Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 SSK girişim, 2890 prim günüm ve %80 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

tatar25

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben 1997 senesinde sgk olarak çalışmaya başladım ama özürlü raporumu 2003 de aldım %90 özürlüyüm 2006tıda vergi indirimi için baş vurdum %80 geldi şimdi toplam iş günüm 2890 ne zaman emekli olabilirim ve 2006 tıdan beri sgk matragım yüksek yatıyor ne kadar alabilirim bilgisi olan yazsın ark tşk

15 yıl 3600 güne tabisin Ramazan kardeş;
.../.../1997+15 : ..../.../2012 yılında emekli olursun kalan sürede prim ödemeni 3600 güne tamamlaman gerekli...
prim ödemen ise 2013 yılı başında tamam olur kesintisiz ödemeye devam edersen..Prim süren 3600 gün olduğu vakit kuruma müracaat edebilirsin.

ark ben yannış anlamadıysam ben % 90 engelliyim behçet hastasıyım hastalığım dolasıyla gözlerimde belli kısmı görmüyor
özelde çalıştım 1700 gün siğortam vardı ama vergi indiriminden yararlanmadım
2006'da kamuda başaldım
şimdi 3150 gün siğortam var % 80 vergi indiriminden yararlanıyorum

şimdi ben ne zaman emekli olacam

Sakat statüsünde memurluğa başlayan ya da memur olarak çalışmaya başlamadan önce % 40 ve üzeri çalışma gücü kaybı bulunduğunu raporla belgeleyebilen kişiler, (ssk+bağkur+ES) toplamda 5400 gün hizmet süresi ile emekli olabilirler.

%40 engelliyim. Ne zaman emekli olabileceğim?

%40 Engelliyim ama raporumu 2003 de aldım ne zaman emekli olacam ve yeni yasa beni etkiliyormu bu konu hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim...

merhaba tatar25
rapora göre 25 yılda emekli olabilirsin rapor oranına göre emekli olma süresi düşüyor mesela benim raporum %85 ben 15 yılda emekliyim dediğim gibi rapor oranı yüksekse erken emekli olursun vergi indirimi için de aynı durum geçerli %40ile %70 arası raporu olanlar çüçncü %70ile 0585 arası olanlar ikinci %85 ile %100 arası da birinci dereceden vergi indirimi alır işte bütün olay bundan ibaret Allah yardımcın olsun

[FONT=Times New Roman]SSK'LI ENGELLİLERİN EMEKLİLİĞİ NASIL OLACAK?[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman]5510 sayılı kanunun geçici 10'uncu maddesine göre;
Bu kanunun yürürlük tarihi olan 1 Ekim 2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun mülga 53. maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında çalışma kaybı) hastalık veya özrü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3 bin 600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yararlanabilecektir. [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]Bu kanunun yürürlük tarihi olan 1 Ekim 2008 gününden önce sigortalı olup 30.9.2008 tarihi öncesinde veya sonrasında engelliliği sebebiyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılar, 506 sayılı kanunun mülga 60. maddesinin (C) bendinin (b) alt bendi ve geçici 87. maddesine işe giriş tarihlerine göre 3 bin 600 ilâ 4 bin 400 gün arasında primle emekli olacak. [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]5510 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan yaşlılık aylığı bağlananların aylıklarının kesilmesi ve tekrar bağlanmasında bu kanunun yürürlük tarihinden önceki hükümler geçerli olacaktır. [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]ESKİ SSK’LILARDA GEÇİŞ SÜRECİ
NASIL OLACAK?
[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]
[/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]​
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]​
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]ENGEL [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]DERECESİ[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]DERECESİ[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]İŞE BAŞLAMA TARİHİ[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 1. DERECE [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman](% 80 VE ÜSTÜ)[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 2. DERECE[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman](%60-79 ARASI) [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]3. DERECE[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman](%40-59 ARASI) [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]05.08.1991[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]VE ÖNCESİ[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 15 YIL, [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 3600 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 15 YIL, [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 3600 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]06.08.1991[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]05.08.1994[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] ARASI[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]15 YIL, 8 AY[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 3680 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 16 YIL, [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 3760 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]06.08.1994[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]05.08.1997[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]16 YIL, 4 AY[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 3760 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]17 YIL, [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 3920 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]06.08.1997[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]05.08.2000[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]17 YIL, [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 3840 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]18 YIL, [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 4080 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]06.08.2000[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]05.08.2003[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]17 YIL, 8 AY[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 3920 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]19 YIL, [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 4240 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]06.08.2003[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]30.09.2008[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]18 YIL, [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 4000 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]20 YIL, [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] 4400 GÜN[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]​

Üst Alt