Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve MS ile emeklilik şartlarım nedir?

zafer-

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım 8 senedir ms hastasıyım 29 yaşındayım 1997 ocak ayından beri ssk lıyım 4900 pirim günüm var ağır metal sannayide çalışıyorum ve hastalık beni artık çok zorluyor emekli olmak için 900 gün daha pirim ödemem ve 56 yaşını beklemem gerekiyor 900 günü tamamlayıp hastalıgı göstererek emekli olmakmı yoksa hiç vakit kaybetmeden malulen emeklilik için şimdi başvurmakmı doğru olur pirim günümü doldurmayı beklememin sizce bir faydası varmı uzun zamandır bir ikilemdeyim bilgisi ve fikri olan arkadaşlardan paylaşmasını rica ediyorum.

Malulen değil, çalışıyorken vergi indirimi için defterdarlığa başvurup kazandığınızda 17 yıl 3920 günle emekliliği haketmişsiniz zaten.
Elinizde % 40 ve üzeri rapor yoksa, ister önce yetkili hastane 'lerden birine başvurup alırsınız, isterseniz de defterdarlığa başvuru yaptığınızda onlar sizi sevkederler. Ve % 40 üzeri olduğunda Ankara'ya yollarlar. Kazanırsanız hemen erken emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Kısmet'İn yazdığı gibi, sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun. Sizi hastaneye sevk etsinler. Hastaneden verilecek % 40 ve üzeri raporla defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde erken Yaşlılık emekliliğini hak ettiniz demektir. Ondan sonra tek yapmanız gereken sakatlık indiimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmak. Hemen emekli edilirsiniz...

merhaba arkadaşlar fikir danışmak ve bigi almak istiyorum

7 yıldır ms hastasıyım
1997 sigorta girişliyim
5170 gün sgk pirim günüm var
engelli kimlik kartı için başvurdum hastanede heyete girdim heyet sonucunda %64 rapor aldım.

ben aktif olarak çalışıyorum aslında tercihim erken yaşlılık emekliliği sizce erken yaşlılık emekliliği olabilirmiyim ?

Bi sorum daha olacak ;engelli kimlik kartı almak istiyorum akabinde vergi indirimi ve erken yaşlılık emekliliği başvurusunda buluncam bunların hepsine aynı anda başvurmakmı yoksa sırasıyla sonuçlandırılarakmı yapmam doğru olur,nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

zafer- vergi indirimi için başvurup en az 3. derece dahi onaylansa emeklilik için gerekli olan yıl ve primi gününü doldurduğunuz için haketmiş olursunuz.
Engelli kimlik kartı alma işlemi Aile ve sosl. pol. bak'dan kısa sürede alınır bunda bir problem olmaz.
Vergi indirimine önce başvurup kazandıktan sonra da erken emeklilik için başvurursanız tamamdır.
Şimdiden kolay gelsin. :)

peki afedersiniz bırşey duydum bılgınız varsa aydınlatırmısınız deftedarlık rapor oranını düşürüyormuş doğrumu sağlık kurulu muayne eden doktorun verdiği raporu kişinin sağlık durumunu gormeden değiştirmesi yani en azından sormak istediğim şu böyle bişi oluyormu tanık oldunuzmu.

zafer-

Evet, Maliye ve SGK gibi kurumların sağlık kurulları kendilerine gelen raporları değerlendirme hakları var. Bu değerlendirme sonucu raporun oranını düşürmeleri de yükseltmeleri de teorik olarak mümkün.
Sözde herkes sakatlık oranı cetveli'ne bağlı...

Merhaba arkadaşlar iyi bayramlar uzun bir bekleyişten sonra vergi indirimine %64 ile hak kazandım yklasık 1 aydır evraklarımın işyerine gelmesini bekliyorum şimdi bilginize ve tecrubenize ihtiyaç duydugum konu şu erken yaşlanma emeklliliğine basvurucam ama öncesinde işi benmi bırakmam gerekıyor yada emeklilik basvurumda sgk işyerınemı bıldırıyor tazmınatımı benmı talep ediyorum sgk mı odenmesini bildırıyor çok teçrubesiz vee bılgısızım aradıgım hıç bır yerden cevap alamadım yarımlarınız ve onerılerınızle başladım ve herşey bahsettıgınız gıbı gelişti çok teşekkür ederim sonuçlandırmak için sonkez yardımınızı beklıyorum çok teşekkür ederim.

KKELEBEKK

18 yaşından önce ssklı olunca yıl sayılmıyodu bildiğim kadar arkadaş 29 yaşında olduğunu söylemiş 2.derece vergi indirimi yeterl oluyo heralde .öylemi kısmet hanım 3.derece olsaydı nasıl olurdu

zafer-
süre ve priminden eminsen işten çıkış alıp sgk ya emeklilik için başvuracaksın, sgk bir ön incelemeden sonra tazminat yazısı verecek, o yazıyla işvereninizden tazminatınızı alacaksınız.

zafer-

Sigorta primi ve emeklilik açısından emekliliği hak etmişseniz, buna dair yazı almak için sigorta müdürlüğüne gidin. Alacğaınız yazıyı işverene sunduğunup emeklilik talebiyle çıkışınızı isteyin. Bu durumda işveren hak ettiğiniz kıdem tazminatınızı ödeyip çıkışınızı verir.
Not: Tazminatı almadan "aldım" diye imza atmayın. Aynı şekilde, işten ayrılış gerekçeniz de emeklilik olacak. Aman tongaya düşmeyin.

arkadaşlar ben sgk dan aldığım % 64 raporla 2. derece vergi indirimi aldım ve emekliliğe başvurdum ve 18 yaş sınırına takıldım yani ben yani ben 12 yaşında sigortalı olduğum için devlet 18 yaş sonrasını sayıyo ve beni emekli etmiyorlar.malülen emeklilik için başvurmayı düşündüm fakat sgk görevlisi tek hastalıktan olamayacağımı söyledi bi bilginiz varmı yardımcı olursanız sevinirim.LÜTFEN ACİL !

1800 prim günü ve 10 yıllık sigortalılık süresine haiz ve en az % 60 olan engellilik durumuna da sahip olunmalıdır. malulen olabilmek için siz aldğınız %64 raporu malulen olmak için başvurun sgk genelde malulen emekli olacakları kendi hastaneye sevkeder siz %64 raporunuzu maliye sevkiyle almışınız denemekte fayda var aynı oranda çıkarsa malulen emekli olursunuz

Malülen emekliliğin tek hastalıktan olmayacağı bana göre yanlış.
Konuya hakim arkadaşlar daha detaylı bilgi verirler
Anladığım kadarıyla 1985 doğumlusun
Vergi indirimi ile emeklilik için 2020 yılını beklemen lazım
1985+18+17 Yıl

18 yaşından önce tam prim ödenmişse emeklilik için süre hesabı 18 yaşın doldurulduğu tarihte başlar.
Malulen emeklilik tek hastalıktan olmaz sözünü anlamadım, esas birden fazla rahatsızlık ile malulen emekli olunmaz.
Aldığınız oran tek rahatsızlıktan ise ve ilk sigorta girişinizde bu rahatsızlığınız yoksa ya da maluliyet gerektirecek seviyede değilse malulen emekliliğe başvurabilirsiniz.

malülen emekli

Merhaba arkadaşlar ben benden gittikten sonrta malülen emeklliğim ÇOK ŞÜKÜR kabul oldu

artık yürüyemiyorum

5900 pirim günümü doldurmama 165 günüm kalmıştı zaten 20 sene asgari ücretin üç katı maaş aldım

ama pirimim hep asgari ücretten yattı bugün sgk dan bir telefon geldi emeklliliğim kabul olmuş maaş bağlanması için tahsis talep formu doldurup imzam gerekiyormuş birşey cıkaracaklar diye sevinemiyorum
ALLAH hemimize sağlık sehat versin bana vakit ayırıp yardımcı olan

arkadaşlarıma çok teşekkür ederim

Rabbim bu çileyle uğraşan herkezin yüzüne güler inşallah sağlıcakla kalın.

Üst Alt