Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 tarihli raporumla vergi indirimi başvurum kabul edilmedi..?

yamanhuseyin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar, 1988 yılında stajyer sigortam başladı. sonrasında ise üniversite bitirerek 03.10.1994 yılında prim ödemeli sgk lı oldum.
1997 yılında sağlık kuruluna girerek Doğuşdan kalça çıkığına bağlı %40 sürekli engelli sağlık raporu aldım.
Raporumu, çalıştığım iş yerleri engelli çalışan olarak kullandı. 2012 yılında ise erken emeklilik için mevcut raporumla bireysel olarak gelir idaresi başkanlığına müracaat ettim. gelen cevapta raporumun "yeni yönetmeliğe göre olmadığından değerlendirmeye alınamayacağı" beyan edilmiş.
Oysa ki ;30 Mart 2013 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 28603

YÖNETMELİK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK

SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez. maddesinde belirtilgiği üzere raporumun kanunen geçerli olması gerekiyordu. Malesef devletin bir kurumu diğerinin eylem ve yönetmeliklerini tanımadığından biz vatandaşa sürekli engel çıkartılmaktadır. Aradan 4 yıl geçmesiyle 2016 yılında tekrar heyete girerek ortopedi sekeli ,HT I10 tansiyon ve G47,3 Uyku apnesi balthazar metodlu rapor içeriğiyle %43 2 yıl süreli rapor aldım. Şimdi vergi indirimi için tekrar Gelir idaresi başkanlığına müracaat edeceğim.
1. Soru ; Raporum onanabilir mi süreli vergi indirimi mi olur.
2. Soru ; 7950 Prim günüm var rapor da vergi indirimi süreklidir onaylanırsa hemen emekli olunabilir mi ?
3. Soru ; Velevki emekli olduk. SGK tekrar muayeneye yollar mı ? Rapor süresi bitince raporu tekrar aynı hastanede mi güncellemek gerekli ?

Ankara merkez sağlık kurulu (Maliye nin) ile temasa nasıl geçebilirim.
Gelir idaresi başkanlığına raporumu verdim. %43 2 yıl süreli raporu vereli 1 ay oldu aşamasını takip için gelir idaresi başkanlığına sordum. Merkez sağlık kurulu ankara ya yolladık dediler.
Takibi burdan sonra nasıl yapacağım.

yamanhuseyin eviskocaeli sayfasından takip et bide sağlık kurulunun telefonu olması lazım diyer sayfalarda bulabilirsin

Oncelikle vergi indirimi 2 - 3 ay gibi sürede ancak onaylanir veya onaylanmaz. Raporunuz özürlü ölçütü sınıflandırılması uygun yani yönetmenliğe uygun düzenlenmiş ise aynen oyanlanir, ama bu iki yıl süreli mi olur sürekli mi olur o ancak vergi indirimi geldikten sonra ogrenirsiniz. Prim günü sigortalılık süreniz dolmussa sürekli vergi indirimi ile emekli olursunuz sgk yeniden rapor istemez ama bazen isteyebiliyor. Ama iki yıllık vergi indirimi ilede şartlar tsmamsa emekli olur, iki yıl sonra sgk kontrol muayenesi ister büyük bir ihtimal. Sonrasında tekrar rapor alırsınız aynı oran çıkarsa emekli olursunuz. Tabi bu soylediklerim kesin bilgi değil formda yaşananlar paylasinlardan edindiğim bilgi. En sağlıklı bilgiyi sgk dan yada Maliyeden alabilirsiniz

Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bekleyeceğiz. Ama kurumların farklı algılamalarından dolayı yinede madur bizleriz.

29/11/2016 SAAT 14:44 itibariyle Ankara yı aradım direkt bir bay çıktı hemen tc no istedi verdim baktı sistemden evrakınız bize 15.11.2016 da ulaşmış. Heyete girecek yıl sonuna doğru bağlı bulunduğunuz maliyede olur dediler .
Evrakımı 04/11/2016 saat 16:20 de (cuma günü ) İstanbul büyük mükellefler v.d. sine vermiştim.

Bu noktada en üzücü olan ise mevcutta kalıcı ömür boyu sağlık sorununuz ( Engeliniz ) olduğu halde size süreli rapor verilmesi... süreli rapor sürekli onaylansa dahi maliye den ... Rapor süresi sonrası kontrol muayenesinde heyet doktorlarının tutumu ve algılaması çok önem kazanıyor.

Benim uyku apnesi ve tansiyon sorunum %15 +%10 u teşkil ediyor. Avaskuler nekroz ise %26 balthazar da %43 buna rağmen kontrol muayenesinde 20 avaskulere 15 uyku apnesine verse kombinasyon 32 eder 32 ile tansiyon 10 un kombinasyonu %39 yaparsa olduğunuz emeklilikte iptal olabilir buda silbaştan tüm ekonomi ve hayat düzeni demek. Bu sebeple çok iyi takipçi olmak gerekiyor.

Yeniden rapor almak zorundasın çünkü eski tarihli raporları kabul etmiyorlar

Üst Alt