Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişim var. Vergi indirimi ve emeklilik süreci nasıl olacak?

sarioglu79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
23.03.1979 dogumluyum.
sigorta başlangıcım 01.07.1997 dir.
prim günüm 4020 dir.

ben kendimi bildim bileli bacak eklem kalça ve sırt kısmım sürekli olarak ağrılarla geçiçirerek büyüdüm sene 2002 de rahatsızlandım yüksek ateşten daha sonra boynumun saen kısmına yakın yerde bir ağrı kaldı omuza doğru ağrısı devam ediyor
daha sonra 2006 yılında bel ve sırt ağrılarından dolayı esenyurt devlet hastanesine gittim. orda flimdi kandı derken M45 ankilozan spondilit teşisi kondu. bana 4 tane ilaç verildi kortizonlu bir senelikde ilaç almak için rapor ben ilaçlaları bir buçuk ay kadar kullandım daha sonra kullanmadım. ağrı kesicilerle idare ediyorum
2 hafta önce doktara gittim fizik tedavici hastalığımın boyun kısmının kemikleştiği ve fizik detavinin artık işe yaramayacağını söyledi endol ve krem verdi gönderdi endol hiç bir işe yaramıyor beni yeşil alan diye bir yere dahil ettiklerini söyleyip romotolojiye sevk etti

bu durumda vergi indirimi için izlemem gereken yol nedir bireysel başvurum u vergi dairesinden sevk mi birde ehliyeti mi alırlar mı

Vergi indirimi için,işyerinizden çalıştığınıza dair alacağınız belge ile bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvuru yapmanız gerekiyor.
Sizin seçeceğiniz bir hastaneye sevkinizi yaparlar ve heyete girersiniz.
Rapor hastane tarafından,vergi dairesine gönderilir.
Vergi daireside raporu Ankara Merkez Sağlık Kuruluna gönderir.
kurul raporunuzu onaylarsa deerece girersiniz.

%40-59 Arası 3.Derece
%60-79 Arası 2.Derece
%80 ve üzeri 1.Derece vergi indirimi hakkı sağlar

Siz sigorta girişinize göre en kötü 3.derece olursa 17 yıl 3920 güne tabi olursunuz,ki zaten doldurmuşunuz.
Vergi indiriminiz onaylanırsa hemen emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Ehliyet konusunda gelince,
Nöbet,kriz vs olmayan hastalıklarda ehliyete el konulduğunu ben görmedim.
Bunun haricinde raporunuzda "H Sınıfı Ehliyet Alabilir,XXX Araç Kullanabilir" ibaresi olur ise ÖTV indirimli araç alabilirsiniz.

Teşekürler bu yeşil alan nedir peki benim için iyi bir şey mi birde kim yazımı düzeltip yayınlandıysa sağ olsun forumu tam ogrenemedim

Yeşil alan muayenesi ile ilgili olarak şu yardımcı olabilir

"Acil Sağlık Hizmetlerinde Yeşil Alan Uygulaması nedeniyle acil olmadığı halde acilde muayene olanların ücretsiz muayeneleri söz konusu olmayıp diğer hastaların ödemek zorunda olduğu katılım payını ödemeleri gerekmektedir."

İşin özü size yarar sağlamayacak...

Üst Alt