Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 SSK başlangıcım, 2600 prim günüm ve %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

nigar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar
yeni üye oldum.kusurlar af ola.01/05/1997 sigorta başlangıcım var.bundan 6 ay önce %40 özürlü raporumu aldım.özel sektörde çalışıyorum vergi indirimimide alıyorum.ödenmiş 2600 gün primim var.primlerime ara vermez isem emeklilik hakkım ne zaman olur.cevap yazmak için uğraşınızdan dolayı şimdiden tşk ederim.sağlıklı günler

eğer girişte sorun yoksa yani girişte 18 yaşından büyükseniz 17 yıl 3920 gün şartı var

perenay33;

malesef işe giriş tarihinde 15 yaşında idim yani şimdi 3 yıl daha mı geç olacak anlamında

sayın nigar,

18 yaşında önceki hizmetler prime ve güne sayılır fakat istenilen hizmet yılı 17 yıl 18 yaşını doldurduğun günden başlar.

18 yaşından önceki sigortalılık staj mıydı yoksa tam prim mi yatırıldı? Stajsa, o sigortalılık yok hükmündedir emeklilik açısından. Sigorta başlangıcı olarak 18 yaşını tamamladıktan sonraki ilk sigortalı çalışmanız baz alınır.
Ama yok, 18 yaşından önceki sigorta staj değil, tam primli ise, o zaman sigorta başlangıcı 18 yaşını tamamladığınız gün olarak kayda geçer. O zman meklilik de şu şartlarda değerlendirilir:

2008_oncesi.PNG

selam
ilginize tşk ederim.ama ssk başlangıcımdan itibaren tam prim olarak ödendi.bu durmda günler prime yansıyacak ama sene olarak 17 yılı tamamlamam gerekecek 18 yaş başlangıcı ile değilmi yanlışmı anlamışım

18 yaşınızı bitirip 19 yaş dan gün aldığınız tarih ile ssk lı olacaksınız...
Primleriniz sayılacak...

Üst Alt