmaktayım, ve işim bir hayli stresli rapor için işyeri şartları önemlimi şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşım.

Yaşınızın 34 olduğunu söylemişsiniz, doğum tarihiniz 1979 değilse belirtin lütfen,
1979 ise, 11.97 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimiyle 18 yıl 4080 günle 2015 yılını gösterir.
Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinizden önce yapmışsanız borçlandığınız gün kadar geriye gider emeklilik yılınız. Sonraysa sadece prim gününüz artar bunada gerek yok priminiz yeterli emekli olmanız için.
Yapmanız gereken işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa vergi indirimi almak istediğinize dair başvuru yapmak. 3 derece olarak hak kazanırsanız emekliliğide hak edersiniz. Biz buradan kesin birşey söyleyemeyiz EF değerleri önemli bildiğim kadarıyla.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt