Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97'de memur oldum. %40 ve üzeri rapor alsam emekli olabilir miyim?

efsane77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
forumu bir yıldır takip ediyorum yeni üye oldum acemisiyim

1977 doğumluyum doğuştan sol el parmaklarım yok (baş parmak hariç) 1997 yılında il sağlık müdürlüğünde ön lisans mezunuydum normal memur oldum

sonra 2006 görevde yükselme ile tekniker kadrosunda hala devam etmekteyim

yalnız ilk memuriyete başladığımda normal prosedür olan sağlık kuruluna girip çıktım elimi gördüler haliyle başka bir engelim yok normal memur olarak yazıldığını hatırlıyorum dosya kurumda (şuan ki kurum üniversite hastanesi) personel işlerinde olduğu için şuan elimde yok

2015 lisans tamamladım 2017 yılında ötv için heyete girdim %45 oranında üniversite hastanesinde çıktı yalnız kullanmadım hala b normal ehliyetimle araç kullanmak daha çok işime geldiğinden tabiki ehliyet değişince sağlık kurul engelli ehliyeti olacağını söyledi o zamana kadar bekletiyorum

form sitenizi incelerken %40 ile 18 yılda emekli olabileceğimi farkettim (yanlışsa düzeltin) şu an memuriyette 21 yılın içerisindeyim
sorum şu ben engelli kadrosuyla işe başlamadım (sorun olur mu yanlış beyan verdin engelin var diye işe girerken derler mi başımız ağrır mı herhangi bir torpilde kullanmadım raporda işe girerken) yani 1997'de de şimdide doğuştan sol el parmaklarım yok(baş parmak hariç resim olarak ekleme yerini bulamadım)

ben engelli erken emeklilik için heyete girsem %40 alsam emekli olabilir miyim olabilirsem maaşım neye göre hesaplanır normal yaşı bekleyip memur emekli olduğum gibimi olur

resmi dayanağı ve izleyeceğim yolu gösterirseniz minnettar olurum şimdiden yorumunuz için teşekkür ederim

mrb geçen bir arkadaş sonradan rapor çıkarıp emekli oldu. Bir hafta olalı veri hazırlama unvan 16 yıl çalıştı hastanede emekli oldu yüzde 60 rapor çıkardı not lise mezunu

_ikramiye 38,179,88 krş
_maaş 1.977,67 krş.

benim oran %45 i geçmez ama 21 yıllık memurum doğuştan engelim ver ancak normal memur kadrosundayım

Engelli Memurun Emeklililik Şartları ve Emeklilik Süreleri

Çalışmaya Başladıktan Sonra Engelli Olan Memurun Emekliliği

Doğuştan değilde işe başladıktan sonra engelli olan memurlar engellilik durumlarını, usülene uygun olarak alınmış – düzenlenmiş sağlık kurulu raporu ile belgeleyen ve bunu sosyal güvenlik kurumuna bildiren engelli memurlar ise şu şartlarda emekli olurlar.
Sakatlık oranı yüzde 50 ilâ yüzde 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5 bin 760, yüzde 40 ilâ 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6 bin 480 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklar.

Bana tüm şartları sağlamışsınız gibi geldi.

teşekkür ederim cevaplarınız için benim önceden hiç engelli raporum yok engelli indirimide , işe ilk başlarkende şimdide ve bu oran çıkacağını bilmedim taki ötv için etrafımdaki arkadaşlar artık sende faydalan sana diye verdikleri gazla ötv raporum üniversite hastanesinde %45 olunca arabayı almaktan vazgeçip bu oranı engelli emekliliktede kullanabileceğimi sitenizde dolaşırken öğrendim. tabi ötv raporu ile emekli engelli raporum aynı oranda çıkarmı onu bilmiyorum fark ediyormu acaba

efsane77

Oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu tektir. Emeklilikte de kullanabilirsiniz. 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden raporunuzla birlikte emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

yani abi elimdeki engelli ötv raporu ile de başvurabilirmiyim engelli emeklilik için vede şartları sağlamışmıyım ona göre personele gödereceğim bimer e yazdım aynı yazıyı 5510 sayılı 4.maddeye göre kurumunuz personel işlerine başvurun değerlendirilecek cevabı geldi

tekrar engellilik emeklilik için heyete girmeme gerk yokmu yani raporum sürekli yazıyo

dilekçe örneğini yazarsanız kanun maddesine göre malum personel işleride bu işlerden anlamıyor erken emekli yerine malulen etmeye kalkarlar sonra sizden gelen cevapla hemen başvuracağım inşallah şimdiden çok teşekkürler cevaplarınız için

efsane77

Tanı ve oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu ile başvuracaksınız. Özel bir dilekçeye gerek yok. 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden emeklilik işlemlerimin başlatılmasını arz ederim deseniz bile yeterli.

teşekkürler abi bayramdan sonra 2017 eyllül ayında aldığım sürekli ibareli ötv raporunun üzerine 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden emeklilik işlemlerimin başlatılmasını arz ederim deyip personel işlerine vereceğim doğrumu site de dolaşırken ne için aldısan raporu sadece ona kullanın diye yorumlar yapıldı ötv ise sadece ötv vergi indirimi ise vergi indirmine emeklilik için se emeklilik için rapor alın yazıyo ileride bana sorun çıkarırmı hazır memuriyetten oluğ birde emeklilikten olmama değilmi cevap lar için Allah razı olsun zaman ayırdığınız için gönlünüze göre olsun herşey abi

efsane77

bir sorun olmayacaktır. Oran bulunan, tanısı ne belirtilen engelli sağlık kurulu raporu emekliliğinizi sağlayacaktır.

sağol abi Allah razı olsun

cevaplarınız için çok teşekkür ederim Personel işleri ile görüşmem devam ederken ancak şöyle bir madde gözümü korkuttu

"""" Özürlülerin istekle emeklilik haklarını düzenleyen gerek 5434 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinin (j) fıkrası, gerek ek geçici 22 nci madde, gerekse 5510 sayılı Kanun hükümleri, iştirakçilerle ilgili olup, bu hükümlerin uygulanması mümkün bulunmamaktadır. Burada dikkat çeken husus aynı durumda olanlara farklı uygulamaların yapıldığıdır. Şayet özürlü olduğu halde sağlam raporu alarak göreve başlayan bir iştirakçi varsa bu kişiye sağlam raporu verenler hakkında gerekli yasal işlem yapılmalı ya da ilgili kişi yalan beyanda bulunduğu için görevine son verilmelidir. Ancak, yapılan düzenlemeyle özürlü olduğu halde özrünü gizleyerek göreve başlayanlar hakkında önemli bir yaptırım getirilmiştir."""" Herşey için şimdiden çok teşekkür ederim cevabını sabırsızlıkla bekliyeceğim

Engelli memurun emekliliği

1977 doğumluyum doğuştan sol el parmaklarım yok (baş parmak hariç) 1997 yılında il sağlık müdürlüğünde ön lisans mezunuydum normal memur oldum

sonra 2006 görevde yükselme ile tekniker kadrosunda hala devam etmekteyim

yalnız ilk memuriyete başladığımda normal prosedür olan sağlık kuruluna girip çıktım elimi gördüler haliyle başka bir engelim yok normal memur olarak yazıldığını hatırlıyorum dosya kurumda (şuan ki kurum üniversite hastanesi) personel işlerinde olduğu için şuan elimde yok

2015 lisans tamamladım 2017 yılında ötv için heyete girdim %45 oranında üniversite hastanesinde çıktı yalnız kullanmadım hala b normal ehliyetimle araç kullanmak daha çok işime geldiğinden tabiki ehliyet değişince sağlık kurul engelli ehliyeti olacağını söyledi o zamana kadar bekletiyorum

form sitenizi incelerken %40 ile 18 yılda emekli olabileceğimi farkettim (yanlışsa düzeltin) şu an memuriyette 21 yılın içerisindeyim
sorum şu ben engelli kadrosuyla işe başlamadım (sorun olur mu yanlış beyan verdin engelin var diye işe girerken derler mi başımız ağrır mı herhangi bir torpilde kullanmadım raporda işe girerken) yani 1997'de de şimdide doğuştan sol el parmaklarım yok ben engelli erken emeklilik için heyete girsem %40 alsam emekli olabilir miyim olabilirsem maaşım neye göre hesaplanır normal yaşı bekleyip memur emekli olduğum gibimi olur
not: ancak şöyle bir madde gözümü korkuttu
1- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara, en az 15 yıl emekli keseneği ödenmiş (ya da 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş) olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanması sağlanmıştır.
2- Ayrıca çalışmaya başladıktan sonra alınmış raporu olanlardan çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760, (5760/360 = 16 YIL)
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, (6480/360 =18 YIL) gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanarak kendilerine yaşlılık aylığı bağlanacaktır.
Özürlülerin istekle emeklilik haklarını düzenleyen gerek 5434 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinin (j) fıkrası, gerek ek geçici 22 nci madde, gerekse 5510 sayılı Kanun hükümleri, iştirakçilerle ilgili olup, bu hükümlerin uygulanması mümkün bulunmamaktadır. Burada dikkat çeken husus aynı durumda olanlara farklı uygulamaların yapıldığıdır. Şayet özürlü olduğu halde sağlam raporu alarak göreve başlayan bir iştirakçi varsa bu kişiye sağlam raporu verenler hakkında gerekli yasal işlem yapılmalı ya da ilgili kişi yalan beyanda bulunduğu için görevine son verilmelidir. Ancak, yapılan düzenlemeyle özürlü olduğu halde özrünü gizleyerek göreve başlayanlar hakkında önemli bir yaptırım getirilmiştir diyor tam anlamadım

resmi dayanağı ve izleyeceğim yolu gösterirseniz minnettar olurum şimdiden yorumunuz için teşekkür ederim

emeklilik şartlarını tamamlamışsınız.ama 1.dereceye inmeden emekli olmanızı tavsiye etmem.teknikerler için 3600 ek gösterge verilmesi halinde 1.derecedekilere verilir. o da 600-650 tl.fark eder emekli maaşımıza(2018 yılına göre)

1/4 ündeyim benim çekincem ilk işe girişte doğuştan engelim olmasına rağmen normal kadroda memuriyete başladım.İl girişte sadece prosedür gereği normal heyete girip sağlık raporu aldım taki 2017 de ötv için rapor almaya kalktığımda %45 sürekli ibareli rapor verildi.
sonra emekli olabileceğim oran oldugunu görünce incelemeye başladı aşağıda ki bir madde okudum sitede sorun yaşarmıyım diye çekiniyorum

Özürlülerin istekle emeklilik haklarını düzenleyen gerek 5434 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinin (j) fıkrası, gerek ek geçici 22 nci madde, gerekse 5510 sayılı Kanun hükümleri, iştirakçilerle ilgili olup, bu hükümlerin uygulanması mümkün bulunmamaktadır. Burada dikkat çeken husus aynı durumda olanlara farklı uygulamaların yapıldığıdır. Şayet özürlü olduğu halde sağlam raporu alarak göreve başlayan bir iştirakçi varsa bu kişiye sağlam raporu verenler hakkında gerekli yasal işlem yapılmalı ya da ilgili kişi yalan beyanda bulunduğu için görevine son verilmelidir. Ancak, yapılan düzenlemeyle özürlü olduğu halde özrünü gizleyerek göreve başlayanlar hakkında önemli bir yaptırım getirilmiştir diyor tam anlamadım

efsane77

Hiç bir sorun olmaz. Yukarıda yazdığım gibi, 5510 geçici 4'e tabisiniz. Velev ki doğuştan saysın sizi, sizin için daha avantajlı zaten. O zaman 5434 'e göre emekli ederler. Bu da 5400 hizmet günü demek.

efsane77 kurum üzerinden elinizdeki rapora isdidanen engeli emeklisi olmak icin ssk dan görüş yazısı isdeyin olumlu yanıt gelirse emekli olursunuz

Burada dikkat çeken husus aynı durumda olanlara farklı uygulamaların yapıldığıdır. Şayet özürlü olduğu halde sağlam raporu alarak göreve başlayan bir iştirakçi varsa bu kişiye sağlam raporu verenler hakkında gerekli yasal işlem yapılmalı ya da ilgili kişi yalan beyanda bulunduğu için görevine son verilmelidir. Ancak, yapılan düzenlemeyle özürlü olduğu halde özrünü gizleyerek göreve başlayanlar hakkında önemli bir yaptırım getirilmiştir maddesinden dolayı sorun yaşamayacağım anlamınamı geliyor cevaplarınız için Allah razı olsun elinize yüreğinize sağlık

efsane77

Hiç kimse (toplumsal sağlığı riske atan ya da görevi icabı kendi sağlığını riske atan bir hastalık olmadığı sürece) raporunu beyan etmek zorunda değil.

Üst Alt