Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97'de sigortalı oldum. %51 raporum var. Ne zaman emekli olabileceğim?

denizlili8556

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
nolur yardımcı olun kafayı yemek üzereyim
ben 20.07.1981 dogumluyum
20.09.1997 de sigortam başladı
5037 gün pirimim var
yedi ay önce iş kazası gecirdim yüzde 51 oranında vergi indirimi aldim
nezaman emeklı olabilirim

18 Yıl 4080 güne tabisiniz
Sigortanız 18 yaşından önce başladığı için emeklilik hesabı yapılırken 18 yaşın üzerine hizmet süresi eklenir.
20.07.1999+18 Yıl = 20.07.2017 Yılında emekli olabilirsiniz.

ilgilendiginiz için sagolun engelli kadrosundan nasıl yararlana bilirim görünüyorki 1 yıldaha calışmak zorundayım bu psikolojiyle biraz zor ama careside yok gibi

yada altı ay sonra aynı hastanede heyete girsem psikoloktan rapor almadım bununla oranımı yükseltip tekrar vergi indirimi için itiraz edip oranı yükselte bilirmiyim vergi indirimine itiraz oluyormu

evet sürekli onun için düsüremezler daha yüksalir pisikolaktan almadım daha

Hayır bulaşma derim.
Rapor ve vergi indiriminiz sürekli iken işin içine psikolojik değerlendirme girince rapor ve vergi indiriminizin süreli olarak verilmesi çok büyük ihtimal ki bu durumda emekliliğiniz de kontrollü olur.

%66 vergi indirimi aldim nezaman emekli olabilirim

yardımcı olun kafayı yemek üzereyim
ben 20.07.1981 dogumluyum
20.09.1997 de sigortam başladı
5037 gün pirimim var
yedi ay önce iş kazası gecirdim yüzde 66 oranında vergi indirimi aldim ...nezaman. emekli olabilirim

denizlili8556
Daha önceki mesajınızda %51 demişsiniz ama ben sonn mesajınıza göre cevaplayayım.
Öncelikle geçmiş olsun.
Erken emeklilik için ilk sigorta tarihiniz ve 2.derece vergi indiriminiz göz önüne alındığında 17 yıl 3840 prim gün sayısına tabi olduğunuz görünmektedir.
Ancak bu 17 yılın hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz 20.07.1999 tarihi başlangıç kabul edilerek hesaplanır.
Bu durumda 20.07.1999 + 17 = 20.07.2016 tarihinde vergi indirimine istinaden erken emeklilik hakkınız doğar, prim gün sayınız yeterli.
Gerçi rahatsızlığınızın maluliyet cetvelinde mevcut olması durumunda hemen malulen emekliliğe de başvurabilirsiniz ama bence zorlu bir süreç olan bu yola girmeye gerek yok, erken emekliliğinize zaten 3 ay var.

Sanırım tekrar raporla vergi indirimini yükseltmiş olmalısınız.
Peki yeni vergi indiriminiz sürekli mi?

denizlili8556

Ali Bey 2) derece vergi indiriminizin olduğunu belirtmişsiniz
buna göre sizden istenilen 3840 gün ssk gün 17 yıl hizmet yılına tabisiniz
Gününüz fazlasıyla yeterli ancak 1981 doğumlu olduģunu dan
1997 ssk giriş yapıldığında 16 yaşında olduğunuzdan hizmet yılınız 18 yaşınızı doldurduğun uz 1999 tarih baz alınarak hizmet yılınız hesaplanmaya başlar buda 20.07.2016 tarihinde emekliliği hak etmiş olursunuz.

İlginiz için çok sagolun

Hayır %66 olan 1 yıl süreli %51 olan süresizdi

Benim %51 sürekli olan raporum %32 göz %20DIYABET %10 delici alet yaralanması toplam %60 ti heyette %51 cikti

%66 biryillik olan raporum %40ruhsagligindan %20 diyanet %10 delici alet yaralanması %20 goz

Heyete %90 lan girdi %66 cikti

denizlili8556 Balthazard formülüne göre verilen oran doğru.Hastalıklardan aldığın oranlar birleştirilirken Balthazard formülüne göre toplanır ve %66 çıkar.Ayrıca mesajlarında da tutarsızlık var.Hangi raporu en son aldın?İş kazası yaptım demişsin,bundan dolayı verilen oran nedir?İş kazasından dolayı sürekli iş görememezlik maaşı var.Bu maaşı hak edebiliyormusun?Vergi indirimi aldım demişsin.Vergi indirimi aldıktan sonra mı tekrar yeni rapor çıkardın?Bu sorulara açık cevaplar yazabilirsen daha net yardım alabilirsin.

Arkadaşım, bir konuda karar verirsen cevaplar da ona göre net olur.
Oranım, eski şu, yeni bu, süreli şu kadar, süreksli bu kadar yerine vergi indirimini hangi raporla aldığını, derecesini ve sürekli olup olmadığını belirtsen yeter. Emeklilikle alakasız envai çeşit rapor belirtince çeşit çeşit cevaplarla karşılaşman da normal.

Selamlar ben is kazası gecirdim sürekli iş göremezlik geliri ne baş vurdum fakat daha bi oranı söylemediler ve buda uzun suruyormus daha 1 ay oldu gelen sonucuda burda paylascam kaç ay sürdü nasıl sonuçlandığını (benim is kazası ndan dolayi Sol gözüm hiç görmüyor %kaç verirler acaba)

Benim ilk raporum %51 idi ve %51 oranında (sürekli )vergi indirimim vardı araştırmalar neticesinde (3)dereceden vergi indirimine tanıdım ve 2017 temmuzda emekli olacaktım beklemek istemedim ruhende çöktum bunun için tekrar heyete girdim ve %66 oranının da heyet raporu aldım ama bu rapor 1 yıl süreli bunuda 2 gün önce vergi dairesine verdim burdan gelecek sonucu bekliyorum onuda gelince paylasirim şimdi 2 dereceden vergi indirimi ala bilirsem 2016 temmuzda emekli olcam galiba

tek göz gormelerde piskiyatriye gidip topluma cikma kaygisi endisesi yuzunden verilen oran yuzde 25 tek gozde 32 bsltazar hesaplamasi sonucu 49 olarak alirsiniz raporu piskoloji olarak illaki nekadarda iyiyim desen bilincalti eksiklik cok onun icin 6 ay kadar piskiyatri bolumune git sonrada heyete girebilirsin 6 aylik kismi onemli cok

denizlili8556
Vergi indiriminiz 2.derece olarak onaylanırsa evet tam bir yıl daha önce temmuz 2016 da emekliliği hak edersiniz. Ancak raporunuz gibi vergi indiriminiz de süreli olursa emekliliğinizde kontrol şerhi de konabilir.

Tamam onuda düşündüm benim bu rapor %40 altına düşmez 2017 de 3.derece engelli olsam bile yaş şartını doldurduğu için pek fazla sıkıntı olmaz diye düşündüm biryil beklemektense bu daha mantıklı geldi sizce hatami yaptım

altı ay dediğin her ay psikiyatri gidip muayene olmak mı ?

Üst Alt