Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve 3 yıl süreli rapor ile emeklilik şartlarım..?

asum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
konya eğitim ve araştırma hastanesinden sol göz monoküler ve hipertansiyon tanısı ile % 52 oranında 3 yıl süreli rapor aldım.
raporumu vergi indiriminden faydalanmak için vergi konya beyşehir vd 30/06/2014 tarihinde verdim.
tahminen sonuç kaç günde gelir.

3 yıllık raporum ile ssk başlangıç tarihim 10/03/1997 prim gün sayım 4360 gündür. emekli olabilir miyim.
vergi indirim işlemlerini ankaradan elden takip edebilir miyim.

saygılar sunuyorum.

Sonuç 45 gün içerisinde iş yerinize bildirilir.
%52 oranında ki raporunuz ile 3 derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3920 güne tabi olursunuz..
10.03.1997+17 : 11.03.2014 de emekli olmayı hak etmişsiniz zaten vergi indirim belgeniz onaylanır onaylanmaz sgk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

İlker'e ek olarak: raporunuzun 3 yıllık olması vergi indirim hakkını da 3 yıllık olarak alabileceğiniz anlamına gelmeyebilir. Süreli rapora rağmen Ankara Maliye süresiz vergi indirim hakkı tanıyabilir.

Aynı şekilde, vergi indirim hakkı süreli verilse de SGK emekliliği süresiz olarak onayabilir. Bu ikisi de biraz şans.

Emekli olduğunuzda sgk sizden kontrol muayenesi isterse o tarihten 3 ay önce sgk'ya gidip hastaneye sevk almanız ve kontrol muayenesi işlemini tamamlamanız gerekecek.

Üst Alt