Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 SSK giriş ve %58 rapor ile emeklilik şartlarım nelerdir?

ysml

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
01,01,1997 tarihinde sigorta başlangıcım .4200 ğün primim var.halan çalışmaktayım.2010 tarihinden beri yüzde 58 lik raporum var.ne zaman emekli olabilirim.ayrıca iş yerinden ayrılacağım haklarım ne olduğu konusunda bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler

Emeklilik için (01,01,1997 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz. Primleriniz fazlasıyla tamam, gün olarak bekleyeceksiniz. Beklerken çalışıp çalışmamak size kalmış...

Not: Defterdarlığa başvurup 3. dereceden sakatlık indirimi aldığınızı varsayıyorum. Bunu yapmanız şart çünkü. Eğer bugüne kadar bu başvuruyu yapmamaışsanız, işten ayrılmadan önce yapın, sonra işten ayrılın: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

15 yıllık sigortalılık süreniz dolmadan kendi isteğinizle işten ayrılırsanız, Kıdem Tazminatı alamazsınız. Bu süre 01,1997 + 15 = 01,01,2012 tarihinde dolacak.

vergi indiriminden faydalanıyorum ayrıca iş yeri tazminatımı verecek fakat normal kişi tazminatı ile benim tazminatım aynımı olur.engellilere farklı olmazmı.teşekkürler..

Aynı olur engelli engelsiz diye ayrım yapılmaz...

Üst Alt