Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve %57 vergi indirimiyle ne zaman emekli olablirim?

sevcan buga

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba
%57 vergi indirimi ile kaç yılında emekli olabilirim? bildiğim kadarıyla 18 yıl üzerinden olucam istenilen sigorta yılım hangi yıl doluyor kafam çok karıştı arkadaşlar

sigorta başlangıcı = 01.09.1997
sigorta günüm = 3381

Sayın Sevcan buga, 30 Eylül 2008 tarihi öncesi
ssk' lısınız 16 yıl 4080 güne tabisiniz ve

(sonradanmi sonradanmı engellisiziz)
belirtirseniz net bir cevap için buda şart tabi

evet sonradan engelliyim yani hemen başvurabilirmiyim emeklilik için primim yetmiyor ama çocukların sigaortasını ödiycem

Eğer vergi indirimi almışsanız;
01.09.1997 Sigorta girişi ve %57 rapor (3.Derece Vergi İndirimi) ile
18 Yıl 4.080 Günle Emekli olabilirsiniz.

720 Gün Doğum Borçlanması ile prim öderseniz,01.09.2015 de emekli olabilirsiniz

Sevcan kardeş pardon ben (16) yıl diye yazmışım:(
Doğru (Olan Earibagi beyin dediği gibi 18 Yıl 4.080 Günle) Emekli olabilirsiniz.:)

geriye dönük emekli maaşı alabilirmiyim

Merhabalar ben 19 Kasım 2014 te engelli raporumu almak için hastaneye başvurdum sonuç olarak vergi indirimimin%77 2.dereceden onaylandığıni telefonla öğrendim sorum şu arkadaşlar; sigorta yılım emeklilik için yetiyor ama sigorta günüm 500 gün eksik kalıyor onuda doğum borclanmasiyla oder ve emeklilik için başvuru yaparsam geriye dönük ilk rapor için basvurdugum tarih olan19 Kasım dan bugüne kadar olan emekli maasinida alabilirmiyim yoksa sigorta günümu doğum borçlanması tamamladigim için alamazmiyim..Teşekkür ederim

sevcan buga,
Geriye dönük nasıl maaş alacaksınız daha emekli bile olamadınız. İlk önce ssk prim ödemenizi tamamlayın zaten ssk prim eksik olduğunda kurum emeklilik talebinizi almaz ki!
Emekli maaşınız ilk müracaat ettiğiniz günün bir sonraki aybaşı birikmeye başlar. Mesela bugün müracaat ettiniz emekli maaşınız 1 Nisan dan sonra birikmeye başlar..

ayrıca 2. derece vergi indirim hakkı kazandığınız için 17 yıl 3840 güne tabi oldunuz.

emekli maaşımın nekadar olacağını hesaplayabilirmiyiz

Arkadaşlar merhaba

26 kasım emeklilik başvurumu yaptım E-devletten incelediğimde bunu gördüm acaba buna göre emekli maaşım nekadar olur

Ödeme Dönemi
201511
Ödeme Günü
26
Net Aylık Tutarı
63.32 TL
Aylık Tutarı
0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı
63.32 TL
Sosyal Yardım Zammı
0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı
0.0 TL
Kesinti Tutarı
0.0 TL

aylık başlangıç tarihi nedir?

sevcan buga

Aylığınız 898 TL (ek ödeme dahil)
26 Kasımda alacağınız toplu para 1.646,32 TL

Teşekkür ederim

Benim aylığımın başlama tarihi 01,12,2015 yani çok yeni neden iki aylık maaş birden alacağım kafam karıştıda biraz :)

@earibagi yardımcı olabilirmisiniz kasım ayına ait maaş alabileceğimi düşünmüyorum maaş başlama tarihim sistemde 1 aralık görünüyor çünkü

sevcan buga
Aylık başlama tarihiniz 01.12.2015

Yanlış yazmışım orda
26 Aralık olacaktı
26 aralıkta 55 günlük maaş alacaksınız,emekli maaşları peşin ödenir.

Üst Alt