Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve %43 raporla emeklilik şartlarım nedir?

DIRILIS1

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
26/12/1997 sigorta girisi
677 gun prim
1980 dogumluyum
%43 surekli raporum var

emeklilik sartlari nelerdir ?7 sene yurt disi borclanmasi yapma imkanim ve 1,5 sene de askerlik borclanmasi yapabilirim

prim odemesini nasil yapmami onerirsiniz
8,5 yil icin, maasi yuksek alma acisindan ???

tesekkurler cevaplariniz icin,

DIRILIS

(26/12/1997 +) 18 yıl sigortalılık süresi 4080 gün prime tabisiniz emeklilik için. Borçlanmalarla birlikte primler 4080'e tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.
Tabii bu arada defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı da elde etmeniz şart

2008_oncesi.PNG

Ne yaparsanız yapın maaşınız yüksek olmaz. Daha doğrusu, yüksek borçlanmaya değmez.

S.a turkiyede bulunan bir engelli icin %43 raporla emekli olabilmek icin 18 yil sigortalilik suresi ve 4080 gun prim gerekli yurt disinda yasiyorum yurt disi borclanmasi yaparak emekli olabilmek icin 3600 gun yeterli oluyor.ben 3600 gun uzerinden basvuru yapsam emekli olabilirmiyim ?yurt disi borclanmasi yaparak emekli olmak istedigim icin 3600 e mi tabi olurum 4080 e mi ?

Patron butun siteleri okudum fakat Benim sordugum sorunun cevabini veren Bi yer bulamadim

DIRILIS

Engelli olmayanlar 3600 primle yurt dışı borçlanma yapıp emekli olabiliyorsa siz de olun. Yani ille de engelli olma halini belgelemeye gerek yok ki. Yoksa yaşa mı takılıyorsunuz?

OturanBoğa

evet yasa takiliyorum o zaman 480 gun daha fazladan odeme yapmamis olurdum o acidan arastiriyorum

DIRILIS

İkisini birleştirip avantajlı bi kampanya olabilir gibi gelmiyor bana :)

Üst Alt