Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişim var. Rapor alıp emekli olabilmek için ne yapmalıyım?

Dangersoft

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba .

ben 1978 doğumluyum
02/05/1997 giriş tarihinden bugüne 6550 günüm bulunmaktadır ,
yaşım 40
2010 Ağustos ayından 2018 Mart ayına kadar yeraltından maden sigortası ödendi.

Ayriyeten ağır derecede uyku apnesi teşhisi konuldu, cpap cihazı kullanıyorum ahi.57.2 çıktı raporda ,ve önümüzdeki günlerde bobregimden taş ameliyatı olacağım.

uyku apnesinden ve böbrek ameliyatından gereken raporu alabilir miyim acaba

benim sorum nasıl bir yol izlemeliyim emeklilik için

yeraltından maden sigortasından kaç gün daha odesem kaç yaşında emekli olabilirim, ya da engelli vergi indirimi emekliliği olabilir miyim ?
Maaş olarak getirisi goturusu ne olur bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz ..

.

Dangersoft

Emeklilik için sigortalılık süresi ve prim şartını tamamlamışsınız. Yapmanız gereken şey, raporunuzla birlikte defterdarlığa gidip sakatlık indirimine başvurmak. Bu hakkı elde ettikten sonra erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

@OturanBoğa
Ortada rapor yok. Uyku apnesinden en üst oran verilse dahi %35 olur. Böbrek taşından dolayı oran verilip % 40 ın üzerine çıkarılacağını sanmıyorum.

@Dangersoft
Eğer ilk sigorta başlangıç tarihinden itibaren Mart 2018 e kadar sürekli yeraltı maden işçisi olarak çalıştı iseniz sizin rapora falan gerek kalmaksızın emeklilik şartlarınız oluşmuş demektir.

Çünkü sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008 öncesi olan yeraltı maden işçileri 20 yıl ve 5 bin prim gün sayısı ile yaş şartı aranmaksızın emekli olabilirler.

Pardon, 10 Ağustostan itibaren ibaresini görmemişim.

Bu durumda madende 20 yıl geçmediğinden yaş şartı aranmaksızın emeklilik avantajı sizin için olmuyor sanırım.

Madende çalışılan süreler için ödenen prim toplamının 1/4 i kadar yıpranma payı olarak prim gün sayınıza eklenir.

Dangersoft mrb geçmiş olsun
Uyku apnesinden ahi:57.2 ile%35 alırsınız
Böbrek taşından ise%5 ile10 arası verilir
Eğer böbrekten %10 verilirse toplamda balthazard hesabına göre%42 eder ama %5 verirlerse ben 5 aldım %38 kalırsınız
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine engelli raporu için başvuru yapmalısınız
rapor+ vergi indirimi alırsanız zaten tüm şartlarınız oluşmuş gün ve hizmet yılı açısından bir sıkıntınız yok emekli olabilirsiniz vergi indiriminiz onaylandığı takdirde.

Ufukalp

"ahi.57.2" ifadesini ben rapor oranı 57,2 olarak okudum! Haklısın tabii ki.

Üst Alt