Merhaba. 23 Yaşında %98 Engelli kızıma bakabilecek gücümüz azalmış durumda. Ben emekliyim,Annesi için kendi şirketimde sgk pirimi ödemeye devam ediyorum. Bakıcıya maaş ödeyecek durumumuz olmadığından annesi bakıyor. Annesi 48 yaşında ve sağlıklı değil. Babası olarak ben 55 yaşındayım ve kalp hastasıyım.Yaşımız geçtikçe problemler çoğalmaya devam ediyor. Bizim de devletimizden yardım alabileceğimizi düşünüyoruz. Gelir düzeyi ne kadar yüksek olsa da bakıma muhtaç insanla yaşamak zorundayız. Anlamadığım konu aile içinde gelir ortalamasına bakıp yardım kararı veriliyor. Asgari gelir düzeyine baktığımızda bahsedilen miktar,bakıcıya ödeyeceğimiz maaşı bile karşılamıyor. 22 Yıldır çocuğumuza aksatmadan en iyi şekilde bakmaya çalıştık. Bizim konumuz anlatmakla bitmez. Özet olarak. Eşim 1998 yılından itibaren sgk primlerini yatırıyorum. 1- Eşim ne zaman emekli olabilir. 2-Kızıma maaş bağlanabilir mi. 3-Bakıcı parası ödenir mi.4- Temel ihtiyaçları (Hasta bezi,tekerlekli sandalye ve yaşamı için bir takım ihtiyaçlar) karşılanabilir mi.?
Lütfen bizlere bu konuda yardımcı olurmusunuz. Standart yaşamımızı sürdürmemiz ve çocuğumuza bakabilmemiz için nasıl hareket edeceğimiz ve hangi birimlere müracaat edeceğimiz konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
Lütfen bizlere bu konuda yardımcı olurmusunuz. Standart yaşamımızı sürdürmemiz ve çocuğumuza bakabilmemiz için nasıl hareket edeceğimiz ve hangi birimlere müracaat edeceğimiz konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla