Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve 3. derece engelli indirimi ile ne zaman emekli olabilirim?

cirano

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 31.05.2014 tarihinde süresi dolan %45 oranındaki raporun anakarada süresiz olarak onaylandı.
Ben 1997 yili 11. Ay sigorta girişim var ve 3430 gün primin var
Bu şartlar altında ben ne zaman emekli olurum birde emeklilik işlemleri sirasinda
Tekrar rapor çikarmalimiyim

Merhabalar ilk siğortalı olduğunuz tarih itibari ile 18 yaşını doldurmuşsanız,18 yıl siğortalılık süresi içinde 4080 günü tamamlamanız şartı ile emekli olabilirsiniz.Ememklilik işlemleri sırasında tekrardan rapor almanız gerekli değildir.Vergi indirim belgesi bir kereye mahsus alınır zaten sizin raporunuzda sürekli olarak onaylanmış iyi günler.

%45 oranlı raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazandığınız için 18 yıl 4080 güne tabisiniz.
gün/11/1997+18: gün/11/2015 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Bu tarihe kadar da prim ödeme sayınızı 4080 güne tamamlamanız gerekli..

Sakatlık ve vergi indirim ile melilik

Merhalar.benim %45 oranında raporum var 2014 yılından bu yana vergi indirimi alıyorum.
09.11.1997 tarihinde sigorta başlangıcım var ve 3980 prim günüm var. Kalan eksik günlerimi askerlik borçlanması yaparak ödersem emekli olabilirmiyim.
Benim hastanede aldığım raporu süresi 2014 yılı içerisinde bitti ama ankara merkez sağlık kurulu hiç bir tarih sınırlaması yapmadan onayladı. Ve çalışma hayatım boyunca geçerli olduğunu söylediler. Ben emkliik müracatı yaptığımda yeni rapor ister mi sgk. Ve ben emeklilik başvurumu bağlı bulunduğum sgk yamı yapacağım.

18 Yıl 4080 güne tabisiniz
Askerlik borçlanması yaparak hem prim gününüzü arttırabilirsiniz.O zaman 09.11.2015 de emeklilik dilekçesi verebilirsiniz.
SGK nın yeni rapor isteyeceğini pek sanmıyorum.

Peki hastaede adığım raporun tarihi bitti fakat inirimim sürekli olarak onaylandı bu bir sorun teşkli eder mi

BİRDE EMEKLİLİK MÜRACATIMI BAĞLI BULUNDUĞUM SGK YA MI YAPACAGIM

cirano

vergi indirim hakkında bir süre kısıtlaması yazılmamışsa vergi indirim hakkı da ona istinaden erken emekli olma hakkı da sürekli demektir.

Evet, teorik olarak sgk her istediğinde herkesi kontrole çağıraiblir, ama pratikte bu olmaz. Vergi indirimine istinaden emeklilik gerçekleşir. Yeniden rapor istenmez.

Evet, emekliliği bağlı olduğunuz sigorta müdürlüğünr yapacaksınız

Emeklilik başvurusu

Arakadaşlar merhaba ben bugün emeklilik başvurumu yaptım
ve tahsis numaramı aldım
bundan sonra süreç nasıl işleyecek ne kadar sürede sonuçlanır. Ben 3. Derece vergi indirimi ile emeklilik başvurus yaptım.
Brde takriben ne kadar maaş bağlanır
24.09.1997 ilk girişim var hizmet sürem 4080 gün yatırılan primlerim hep asgari ücret üzerinde pirimimin büyük çoğunluğu 2003 ve sonrası ve 103.000 tl topam kazancım var

cirano
Hayırlı olsun. Şimdi bekleme zamanı tarafınıza yazılı olarak bildirilecek ayrıca e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz. emekli maaşınız tahminen 1000 tl civarında olur.

Arkadaslar hep ayni konular.% 40 ile % 50 orani olan vatandaş 18 yasindan baslayip 18 yil sskli+4080 gun prim olmasi zorunludur.

Ali bey benim sigorta baslangic yasim 15 bu gecersizmi acaba

arkadaşlar ben emeklilik başvurusunda bulundum 3. dereceden virgi indirimi hakkı ile
ne kadar sürede sonuçlaınır

Ben 2. Derecen malulen eemklı oldum 600 tl bagladılar 1000 baglamıyolar malesef

emeklilik başvurusu

merhabalar ben 3. dereceden virgi indirimi hakkı ile
24.11.2015 tarihi itibari ile gaziosmanpaşa sgk ya emeklilik başvurusu yaptım ve bana tahsis numarası verdiler.
fakat ben e devlet üzerinde sorulatma yaptığımda herhangi bir kayıtr gözükmüyor. bana yardımcı olurmusunuz lütfen

emeklilik maaşı

arkasaşlar merhaba
dün itibarı ile e devletten emekliliğimin onaylandığını gördüm.
3. derece vergi indirimi ile
AdHAMİTSoyadNACARDoğum Tarihi10.06.1976Sicil No3401199742728Aylık Başlangıç Tarihi01.12.2015Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün1922000 – 2008/10 arası Gün 13452008/10 sonrası Gün 2549Toplam Gün4086Göstergesi9475Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tutarı Kesinti Tutarı Banka Banka Şube
bu bilgiler ışığında ben ne kadar maaş alırım

onaylandıktan kaç gün sonra ödeme bilgilerini görebiliyoruz bilgisi olan varmı ?

cok acale etmeyin derim ocak ayi gelsin askeri ücret zamlar prormosyonlar intibak belli olsun ozamanda maasiniz daha iyi olacaktir bakin bende oldum dilekcemi vermiyorum ocak ayinin sonunda verecem

özcan kamil

bizde onlar verilsin diye başvuru yaptık verilcek zamlar emekli olanlara verilcek , zamlar verildikten sonra emekli olanlara yansırmı bilemem

ben derimki cok acele etmissiniz sizin görüsünüze göre zam verilmis demekki verilmeseydi sizin emekli maasiniz 500 tl idi demi

özcan kamil

aralık itibariyle maaş çalışmaya başladı şuan normal maaş aralık ayı için , ocaktada aralıktaki maaşına 2016 zammı yansıcak + hükümetin verdigi 100 tl zamda olcak benim düşüncem bu şekilde daha mantıklı herşeyin hayırlısı

@scakmak81

Maaşlar 01.01.2016 sonrasına sisteme yansıyacak. Bu tarihten önce göremeyeceğiz.
@özcan kamil

Acele edildiği yok. Yıl başında yapılan zamlar devam eden emekliler için yapılır, dolayısıyla bu arkadaşlar ve ben maaş almasakta şuan artık emekliyiz. Dolayısıyla hem seyyanen 100 TL lik zam, hemde yaklaşık %3 - 4 lük 2016 H1 zamlarından yararlanıyor olacağız. Hele birde intibak gelirse tadından yenmez...

@cirano,

Az sabret bende yeni emekli oldum, aynı durumdayız, şurada 15-20 gün sonra maaşlarımızı göreceğiz :)

Çok merak ediyorsan, emekli-maasi.com gerçeğe en yakın sonuçları veriyormuş. oradan bak istersen. +/- 20 ila 50 TL arasında sapmalarla...

hasanay, Sizin prim çok az olmalı ki bu kadar maaş ondan veriyorlar bence..
yoksa malul olduğu halde bu kadar almanız mümkün değil..
malul demek 60/90 arası rapor'lu bir yerde sigortalı çalışamaz demek!
yoksa sgk tespit'te, maaşı keser! ama engelli 40/59 raporlu kişiler çalışabilir!

1330 bence

başkan sgk dan mektup geldi bugun, 22.01.2016 da , 2 ay 21 günlük maaş denizbank'a yatacakmış. birikmiş maaş, birikmiş ek ödeme herşey ayrıntısıyla yazıyor .darısı sana inşallah

Üst Alt