Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olabilirim?

megakentli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent bey Hayırlı akşamlar diliyorum...
Hem internetm srekli olmadığı için hemde forumdan fazla anlmadığım için kusuruma bakmayın...

2004 Yılında ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI almak için Başvurduğum hastaneden %40 oranında RAPOR aldım . Bunun yanında BAŞBAKANLIK tan gelen ÖZÜRLÜ KİMLİK Kartım üzerinde SÜREKLİ İbaresi bulunan aldım.
Elimde mevcut olan bu RAPOR ile ;

01.05.1997 tarihi itibari ile hala aynı şirkette çalışmaktayım.
Özürüm ayaklarımda olduğu için , yolum çok uzak olduğu için EMEKLİ olmak isterim .
Benim durumum için ne önerirsiniz acaba ?

tşk eder saygılar sunarım.

megakentli
3.derece vergi indirimi almanız halinde 17 yıl 3920 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz.
Sigorta süreniz tamam, şayet 3920 gün priminiz de varsa ki o tarihten itibaren aynı şirkette sürekli çalıştığınıza göre vardır, vergi indiriminiz sonuçlandığında hemen emekli olabilirsiniz.
Vergi indirimi için işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belgeyle vergi dairesine müracaat edin. Elinizdeki 2004 tarihli rapor geçerli kabul edilmez sizi hastaneye sevk ederler.

Çok tşk ediyorum Ufuk bey ....
İlla da Vergi İndirmi Şart yani . Prim dolu evet 6000 oldu .
Vergi indirimi almaya gidince 3.derece diye bir seçenek varmı yoksa ben o kategoriye mi girecem sadece ?

Hayır seçenek yok, rapor oranınıza göre belirlenir derece ve en düşüğü zaten 3.derecedir o yeterli sizin için.
Bir an önce başvurun 2008 öncesi sigorta girişlilerin erken emekliliğinde vergi indirimi şart.

Hocam emeklilik için vergi indirimi şart

%40-59 Arası 3.Derece
%60-79 Arası 2.Derece
%80-100 Arası 1.Derece vergi indirimi

Üst Alt