Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve %50 raporla emeklilik şartım nedir?

cengiz yalcin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm benim adım cengiz 2007 den beri kıronik kalp hastasıyım 97 sgk girişim var top 4750 günüm var
araştırma hastanesinde %50 özürlü raporu aldım,

bu raporla sgk dan erken emekli olabilir miyim ve emekli olursam yine de bir iş yerinde çalışabilir miyim?

Gerekli bilgiyi tarafıma en kısa zamanda bildirilmesini arz ederim .CENGİZ YALÇIN

kardeş normal rapor hastane fazla verir oranı sgk sevk etirecen rapor alacaksın o zaman hastane didik didik inçeleyip oğle variyor sgk sevk yapmadan normal rapor almışsanda geçersiz sayılıyor belki %30 verecek bakarsın %60 verecek sgk sevkli ile normal rapor çok fark ediyor oranda

selam
raporunu eğer yetkili hastaneden aldıysan sgk sevkli gitmene gerek yok. bende ist.eğitim araş.hastanesinden aldım.sgk lı sevkli gitmedim.%41 oranlı aldım.defterdarlığa verdim şuan ankarada saglık kurulunda.onaylandığı taktirde erken emekli olucam.
erken emekli olursan sosyal güvenlik destek primi ile vergi indirimli çalışabilirsin. ama emekli olman için vergi indiri alman gerekir.
raporunu işyerinde çalıştığına dair işyeri dilekçesivergi indirim hakkı için ile vergi dairesine ver. eğer yaş ve gün şartların uyuyorsa ki uyuyor. erken emekliliğe başvur.

cengiz yalcin

Emeklilik için tabi olacağınız tablo:

2008_oncesi.PNG

Askerlik yaptıysanız ve ilk sigortalılık tarihiniz askerlikten sonra idiyse, askerlik borçlanması yaptığınızda sigorta başlangıç tarihiniz borçlandığınız süre kadar geri gider.

bende hastaneden 52 rapor aldım ankarada onaydaymış. 19 yıldır sigortalıyım 42 yaşından gün alıcam sanırım 52 den 40 ın altına indirmezlerse bende erken emekli olabilecem.

ben askarden de muafım

arkadaşlar raporum 52 ile ankara maliye de. ankaradakiler isterse istanbulda ki raporun alındığı hastane bilgilerine ulaşıp detay görebilirlermi? tahlil tetkik v.s çünkü hiçbir tahlil tetkik ankaraya gitmiyor hepsi hastane kayıtlarında ve benim elimde ankaraya rapor gidiyor

ayrıca 2. derece ile 3. derece emekli olanlar arasında çok maaş farkı olurmu???

Engelli erken emekliliğinde engel oranının yani derecenin maaşa etkisi yoktur. Eğer raporunuz yeni ve cetvele uygun verildiyse düşmez. Ne kadar maaş alacağınızı sgk sitesinden anlık emekli maaşı hesaplama aracından öğrenebilirsiniz. örneğin ben emekli olursam 1463 tl alacağımı gördüm. Bakalım bağlanınca ne kadar alıcam merak ediyorum. Bende gelişmeleri an ve an paylaşacağım. Raporum şuan maliyede onayda.

EVET BENİMDE TETKİKLERİM ANKARAYA GİTMEDİ. HASTANE KAYITLARINDA. BELLİ Kİ ÖĞRENİYORLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Üst Alt