Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 SSK girişim ve 3064 prim günüm var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

melihce

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sakat sol bacağımda protez var. ancak sağ bacağımda protez takılma olasılıgı var
malülen emekli olmak istiyorum olabilir miyim

Maluliyet cetveli'ne göre "iki bacağın alttan en az 1/3 ünün kaybı" halinde malul sayılırsınız.
Eğer 1800 gün priminiz ve 10 yıllık sigortalılık süreniz de varsa, malulen emekli olabilirsiniz.

17.02.1997.sigorta başlangıcım
bu zamana kadar 3064 primim var
2006 da sol kalçama protez takıldı ancak sağ kalçama da protez takılma ihtimali var
dokdorun deyişine göre bu primimle malüliyet emekli olmak istiyorum. olabilir miyim

Malulen emekli olabilmek için %60 ve üzeri tek rahatsızlık/hastalıktan rapor almanız gerekli.
Ama erken emekli hakkını kullanarakta emekli olabilrisiniz...Bunun için yapmanız gereken ise vergi ind.hakkı almak...

emeklilik

malülen emekli olan sağlık hizmetinden yararlanabiliyormu

SSK'lı olduğunuzu varsayarak...
Malulen emekli olamazsınız. Çünkü durmunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek derecede işgücü kaybına neden olmuyor.

Siz ancak sakatlıtan dolayı erken emekli olabilirsiniz. Bunun için defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi elde etmelisiniz. Ederseniz, (17.02.1997 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olabilirsiniz.

Emekli olduğunuzda tabii ki siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz bireyler sağlık güvenceli olursunuz.

emeklilik acil cevap

sol kalçamda protez var sağ kalçamad protez protez takılması gerkiyor. yüzde kaç rapor verirler

Çift taraflı kalça protezi için %45 gibi bir işgücü kaybı oranı veriliyor.

sağlık raporu

malülen emeklilik için dün heyete girdim heyete girmeden önce doktoruma sordum rahatsızlığımla dolayı emekli olabilirmiyim diye sordum oda bana alabilirsin dedi rahatsızlığım ise sol kalça protez takılı sağ kalcada protez takılması gerekiyo sizce olabilrmiyim

Çift taraflı kalça protezi için -eğer başka komplikasyonlar yoksa- maluliyet gerektirecek derecede işgücü kaybı verileceğini hiç sanmam. Size verilecek rapor en çok %50 olabilir, bu da malulen emekli olmanıza yetmez.
Yukarda yazdığım gibi, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız...

Salı günü heyete girdim

Salı günü heyete girdim malülen emeklilik için iki doktoruma sordum fikir aldım emekli olabilirmiyim diye iki doktorumda olursun diye cevap verdi ayakda sorudamıyorum eşim yardımcı oluyo bana hastalıgım ise sol kalcamda protez var sağ kalçam haraket etmiyor sağ kalçamada protez takdırısam büyük ihtimal ya boynuma geçecek ya ğöğsüme gececek ağrı bu hastalıkla malülen olabilirmiyim

Emeklilik

Malülen emeklilik için başvurdum % 60 dan az alırsam negibi maaşdan yararlanabilirim

Emeklilik

Malülen emeklilik için başvurdum şayet emekliliğim kabul olursa kaç gün sürer

Tüm süreç 2-3 ayda ancak sonuçlanır.
Rapor gönderildikten sonra 1 ayda biter genelde...

18.05.2010 tarihinde malulen emeklilik için müracaat ettim. Ne zaman sonuçlanır?

2010 mayıs 18 inde malülen emeklilik için başvurdum sonuç nezaman gelir

Ortalama sonucun Ankara Merkez sağlık Kurulundan gelmesi, 3 ay.

emeklilik

malülen emeklilik için başvurdum heyet ten % 50 verdiler ne gibi emeklilik hakkımvar

emeklilik

% 50 raporum var erken emeklilik için ne yapmam gerekiyo 3064 primim var yeterlimi yeterli değilse ne kadar daha gerekiyo erken emeklilik için nereye başvurmam gerekiyo sıra sıra anlatırmısınız yardımcı olursanız memnun olurum

Yapmanız gereken vergi ind. müracaat etmek ve vergi ind. hakkı kazanmak aşağıdaki linkte gerekli evraklar mevcut..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Vergi ind. hakkı kazanır iseniz..
17 yıl 3920 güne tabi olursunuz
17.02.1997+17: 18.02.2014 yılında emekli olursunuz.. Yalnız 2014 yılına kadar prim sürenizi 3920 güne tamamlamanız gerekli NOT:Askerlik yaptıysanız askerlik borçlanması yaparak ta prim gün süresi kazanabilirsiniz

emeklilk

3065 primim var anca sol calçamda protez takıldı sağ tarafdada olacam doktorun demesine göre negibi emeklilik olurum sigorta başlangıcım 17.02.1997

malulen emeklilik sizin için dezavantaj,Vergi indirimli emeklilik sizin için avantaj olur.

Üst Alt