Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97'de sigortalı 2003'de memur oldum. %61 raporla ne zaman emekli olurum?

A R A Z

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar...
Bende bu konunun içinden çıkamayanlardanım. Kime soruyor isem ayrı bir şey söylüyor, nereyi okuyorsam çelişkide kalıyorum. Bu gün de Vergi dairesinden biriyle konuştum o tamamen kafamı karıştı.

Ben 1997 Yılı Aralık ayında SSK da sigorta başlangıcımı yaptım ancak sadece 1 aylık bir ödeme olduktan sonra 2003 yılına kadar boş geçirdim
2003 Yılı Kasım ayında Devlet Memuru oldum.
son olarak 2017 yılında %61 sürekli rapor aldım.

Bende bu olayı araştırdıkça sene ve pirim gün sayısı arasında bocalayıp duruyorum.
Başlangıç yılını 1997 sayarsak prim günü fazlasıyla doluyor, yıl da kurtarıyor. Ama çalışma süresi olarak hesaplanınca 1997 yılı başlangıcıyla 1 senem kalıyor.

bu gün konuştuğum arkadaş da bu SSK lılar için geçerli sen devlet memurluğuna 2003 yılında başladıysan senin 1997 girişin bir şey değiştirmiyor çalışma süresi önemli olan bir ay çalışmış isen emekli sandığına sadece bir ay ekleniyor ve senin girişin 2003 yılından hesap ediliyor dedi.
buna göre benim 3 senem daha var emekli olmaya.

Bu bana çok saçma geldi. şu anda zaten ortak olarak SGK ya bağlanmış durumda iken ben neden mağdur oluyorum ki. Arkadaşın yazdığı gibi sene var ise niye prim gün var, pirim gün varsa niye sene var, bu işi nereye soracağım. yaptığım müracaat sonunda vergi indirimi aldım. bu emeklilik ile ilgili başvuracağım ve danışacağım yetkili yer neresidir..

A R A Z

Sonradan sakatlandıysanız (yani memurluğa engelli statüsünde girmediyseniz) sonradan sakatlanan memur olarak 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabisiniz:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

toplam hizmet süresi ile emekli olabileceksiniz.

Not: ssk + emekli sandığı + askerlik borçlanması vs. tüm hizmet süreleri talebiniz üzerine birleştirilir emeklilik hesaplanırken.

OturanBoğa

Merhabalar.
Benim Şu ana kadar memuriyette geçen süre içerisindeki pirim gününe E-Devletten baktığımda 5190 günüm var, daha önce SSK da geçen pirimim ise sadece 10 gün. Böylelikle 5200 günüm var. ancak ben askerliğimi saydırmadım. 18 aylık askerliği 540 prim gününden hesaplayacak olursak 5740 yapıyor. 20 günüm kalmış oluyor :). bu şekilde hesap ettim, doğru mu bilmiyorum. birde benim raporum %61 59 dan yukarısı olmadığına göre sanıyorum benimki 50-59 arası sayılacak değil mi ??
İlginiz için çok teşekkür ederim..

A R A Z Sordugunuz baslangic ve gun sayisi ile ilgili kafaniza takilan sorularin cevabini bende nereye sorsam farkli cevaplar aldim ve bulamadim, herkes baska bir sey soyluyor, emeklilik basvurumu yaptim sonuclaninca yazarim, sordugunuz diger sorunun cevabini ise 61 olan rapor oraniniz yani, benim 65 olan oranimin 50-59 araliginda olan statude degerlendirilecegini bu konuda bir sorun olmadigini soylediler. 50 uzerinde olan engel oranlarinin (maluliyet degil, o ayri bir sey) hepsi 50-59 yazan statude degerlendiriliyormus.

rexart gerçekten yıllardır devlet dairesinde insanlara her konuda yardımcı olurken kendimle ilgili bir konu olunca bu platformdan başka yerde cevap bulamadım. Benim vergi indirimi başvurum 61 ile onaylandı. Bundan sonra ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Başvuru sonucunu merakla bekleyeceğim. Teşekkür ederim

A R A Z
Başka bir husus da, memurun vergi indirimi aldigi raporun emeklilikte degerlendirilmedigi, buna gerek olmadigi yonunde, genel gorus ve bilgiler hep bu sekildeydi, ancak yeni emekli olan bu forumdan memur bir kisi ile konustuk telefonda ve emeklilik islemlerinde vergi indirimi aldigi rapor dikkate alinarak degerlendirme yapilmis ve emekli edilmis. Bu da ilginc bir durum mesela...

A R A Z

Askerlik borçlanması da yapabilir ve hizmet süresine ekletebilirsiniz.
Raporunuzla başvuru yaptığınızda %50-59 arasıymış gibi muamele yaparlar ve emekli ederler, merak etmeyin.

Üst Alt