Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve %40 rapor ile emeklilik?

murat-polat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,1 yıldır astım ve koah tedavisi görüyorum.doktorum,%40 rapor vereceklerini söyledi.bu %40 rapor ne anlama geliyor?erken emeklilik falan mı?şayet öyleyse ne maaş alırım?şubat 1993 te 17 gün bağkurum ve 4080 gün sigortam var.42 yaşındayım.konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.

%40 rapor ile malulen emekli olabilirsiniz aynı durumda eniştemde %40 rapor ile 4000 günden fazla pirimi vardı net olarak hatırlamıyorum ama tam gün sayısını. şuan 1050 tl emekli maaşı alıyor

linki inceledim ama pek bişey anlamadım.vergi indirimiyle nasıl emekli olunuyor?aradaki fark ne?

arkadaşım sigorta girişin yaşın şuanda hangi kurumda primler yatırılıyor bunları yaz net bilgi alabilirsin.
benimde koha hastalığım var bende emeklilik için baş vurdum erken yaşlılık emekliliğim onaylandı.

murat-polat,
Halen ssk lı olarak çalışıyormusunuz?
Vergi indirim hakkı alıp erken emekli olabilirsiniz.

sigorta girişim 17.02.1993 şu anda halen sigortalı olarak çalışıyorum,42 yaşındayım ve toplam 4120 gün primim var

erken emeklilik hakkında

selam arkadaşlar,42 yaşındayım,4100 gün sigortam ve 17 gün bağkurum var,şu an da sigortalı olarak çalışıyorum.bir yıldan beri astım ve koah tedavisi görüyordum ve vergi indirimi için müracaat ettim.%40 rapor verdiler.erken emeklilik için bundan sonraki süreç nedir acaba?yapmam gereken nedir?bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.

İlk işe başlama tarihiniz nedir?

ilk işe giri tarihin 1997 ise hemen şimdi,1998 ise 2017 de olursun..
yada şöyle deyim % 40'a hizmet şartı 18 yıl'dır! ona göre hesap'la ok.

1993 mu? OOOooo olmuşsun bile! Hayırlı Olsun..

Önce amiriniz yada patronunuzla konuşacaksınız gerisi;
Çalıştığınız işyeri küçük ise SGK.ya dilekçe verip emeklilik talep edeceksiniz. SGK.ya dilekçe verdiğiniz gün iş bırakacaksınız.
Çalıştığınız işyeri büyük ise Muhasebe birimine dilekçe verip emeklilik işlemlerib aşlatacaksınız: Muhasebe size gün verece siz o günden itibaren iş bırakacaksınız.
Emeklilik işlemleriniz dilekçenizin SGK.da işleme konulduğu gün başlayacak..

Cihan kardeşimiz müjdeyi verdi emekliliğiniz gelmiştir. İSter emekli ol ister çalışmaya devam et karar sizin...

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar,ama 700 tl emekli maaşıyla geçinemeyeceğim için çalışmaya devam etmem gerekecek.böyle bi şansım yok mu?

Başka yol var...

Eğer işyerininiz kabul ederse, emekli olupda tekrar çalışabilirsiniz. Sosyal güvenlik primleri ödenmesi koşulu ile 2 maaş birden alırsınız.
1. emekli maaşı
2. Şuan çalıştığınız işyeri kabul ederse Sosyal güvenlik Primleri ödenmesi koşulu ile alacağınız maaş.

şahıs taahütsüz gönderilmek üzere işlendi ne anlama geliyor?...

Arkadaşlar,13 ağustosta 3. derece vergi indirim belgem ile Antalya sgk ya emeklilik müracaatımı yaptım.Bütün şartlarım uyuyor,zaten kontrol ettikten sonra müracaatımı aldılar.Sgk nın sayfasından baktığımda,aynen şöyle yazıyor:

1 13.08.2015 ANTALYA SGİM MURATPAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ( 4/A) ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 13.08.2015 ANTALYA SGİM MURATPAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ( 4/A)
3 20.08.2015 ANTALYA SGİM GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 20.08.2015 ANTALYA SGİM GİDEN EVRAK SERVİSİNE
5 20.08.2015 ŞAHIS TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
6 20.08.2015 ŞAHIS

Bu şahıs taahhütsüz gönderilmek üzere işlendi ne anlama geliyor acaba?bana bi yazı göndermişler belli.olumsuz bi durum mu var acaba?bilen varsa yardımcı olabilir mi? teşekkürler...

Hemen olumsuz düşünmeyin.
Bu gelen '' vergi indiriminizi teyit için vergi dairesine yazı yazılmış olup işlemlerinize yazının cevabı geldikten sonra devam edilecektir'' şeklinde bir bilgilendirme yazısı da olabilir.

emeklilik

Selam arkadaşlar,vergi indirim belgesi ile emeklilik için Antalya sgk il müdürlüğü'ne müracaatta bulundum.1993 yılında Gaziantep'te bağkur um vardı,oraya yazı yazmışlar,20/08/2015 te yazmışlar yazıyı.Acaba ne kadar sürede gelir cevabı?Beklemek ne kadar zormuşşşşş...

Murat - polat şimdiden hayırlı olsun ,arkadaşım 1,2 ayı bulur işlemleriniz ,
SGK dilekçe yi verdiğiniz tarihten itibaren emekliliği niz birikir toplu ödeme alırsınız.

Dilekçeyi verdiğiniz tarihten değil de bu tarihi izleyen ayın 1 inden itibaren bağlanır maaşınız.
İnşaallah bağkurdan borç çıkmaz, aksi halde hem o borco ödeyeceksiniz hem de işlemleriniz uzayacak.

Üst Alt