Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girşim ve 4080 primim var. Emekli olabilir miyim?

yukselx

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Selam sıte sakınlerı. Ankaraya avraklarım gıttı gerı dondu eksık tetık ve bulgular ıcın hastane eksık gondermıs. %80 almıs oldugum vucut foksıyon kaybım bu raporu verdıler. Rapor kagıdımda 1. Yıl sonra kontrola uygundur yazıyor. Sureklıdıdır kısmında hayır yazıyor. Suregen kronık evet yazıyor. Gozden %10 koah dan %70 aldım heyete yuzd6e seksenle gırdım aynı cıktım sft ye bır ay aralıklı ıkı kez gırdım oralar aynı SFT. Ilerı derece. Fev%45. Fev1/FVc%69 FVc% 64.

Bu sonuclarla emeklı yaparlarmı
ssk gırısım1997
toplam gun sayısı 4080 gun
yas 1972

saygılar cevaplarınızı beklıyorum

Vergi indirimi raporunuz sürekli onaylanırsa %40 ve üzeri olarak emekli ola bilirsiniz. Süreli onaylamada emekli yapılıp yapılmadığı konusunda bir bilgim yok.

yukselx

Defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık aylığından yararlanabilirsiniz:

2008_oncesi.PNG

Raporunuz süreli de olsa vergi indirimi sürekli verilebilir. Ya da sonrasında emeklilik sürekli verilebilir. Bu biraz şansa bağlı.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Emeklilik icin raporumu gonderdim sonuc nezaman. belli olur

Selam site sakinleri. Ilk gonderdigim rapor geri geldi eksik evrak var dye. Hastaned solunum testi ve akciger. Filmi. Efor testi sonucu bashekimin yanina ciktim ayni rapor kagitlarini tetik ve bulgulari ankaraya gitti. Gideli bir ay oldu cevap yok eviss ten bakiyorum. Birsey cikmiyor sonuc kisminda. 80% foksiyon kaybi raporunu gondredim hastaligim koah ileri derece ankaradan gelecek sonuc nasil gliir acaba. Kafam bunlara takiliyor. Rapor kagidimda. Biryil kontrola uygundur ibaresi var sireklidir kisminda hayir yaziyor rapor gecerlik suresi bir yil. Yat kalk hep bu ankaradan gelcek snucu

yukselx,

Vergi indirim başvurusunun sonucu ortalama 45 günde belli oluyor. Rapora istinaden vergi indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik için de önünüz açılacak...

Emeeklı olcak engellının bıtmez cılesı

selam arkdaslar mart 17 sınde basvurdum hastaneye rapor ıcın yuzde seksenle heyete geıdım cıktım ankaraya gıttı rapor gerı geldı eksık evrak var dıye tekrar gıttı ankarya 2 ay sonra hastaneye sevkıdır yazıyor tekrar hastaneden heyete gırmeden aynı raporu genderıldı vearalık24 de tel ettım ankaraya yuzde 60 la onaylanmıs hastalıgım koah bundan sonrakı surec ne olacak acaba ssk da sevk edermı hastaneye

hayırlı olsun sonucun onaylanmış vergi dilimine hak kazanmışsın erken emeklilik için basvuru yapabilirsin sartlar oluştuysa

Bilgi olsun diye hangi numarayı aradin Ankara dan paylasirmisin

yukselx

bu ızdırap son bulmalı , engelli dernekleri aracılığı ile ak partinin engelli milletvekili ve aile sosyal yardım bakanlığına bilgi verilip bu engelliye engel sistemi dijital platformlar aracılığı ile kolaylaştırıp bu işi en geç bir ayda sonuçlandıran bir düzen kurulmalı . zaten hasta eksik ve engelliyiz birde bu maraton bize gerçekten işkence gibi bir şey, maddi manevi yıpratıcı bir süreç.

ankara saglık kurulu

arkadaslar ourosudurler cık gec ıslıyor engellıler ıcın tam on ay oldu basvuralı yuzde seksenle gonderdım raporu ankaraya 60 la gerı geldı ınacları yok bıde 1 yıl konntrollu emeklılık vermısler yasada bellı zaten kronık oln hastalar emeklı olabılır denıyor ama cık zorlastırıyorlar 03125341215 nolu tel aradım cevabı ogerendım onaylanmıs su an beklemedeyım ısyerıne gelmesını

Selam ben 26.10.2016 da başvurdum bugün evisten baktım 23.12.2016 da postaya verildi yazıyor ankaradan henüz işyerime gelmedi ben İzmirden başvurdum

emeklılık

selam arkadaslar bugun ıtıbarıyleıs cıkısımı aldım emeklılık ıcın basvurdum ısleme koydular yalnız ankaradan gelen raporda surelı veya sereklı ıbaresı yazmıyor bunu nerden ogreneceyız ankaraya yuzde 80 le gıttı bır senedır ugrasıyorum yuzde 6o la onaylandı darısı butun engellı kardeslerıme

Sure ile bir sey yazmiyorsa suresizdir hayirli olsun

emeklılık

selam arkadaslar bugun ısten cıkısı aldım ssk ya gıttım emeklılık ıslemlerıne bugun utıbarıyla basladı ordan engelllı kımlık kartı cıkarayım dedım raporumda 1 yıl konturola uygundur ıbaresı var ordakı memura sordum 1 yıl sonra tekrar heyete gırecen dedı ama ankaradan gelen saglık kurulu raporunda yuzde 80 le gıttı yuzde 60 la onaylanmıs hıc bısey yazmıyor sure veya sureklı ıbaresı yok acıl bılgı hakkında cevap beklıyom arkadaslar sımdıden tesekur herkeze 1972 dogumluyum 1987 den sıgorta gırısım 4196 prım gunum var hastalıgım koah

yukselx

Vergi indirimi yazınızda Şu tarihe kadar diye bir ibare yoksa süreklidir.

1 yıllık kontrol muaynesı

selam ark lar ocak 12 sınde emeklılık basladı yalnız hastaneden aldıgım raporda 1 yıl kontrele uygundur yzısı var fakat ankaradan gelen yazıda kontrol yazmıyor yalnız engellı kımlık kartı cıkarayım dedım ordakı memur hazıranda kontrolunuz var dedı bısey anlamadım acıl cevap lutfen

yukselx

Anakaradan gelen yazıda kontrol yoksa, emekliliğin de sürekli demektir. Raporun süreli olmasının hiç bir önemi yok.

Raporuna karşılık elde edeceğin yeni haklar içinse durum farklı. Yeni haklarda tabii ki raporun süresi belirleyicidir, ve elde edilen hakkın devamı için yeni rapor alman gerekir. Ama dediğim gibi, bunların emeklilikle hiç bir ilgisi yok.

Emeklilik bilgilerim e-devlet'e ne zaman yansır?

selam arkadslar ocak 12 sınde emeklılık ıslemlerı basladı sısteme nezan yansır edevleten gozukmuyor bırı yardımcı olsun tsk

yukselx

kabaca bir ayı bulur. İlk bilgileriniz boş gelir daha sonra ise ek ödemeniz belirir. Sonra toplam biriken ve maaşınız. Yalnız ilk ek ödemeniz biriken maaşınızın olduğu için sizi yanıltır. Bukadar sabretmişsiniz bir aya varmaz net maaşınızı öğrenirsiniz. Hayırlısı olsun.

İşlemler tamamlanınca evrak gönderirler, sistme de giriş yaparlar..

EvrakIzle.jsp burdan bir bakın işlemleriniz ne aşamada görebilirsiniz

engellı kımlık kartı

selam arkadaslar bugun engellı kartımı aldım ama sueklı yazmıyor 2017 6 aya kadar gecerlı tarıh ankaraya telefon actım sureklı oldugunu soyledı hasteneden aldıgım rapor da 1 yıl kontrole uygundur yazısı var ankaradan gelen raporda surelı veya suresız ıbarersı yazmıyor bırı bana yardımcı olsun tsk

yukselx
Engelli kimlik kartını kafaya takma kardeşim senin için önemli olan zaten vergi indirimi maliye süre yazmıyorsa süreklidir süreli olsa şu tarihe kadar vergi indiriminden yararlanması diye yazar ama dediğim gibi benim o karttan 2001 den beri var bitek ankara ego ücretsiz kart almak için cebimden çıkardım yoksa benim hiç bir işime henüz yaramadı zaten raporun süreli olduğu için yılın dolunca tekrar rapor alacaksın inşallah bu sefer süresiz verirlerde boş yere gerilmezsin geçmiş olsun

emeklılık servısı kurum dıs ne anlama gelıyor

selam sıte sakınlerı emeklılık basvurusu yaptım evrak takıpten kontrol edıyom kurum dısında yazısı yazıyor 2017 ocak 12 sınde basvurdum nerden takıp edebılırım kurum dısı derken tsk hrkeze

selam 2017 sınde emeklılık basvurusu yaptım butarıhten mı bırıkmeye baslar farz edelım mart ayında emeklı maası alacam kac gunluk maas alırım 1972 dogumluyum 4194 gunum var hep askerı ucretten ne maas baglanır saygılar

Üst Alt