Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve % 42 raporla ne zaman emekli olurum?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba bülent abim 02/08/1982 doğum tarihim
02/07/1997 ssk girişi
ssk pirim gün:3950 raporum % 42 ben hesaplamama göre 02/08/2017 çıkıyo doğrumu abi

sağol kısmet kardeşim teşekkür ederim mesajları görünce yasamı değişti ne oldu erkenmi emekli oluyoruz yoksa dedim bi ara kendi kendime

aslında seni yakalamışken bişey daha sorayım vergi indirimi cevabımız işyerimize mi gelicek yoksa biz biryere başvurucakmıyız

yok doğru hesaplanışı o başlıktaki gibiymiş, yani yukarıdaki yaptığımız gibi :)

işyerinize gelir...

eren abi yukarıdaki tabloya bakarak benimde anladığım şey sizinkiyle aynı hesapladığıma göre sizinki doğru güne geliyor...

Eğer benim hesaplamam doğruysa ben 2026 da emekliyim
%49 vergi indirimi 3.derece 20 yıl 4400 tabiyim şuanki primim 2265
04/07/1988 doğum tarihim
31/12/2005(17 yaş) sigorta başlangıcım

04/07/2026 da emekliyim :)

Emeklilik için 17 yıl sigortalılık ve 3920 gün prime tabisin

İlk sigortalı olduğun tarih olan 02/07/1997 tarihinde 18 yaşını tamamlamamıştın. O tarihteki sigortalılığın staj değil TAM primli idiyse, o zaman emeklilik hesabına (02/08/1982 + 18 =) 02/08/2000 + 17 yıl = 02/08/2017 tarihinde emekliliği hak edeceksin.

Eğer 18 yaşından önceki sigortalılık staj idiyse, o zaman emeklilik hesabında başlangıç tarihi 18 yaşından sonra TAM primle sigortalı olduğun ilk tarih kabul edilir.

2008_oncesi.PNG

sağol bülent abim bıkmadan usanmadan sorularımıza yanıt verdiğiniz için size ve ekibinize sitemize kayıtlı bütün üyelerimiz adına teşekkür ederim

Hesaplama

Yardım lütfen 02081982 doğum tarihi 02081997 SSK girişim %60 engelli indirimi var ama staj magduruyum ne zaman emekli olabilirim

eren keskin

Staj değil de ilk tam priminiz hangi tarihte yattı ve toplam prim gün sayınız nedir?

2.derece engelli maaşı

Merhaba arkadaşlar ben ikinci derece engelli maaşını öğrenmek için yazıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

2.derece engelli maaşı diye birşey yok, daha açık anlatın isterseniz.

eren keskin

Özelden yazdığım gibi 02.07.1997 sigorta girişi ve 2.derece vergi indirimi ile 16 Yıl 4 Ay ve 3.760 şartına tabisiniz.
İlk sigortalılık tarihinde 18 yaşınızı doldurmadığınız için,doldurduğunuz tarih olan 02.08.2000 tarihinden itibaren hizmet sürenizi hesaplayacaksınız
Buda 02.12.2016 tarihine denk gelir.
Gününüz doluyorsa boşuna 8 ay beklemeyin.

eyüp abi gününüzdoluyorsa bosuna beklemeyin nedemek anlayamadım benim su anda 4321 günüm var

Başlıkta raporum %42 demişsiniz,bana özelden %60 raporum ve 2.derece vergi indirimim var dediniz.
Hangisi doğru?

% 60 oldu abicim uyku apneside çıktı Onu'da eklediler %60 vergi indirimi belgem var abim

İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ENGELLİ VERGİ İNDİRİM SİSTEMİ SORGU SONUCU
TC Kimlik Numarası:35*******06
Adı Soyadı:Gazi Eren KESKİN
Rapor Sonucu:OLUMLU
Kayıp Oranı:%60
Engel Derecesi:2. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih:29.05.2015
Yararlandığı Süre:DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:
DOSYA HAREKETLERİ
Evrakın TarihiEvrakın SayısıYapılan İşlem
25.09.2013Mükellef dosyası oluşturuldu.
25.09.20138387Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
25.09.20138941Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
18.11.201310877Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
16.12.201311675Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
10.01.2014354Sonuç işyerine gönderildi.
25.05.20155409Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
25.05.20155442Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
19.06.20156357Hastaneden yazı geldi.
29.05.20151611Rapor alındı.
02.07.20157079Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
14.07.20157818Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
14.09.20159616Sonuç işyerine gönderildi.
Not: Bu sayfada yayınlanan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, herhangi bir ihtilaf durumunda resmi kurum kayıtları geçerlidir.
[FONT=-webkit-standard]
Online Ziyaretçi: 22
[/FONT]

Son düzenleme:
tamam o zaman dediğim gibi 02 aralıkta doluyor gününüz.
o zaman gidip emeklilik için başvurabilirsiniz.

Emekli maaşı ne kadar sürede bağlanıyor?

merhaba arkadaşlar benim başvuru tarihim 2 aralık buna istinaden başvuru yapacağım tarihten ne kadar sonra aylığım bağlanıyor süreç nedir acaba

eren keskin
ben de izmirdeyim emeklilik başvurumu 23 ağustosta yaptım hala bağlanmadı.e devletten baktığımda son aşamaya gelmiş gibi görünüyor emekli aylığımı alacağım banka tahsis numaram falan belli olmuş tahsis numarama gore 22 sinde maaş alıcam yani bu ayıda kaçırdım nasipse 22 aralıkta alıcam bu arada 4 kasımda bimer üzerinden şikayette bulundum tabi herkesin böyle olucak diye bir durum yok sitede benle beraber başvurup (23 eğustosta) eylülde maaşı bağlanan arkadaşlarda var.Kısaca 15 günle 3 ay arası değişiyor.Normali 2 aralıkta başvurursan ocakta maaşın yetişmesi lazım (45-50 gün gibi)Ben buca sgk dan başvurdum ordan başvurma istersen bir de sgk günlerin ençok hangi ilçeden ise Bornova,konak,karabağlar vs.gibi o ilçeden başvur.Hatta e devlet üzerinden başvurmayıda düşünebilirsin ordan başvuranların daha çabuk sonuçlandığı söyleniyor.karar senin bu arada benim izmir dışında hiç sgk günüm yok ona rağmen sonuç bu.Dilerim senin ki en kısa sürede bağlanır

yardım lütfen

arkadaşlar merhaba burda yakın dönemde emekli olan varmı internetten takip ettiğimde evrağım sosyal güvenlik denetmenleri servisinde olduğu görünüyor bu nedemek ve daha nekadar beklerim bilen varmı acaba

cevap yok yok yok

arkadaşlar 12.01.2016 da emeklilik başvurumu yaptım ama halaaaaaaa cevap yok daha çok bekleriyim evrak takip proğramlarında sgk denetleme servisinde olduğu görünüyor daha

sgk denetleme servisi ne demek acaba. Bende öyle hiç yazmadı.

kardeş sgk İzmire bir uğrasan son durumu orda araştırsan hatta adamları sıkboğaz etsen bizim iş noldu diye memurları sıkıştırsan dürtsen inceden...1 yılda sonuç çıkmaması saçma...

sabır sabır sabıııııııııııııır

merhaba arkadaşlar emeklilik başvurumu yapalı kırk gün oldu ama e devlette tahsis numaram yada başka bir emeklilik bilgisi bulunmuyor evrak takip sitelerinde de sgk denetmenler servisinde yazıyor daha ne kadar beklerim acaba:)

Sizin 40 gün olmuşken benim 62 gün oldu. Aynı durum bende de var. Ne e-devletde birşey çıkıyor nede evrak takipten :) Sabırlı olmakta fayda var kardeşim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aynali eren keskin
40 gün ve 60 gün çok bir süre başvuru yaptığınız sgk ya bir sorsanız diyorum çünkü 30 aralıkta basvuranlara bile bağlandı maaş ben 13 aralıkta başvurdum 19 ocakta alacağım kısmet olursa

Eğer denetmenler servisindeyse normalden arklı bir durum vardır.
Beklemekte ayda var.

BuTcHeR manel

Ben sgk'na bilgi edinme kanunu kapsamında başvuru yaptım ve emeklilik başvurumun ne durumda oldugunu sordum. 15 gün sonra cevap geldi maliye ile yazışmaların sürdügünü söylediler vergi indirimi konusunda. Sgk cevabı geldigi zaten eneklilik başvurum 1.5 ayı geçmişti. Yazışmaların bu kadar uzun sürmesi düşündürücü. Yada iş yogunlugundan olabilir illere göre degişebilir. O yüzden beklemekten başka çarem yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt