Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 ssk girişim var, 2003'te memur oldum. % 40 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

rexene

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba ben erol,
%40 engelim..05.10.1977 doğum tarihim........... 25.12.1997 sigorta başlangıc tarihim 30.03.2001 yılında işten ayrıldım ssk dan toplam 1177 günüm mevcut..iki bucuk yıl işsizlikten sonra 23.07.2003 te bankaya başladım ve10 yıldır çalışmaya devam etmekteyim bu iş yerindeki toplam emekli sandığı prim günüm yaklaşık 3720 toplamda ödenen prim günüm 4897 dir araştırdığım kadarı ile prim günüm doldu.. ne zaman emekli olabilirim...veya emekliliğime daha sürem var ise çalışmakta olduğum şirketten tazminatımı alıp çıkabiilirmiyim ?

konu hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlarımdan bilgilerini paylaşmasını bekliyorum
şimdiden teşekkürler

Memur olmadan önce %40 ve üzeri sakatlığınızın olduğunu raporla belgeleyebiliyorsanız, toplamda 5400 gün hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz.
Memurluktan önce rahatsızlığınız yoksa, sonradan rahatsızlanmışsanız:
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 günle emekli olursunuz...

merhaba bilgi için teşekkür ediyorum....sigorta girişim 1997..şuanda 2013 yılındayız 16 yıl 5760 gün yapar ama 2.5 yıl boşluğum var buda bu sürenin içinde biliyorum...yani sürem dolmuş oluyor bu arada özel sektörde çalışıyorum memur değilim...emekli olabilirmiyim tşkler

Erol bey , Devlet bankası mı göreve başladığınız yer 657 sayılı kanuna bağlı devlet memurumunsunuz...

merhaba, hiç devlet memurluğu yapmadım..hep özel sektörde çalıstım hala çalışıyorum teşekkürler

Erken Yaşlılık emekliliği için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz lazım. Bu hakkı elde ettiğinizde emeklilik için aşağıdaki tabloda 16 numara ile belirtilen kriterlerde emekli olabileceksiniz:

2008_oncesi.PNG

Yani 25.12.1997 + 18 = 25.12.2015 yılında emekliliği hak edeceksiniz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt