Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97'de memur oldum. %42 rapor aldım. Emekli olabilir miyim?

abdurrahmanbahsis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bülen hocam

ben uyku apnesi ve tanisyon hastasıyım
süresiz vergi indirimi aldım
memurum vergi indirimi almadan 2 ay önce emeklilik için başvurdum geçen yıl yalnız dilekçemde malülen ve ya erken yaşlılık emekliğinde yararlanmak istiyorum dedim kurumuma başvurdum yazım sgk emekli sandığı derken izmir atatürk araştırma hast. sevkettiler sağlık kurulu infaz koruma memuruluğu yapmasın da sakınca yok dedi sonuç öyle kaldı
sonra bana yüzde 42 raporum olduğu için engelli emekli olarak başvur dediler formdan arkadaşlar

bir fiil 18 yıll da hizmetim var
1997 temmuz 10 işe girişim raporumuda suat seren göğüs hastanesindden aldım 2014 te

beni aydınlatırsanız çok sevinecem saygılar benim durumumda olupta emekli olan arkadaşlarında yorumunu bekliyorum

Engelli olarak emekli olmak için şartların uygun ama uyku apnesi ve tansiyon hastalığına istinaden alınan sağlık raporunun seni engelli yapıp yapmadığı konusunu bilemiyorum.

abdurrahmanbahsis,

İlk işe girişte sağlam olup sonradan engelli olan memurun emekliliği şu şekilde olacaktır.

Ancak göreve başladıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılanlar için en az 5760,

b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılanlar için ise en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması şartları aranacaktır.

Bu duruma göre yeni sosyal güvenlik kanununa göre, görev yapmakta olduğunuz Kurum kanalı ile Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmanız gerekmektedir.

Kesin olabilirmiyim dilekçeyi nasıl yazmam gerekiyor acaba maaş durumu nedir teşekkür ederim

abdurrahmanbahsis
Çalıştığınız kuruma müracaat ediniz emeklilik tahsis beyan belgesini doldurun ve raporunuzu ekleyerek kurumunuza teslim ediniz. Kurumunuz sgk ya gönderecektir. emeklilik belgenizi

5510 da benim anladığım bir şey yok hocam bbir dilekçe örneği varsa bildiğiniz memnun olurum birde kesin olabilirmiyim

abdurrahmanbahsis

Ekstra bir dilekçe değil. Raporunuzla birlikte "5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesinin ilgili fıkrası gereğince Yaşlılık emekliliğimin gerçekleştirilmesini arz ederim" demeniz bişe yeterli.

Benim emekli sandığından emekli olabileceğime dair onayım yeni geldi. 20 ay sonra fiili 15 yılımı doldurabiliyorum. %50 Pankolit hastasıyım. Dilekçemi kurum aracılığı ile gönderdim. Raporun aslı olmak zorunda dilekçe ekinde. Islak imzalı veya noter onaylı kabul etmiyorlar. Dilekçemi şöyle yazdım;

Adım Soyadım şu. Sicil numaram şu. Kurumunuzda ........ tarihinde göreve başladım. Halen görevim devam etmekte iken geçirmiş olduğum rahatsızlıktan dolayı şu isimli hastaneye başvurarak %50 engelli olduğuma dair rapor aldım. Emekli Sandığı'ndan emekliliğimin durumunu öğrenmek için gereğinin yapılmasını arz ederim.

Dilekçenin ekine raporun aslını ekleyin ve kurumunuza gönderin. Kurum dilekçenize istinaden Emekli Sandığından bilgi isteyecek. Olumlu cevap gelirse, isteğiniz halinde ve fiili gün (Sigorta giriş yılınıza göre 15 yıl) sayısını doldurmuş iseniz emekli olabilirsiniz. Zaten olumlu olması durumunda kurum size cevabı gönderirken durumunuzu (ne zaman emekli olabileceğinizi) belirtir ayrıntıya da girecektir. Ha, kesin emekliliğiniz onaylanır mı bilemem. Hastalığın nevisi durumu değiştirebiliyor. Araştırma hastanesi mi verdi yoksa devlet hastanesi mi. Normalde yasal olarak yönetmeliğe uyduğu takdirde olması gerekir ama işte bazılarını geri çevirebiliyorlar. Benimkini %50 onaylayarak gönderdi.Dilekçenizde yasa ve madde belirtmenize gerek yok ayrıca.Çünkü %42 ile zaten malulen emekli olamazsınız. Emekli sandığı onay verirken hangi maddeye dayanarak onay verdiğini detayına kadar açıklıyor. Ben dilekçemde detaya girmedim ancak benimkini yaşlılık emekliliği hakkından faydalanabileceğimi belirtmişler. Oranım malulen olmama müsaade etmediği için zaten böyle olması gerekiyor.

Hayırlı olsun şimdiden..raporunuzla birlikte tetkik sonuçları vb. Başka evrak göndermeye gerek varmı acaba, raporunuzu hakem hastanedenmi almıştınız?

nilcan

Hayır, sadece sağlık kurulunun vermiş olduğu raporun aslı yeterli.

Hayır, raporumu hakem hastaneden almadım. Normal başvurumu yaptığım hastane zaten %50 rapor vermişti.

Ne güzel ,demekki memurlar emekli olmak için tekrar hastaneye sevk edilmeyebiliyorlarmış. Benimde bu yıl devlet hast. Aldığım 44 oranlı raporum ve 22 yıl hizmetim var. Inşallah beni tekrar sevk etmezler. İlk fırsatta başvuru yapacağım inşallah.

Umarım umduğunuz gibi olur. Yardımcı olabileceğimiz şey olursa buradayız

memurum engelli emekliliği için dilekçe verdim olabilme şansım varmı

ben uyku apnesi ve tanisyon hastasıyım
süresiz vergi indirimi aldım
memurum vergi indiriminden yararlanmıyordum o zaaman 2 ay önce emeklilik için başvurdum geçen yıl yalnız dilekçemde malülen ve ya erken yaşlılık emekliğinde yararlanmak istiyorum dedim kurumuma başvurdum yazım sgk emekli sandığı derken izmir atatürk araştırma hast. sevkettiler sağlık kurulu infaz koruma memuruluğu yapmasın da sakınca yok dediler bende buna cevap olarak 5510 sayılı kanun 4 üncü geçici maddesine istinaden tekrar başvurdum
rapor oranım 42 kanunen bir engel görünmüyor ama bu durumda arkadaşlar varsa ve ya bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim yazdığım kanun maddesi doğrumu saygılar

bir fiil 18 yıll da hizmetim var
1997 temmuz 10 işe girişim raporumuda suat seren göğüs hastanesindden aldım 2014 te

hocam şimdi yeniden başvurdum 5510 sayılı kanunun 4 geçiçi maddesine diye yazdım vergi indirimim var hizmetim 19 yıl oldu sonuç ne olur fikrinizce saygılar

officer İse girdikten sonra ile ise başlamadan önce engelli olma durumunun farkı nedir?

işe girdiğimde sağlamdım şimdi uyku apnesi 35 tanisyon 10 yüzde 42 rapor ve vergi indirimi var hizmet 19 yıl

abdurrahmanbahsis
Raporunuz %40 ve üzeri olarak onaylanırsa emekli olursunuz.
rugu
Fark şu:
Şayet 1 ekim 2008 öncesi memur olarak yani 5434 e tabi olarak çalışmaya başlandıysa ve çalışmaya başlamadan önce alınmış %40 ve üzeri rapor varsa 15 yılda emekli olunur.

[FONT=sans-serif]Geçici 4. madde:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT]
[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]
[FONT=sans-serif]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.[/FONT]

Ufukalp

ufuk bey ben kısaca anlatayım ben 97 yılında işe sağlam olarak başladım 2014 te hastalandım yüzde 45 raporumla vergi indirimi almadan malülen emekli olmak istiyorum diyerek emeklilik için emekli sandığına başvurdum beni başka bir hastaneye sevk ettiler heyet .e girdim heyet teki doktorlar sordular raporlarıma ve oranına bakıp infaz ve koruma memuru yapmasında bir sakınca yok dediler sonuç bu.daha sonra sitenizden ve başka bilgilerden edindiğim yolla vergi indirimi için başvurup sürekli olarak 3 üncü derecede vergi indirimden yararlandım ankara sağlık kurulu sürekli olarak onayladı ve hizmet yılımda 20 yıl oldu bende dün 5510 sayılı kanunun geçici 4 üncü maddesine göre emekli olmak istiyorum yazarak dilekçemi verdim özet bu sonuç ne olur siz ve bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim tel 05321594165

abdurrahmanbahsis
Anlıyorum durumunuzu, kurum raporunuzu %40 ve üzeri onaylarsa çok rahat emekli olursunuz.
Önce kabul edilmemesinin sebebi, önceki başvurunuzun malulen emeklilik olmasıdır. Şu anda başvurduğunuz 5510/geçici 4. maddesi ise 2008 den önce 5434 saylılı kanun kapsamında memuriyete başlayan engelli memurların erken emekliliğini düzenler ve emekli olmak için %40 oran yeterli gelmektedir.

ufuk bey raporum ankara maliye sağlık kurulundan sürekli olarak onaylandı zaten 7 ay önce birde sgk mı onaylayacak acaba 2008 den önece girdim işe 1997 de ve sağlam olarak

abdurrahmanbahsis
Siz memursunuz ve emekli sandığı statüsünden emekli olacaksınız, dolayısıyla sizin emekliliğinizde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur. Maliyenin değerlendirmesi tamamen vergi indirimine yöneliktir ve sgk yı bağlamaz.
SGK durumunuzu erken emeklilik açısından değerlendirecektir.

Ufukalp

teşekkürederim demekki sgk ya kaldı işimiz o zaman zor geçen defa malülen yazdığımda yeşiryur a yollamıştı beni bakalım şimdi ne olacak

ufuk bey ben işe girdiğimde sağlam olarak girdim 97 sonradan 2014 te hastalandım yoksa yanlışmı yazdım dilekçeyi acaba işe sağlam girdim yani

Üst Alt