Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve %100 raporla nasıl emekli olmalıyım?

Emircan74

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent abi slm kafam karıştı ne yapacagımı bilmiyorum bir yol gösterirsen sevinirim
Abi 5600 gün 97 giriş ve 75 dogumluyum normal olarak emekli olsam sgk sitede 4000 tl yakın çıkmakta rahatsızlıklarımdan dolayı vergi indirimi emeklilik için başvurdum sonuç bugün belli oldu abi ben %40 rapora razıydım ancak % 100 çıktı bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim vergi indiriminden dolayımi devam edeyim 5 yada 7 sürec devam etmekte duydugum kadarıyla yada bu raporla malulen emeklilik icin sgk direk basvursam onlarda beni tekrar malul için hastaneye sevk ederler diye biliyorum
Bülent abi benim şuan en cok maaş konusu düşündürüyor maaşım normal emekli olsam gibimi olur yada ne derece olabilir her iki durumdada

Emircan74

%80 ve üzeri raporla 1. derece sakatlık indirim hakkı elde edip erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsin. Erken emekli olmak her açıdan iyidir. Onca zaman "fazladan" maaş alacaksın. Kaldı ki istersen emekli maaşı alırken sosyal güvenlik destek primi ile çalışmaya da devam edebilirsin.

Bülent abi bu raporu vergi dairesine başvurmam vasitasiyla aldım vergi indirimi emeklilik için raporda %100 sürekli ve hiç bir işte çalısamaz ibareside bulunmakta

Raporun bir nüshasıni hastane bana verdikten sonra vergi dairesine gittim oranın şefiyle görüşmemde %100 hiç görmedigini beni sgk gönderip belki seni hemen emekli ederler demesi üzerine sgk daki bir kac servis memurlarıyla görüşmem sonucu böyle bir seyin olamayacagini eger malulen emekli olmak istersen yeniden basvurup heyet ve rapor cikarmam gerektigi hastaneden cikan rapor daha sonra onunda Ankaradan onaylacagi bilgisi verilip elimdeki şuan ki vergi indiriminden aldigim raporun sonucunu beklememi söylendikten sonra vergi dairesine gidip onlarida bilgilendirip elimdeki vergi indirimi emeklilik için raporun sonucunu Ankaradan gelmesini beklemeye karar verdim
Abi benim sgk nin sitesinde ne kadar maaş alırım kısmına girdigimde 4000 tl yakın bir ücret çıkmakta %100 rapor aynı şekilde Ankaradan onaylanirsa aynı maaşımı alırim yoksa baya bir düşüşmü olur

Emircan74
Erken emeklilikte rapor oranı bağlanacak emekli maaşı miktarını etkilemez.

Ufukalp bey
Vergi indirimi emeklilikte normal emeklilik gibi prim gün sayısı maaş hesaplamasında otomatik olarak hesaplanmakta diye bir bilgi aldım yani normal emeklilik için 5800 güne ihtiyaçı olan bir kişinin vergi indirimi için rapor alıp sgk ya emeklilik için başvurdugunda 5000 günü olmasına ragmen maaş hesaplama esnasında 5800 gün üzerinden emekli edilir denildi konu hakkında bilgileriniz rica olunur

Emircan74
Evet doğrudur.
Erken emeklilik nedeniyle bağlanacak emekli aylığındaki aşırı düşmenin önüne geçme amaçlı ABO alt limiti uygulanır.

Ufukalp bey
Vergi indirimi emeklilik için başvurdugum ve aldıgım hastane raporu ile (engelli kimlik kartı) çıkarttırmak için Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuru yapabiliyormuyum yoksa Hastaneden aldıgım raporun Ankara Maliyeden okeylenmesini mi beklemem gerekir.

Emircan74
Raporun Maliye Merkez Sağlık Kurulu tarafından onaylanması sadece vergi indirimi için gerekli bir işlemdir.
Diğer tüm işlemler için raporunuzu hastanenin verdiği orijinal haliyle kullanabilirsiniz.

Ufukalp bey Teşekkür ederim

Ben vergi indirimi emeklilik için Vergi dairesi tarafından hastaneye rapor için sevk edildim ve devlet hastanesinden çıkan rapor oranı (%100 süresiz ve hiç bir işte çalısamaz ibaresi) var bu süreçte Ankaradan vergi indiriminin sonucunun gelmesini beklemekteyim.
Sonucunda Emekli olsam veya olmasam şuan yada daha sonra herhangi bir sigortalı işte çalışabilirmiyim?

Emircan74
Çalışmanıza emeklilik engel değil, ancak raporunuzdaki "hiç bir işte çalışamaz" şeklinde kesin ibare sorun yaratır.
Hiç bir işveren böyle bir risk alıp sizi çalıştırmak istemez.

Ufukalp bey Teşekkür ederim

Benim hastaneden aldıgım rapor derecesi %100 süresiz ve (hiç bir işte çalışamaz ibaresi) bulunmakta raporu vergi dairesi Ankaraya gönderdi ve emeklilik başvurusu yapmak icin sonucu beklemekteyim
Ankaradan gelecek sonuç süresiz olursa emekli olmamda sorun yok Ancak sonuc 1 yıl 3 yıl yada 5 yıl süreli çıkarsa bende bu sonuçlara göre emekli olursam ve bu sürelerin bitiminde nasıl bir yol izlemem gerekicek
Yani süre bitiminde hem emekli olanlar için hemde benim gibi hastane raporuna göre çalışamaz ibaresi bulunanlar tekrardan nasıl başvuru yapabilecek nasıl bir yol izlenmesi gerekir.

Emircan74

Olası bir kontrol muayenesinde sgk zaten hastaneye sevk eder. Yani o aşamada çalışıyor olmanız gerekmez.

Not: kontrol muayenesi zamanından 3-4 ay önce sigorta müdürlüğüne gidip sevk alın mutlaka

Ufukalp...ufuk abi engelli maaşlarının asgari ücret altında olmasının sebebi olduğundan erken emekli olmamızmı,yani ben normal emekli olsam şu an genemi erken emekli gibi asgari ücret altı maaşı alırım?...4 yıl sonra benim normal emekliliğim geliyor,peki o gün geldiğinde normal olarak neler eşitlenecek benim ve benim gibilerin hakkında??..teşekkürler.

OturanBoğa..Bülent abi senin şu yorumu nu serbest kürsü kısmında tartışma kısmında yaptığımız zaman,hükümet düşmanı ideoloji manyağı chp ci (ki değilim ama öyle zannediyorlar site de)putçu(Atatürk çü olmaya koydukları isim) oluyoruz bu damgaları yiyoruz!
sen tepki almıyorsan sitenin sahibi olduğun içindir abi.

deathless

Lafı yerinde söylemek gerek demek :) Hem söylediğimin aksini iddia eden varsa buyursun!? Bugünün çalışanları yarının açları olacak. Çünkü ülkenin paraları başka yerlere peşkeş çekiliyor, geleceğe sadece borç batağı kalıyor.

OturanBoğa deathless
Emekliler aç da, çalışanlar kaymak bal içinde mi yüzüyor ?
%10 elit tabaka haricinde hepimiz üç kuruşa beş köfte alıp, bu beş köfteyi de önce aile ferdi sayısına, sonra üç öğüne bölüp yetirme hesapları peşinde matematik profesörü olduk çıktık.
Ne A partisi, ne B partisi bilirim.
Bir ülkede vergi ve harçlar için uygulanan yeniden değerleme oranı %22,58 oluyor,
Ama işçi, memur ve emeklilerin maaş zammını belirleyecek olan enflasyon bunun yarısı olarak ilan ediliyorsa sıkıntı zaten apaçık ortadadır.
Ben solcu, CHP li, devrimci, komünist vs dediklerinden de değilim, sağ görüşlüyüm, hatta kimilerine göre aşırı sağcı, güya ırkçıyım...
Ama hiç bir şey, üzerime yapıştırılan hiç bir yafta, benim doğruları görmeme ve dile getirmeme engel teşkil etmez.

Ufukalp...herkes herkesi o gibi bu gibi zannediyor zaten,beni de fanatik chp ci zanediyorlar Atatürk ü övüyorum diye(tabii o olay chp nin tekelinde ya:))...zaten millet bunlarla birbirini yesin de büyük resme bakmasın diye değilmi herşey ?yani ideolojik savaşlar,sen ben o kavga ediyoruz belki de uğruna Kavga ettiğimiz politik düzen aktörleri kapalı kapılar ardında sarmaş dolaş ''ohh ne güzel yiyorlar birbirlerini üstad biz de iyi malı götürüyoruz''diyorlardır allah bilir!...zaten ideolojik batağa milleti çekmiş kendisi refah içinde sağcı solcu kim varsa canı cehenneme!!
her şeye yüzde 20 nin 30 un üstünde zam yap, tüik e bir telefon ile sipariş et ekonomik endeks belirle(yüzde 8 şaka gibi)maksat çalışana emekliye az zam yapmak...ve bunları dile getirince hükümet düşmanı ol!

deathless
Bunlar buraya sığmayacak kadar derin ve uzun konular.
Hem burayı daha fazla kaynatmayalım, OturanBoğa ayağa bir kalkarsa arena dışında buluruz kendimizi.
Sadece şunda hemfikir olalım; inadına dövüşmeyeceğiz..!

Üst Alt