Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 SSK girişim, 2300 prim günüm ve %40 raporum var. Erken emekli olabilir miyim?

akkas1978

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba, benim şöyle bir sorum olacak.

benim 2300 gün sigortalılığım var 1997 ssk girişim var. 2004 yılında alınmış % 40 özürlü raporum var. bu raporla özürlü kimlik kartı aldım.
acaba bir işyerinde sigortalılığa başlasam. 2004 yılındaki süreklidir raporum ve % 40 olması nedeniyle erken emeklilik şansım var mı?
varsa bunun için ne yapmalıyım.:

teşekkürler

O veya başka bir rapora istindaden zamanında defterdarlığa başvurup sakatlık indirimi elde etmişseniz, evet, erken emeklilik hakkına sahipsiniz ve 97'nin hangi gününde/ayında sigortalı olduğunuza bağlı olarak emekli olacaksınız.
Ama yok, bugüne dek bu hakkı elde etmemişseniz, o zaman elinizdeki rapor bir işe yaramaz emeklilik için. Defterdarlığa başvurup yeni rapor ve ona istinaden sakatlık indirim hakkı elde etmek zorundasınız...

2008_oncesi.PNG

peki ben bu durumu şimdiye kadar bilmiyordu. geçen hafta adana ya özürlüler idaresinden bir heyet geldi. orada dediler ki 2006 yılında çıkan yönetmeliğe göre o tarihten önce sürekli ibaresi olan raporlar geçerliymiş
.ben de bunun üzerine 2 gün önce gittim ve o raporla ( ki o rapor % 40 rapordur ve sürekli yazmaktadır) özürlü kimlik kartı aldım.
şimdi ben bunu defterdarlıkta kullanamıyor muyum?

teşekkür

çok teşekkür ederim.bunu ilk fırsatta defterdarlığa soracağım.tekrar teşekkürler

Üst Alt