Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

979 gün prim günüm var. İsteğe bağlı pirim ödeyerek emekli olabilir miyim?

ibra3000

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Memurluktan istifa ettim. 979 gün memuriyetten birikmiş primim var. Kalan günleri isteğe bağlı sigortalılık ile ödersem ve prim günümü 1800'e tamamladığımda malul raporu alsam malulen emekli olabilir miyim? Emekliliğim memuriyetten mi isteğe bağlı sigortalılıktan mı olur? Bir de kalan günleri toplu ödeyerek emekli olma şansım var mı yoksa 28 ay boyunca her ay prim mi ödemem gerekiyor emekli olabilmem için?

ibra3000

Merhaba,SGK prim gününüzü isteğe bağlı sigorta yatırarak 1.800 güne tamamlayabilmeniz için her ay düzenli olarak yatırmanız gerekmektedir.

Eğer şartlarınız oluşur ve SGK kurumu malulen emeklilik başvurunuzu kabul ederse o zaman en son hangi kurum üzerinden SGK primi yatırdı iseniz o kurum üzerinden malulen emekli olabileceğinizi göz önünde bulundurarak isteğe bağlı sigorta üzerinden malulen emekliliğe sevk edilirsiniz.

Saygılar.

Anladım. O zaman 979 gün doldurduğum prim emekliliğime 979 gün isteğe bağlı olarak yansıyacak. Ben hangi prim sayım fazlaysa ondan emekli olurum diye düşünmüştüm.

ibra3000

Malulen emeklilik işlemlerine özel olarak toplam primlerin içinde en fazla hangi kuruma ait SGK primİ varsa o kurumdan emekli olmak yada son 7 yılda yatırılan SGK primlerinden (3,5 yıl kuralı) en az 1.261 SGK prim yatırılan kuruma tabii emeklilik uygulaması yapılmamaktadır.Bu durum sadece malulen emeklilik sistemine özel bir istinadır.

Malulen emeklilik işleminde başvurduğunuz an itibari ile hangi kuruma tabii SGK priminiz varsa o kuruma tabii işlemler ile malulen emekliliğe sevk edilirsiniz.

Saygılar.

Üst Alt