Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%98 engelli raporu ve vasi tayini ardından araç alımı..?

texaslee59

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, annem anneannemin vasisi olarak mahkeme tarafından atandıktan sonra hangi işlemler yapılmalı araç alımı için bilgisi olan yardımcı olabilir mi(Rapor teslim edildi yakınds mahkeme olucak)

texaslee59

Araç alımı için de mahkemenin iznini isteyeceksiniz. İzin verildiğinde rapor ve paranızı alıp bayiye gitmeniz yeterli.

Vasilik yoluyla araba alacağımız zaman mahkemeden izin mi alacağız?

Merhabalar 8 kasım günü annemin , anneannem adına vasilik mahkemesi var.Anneannemin hastane ve dedemin hastane işlerinden dolayı araç almak istiyoruz.ÖTV indiriminden yararlanmak istiyoruz.

Şimdi annem vasi olduktan sonra mı hakimden izin alacağız yoksa 8 kasım günü mahkemede bunu belirterek mi hakimden izin alacağız yardımcı olabilecek biri var mı?

Merhaba arkadaşlar,
%100 engelli 22 yaşında 12 yıl önce adına araç aldığımız oğlumuzun vasi atamasını annesi adına yaptık. Üzerine kayıtlı emtialar bilgisin de aracı bildirdikten sonra, araç üzerine satılamaz şerhi kondu. Şimdi mahkeme kararında mahkemeden tekrar izin almadan işlemleri yürütebilir ibaresi var. Ancak biz geçen sene aracı satmaya çalıştığımızda şerh den kaynaklı işlem yapamadık. Satışı durdurduk.

SORUM ve SORUNUM ŞU: Biz bu aracı nasıl satabiliriz( en kolay yoldan), değiştirmeden işlem yapabilir miyiz(Parasını alabilir miyiz), değiştirecek olursak hangi yolu izlemeliyiz. Tekrar mahkemeden izin falan gerekiyor mu..???

Yanlış yaptı isem affola ilk sorum ve katılışım. Şimdi den teşekkür ederim.

Bu arada ben de % 53 oranlı Engelli raporumu aldım ve indirim yazısını bekliyorum. Hemen emekli olacağım. İnşallah.

texaslee59
Mahkemede bu isteğinizi de ifade edin.

muryas1
İzne gerek yok diyorsa neden işlem yapılamamış ki anlamadım!?

Cevap için teşekkür ederim. Umudumu yitirmiştim:)
Vasi kararından sonra mahkeme kısıtlının üzerine kayıtlı mal varlığı ile ilgili beyan istemiş ve biz de oğlumuzun üzerine araç kaydı olduğundan bunu bildirmiştik. Bu bildirim üzerine mahkeme satılamaz şerh i koydurmuş. Oradan, buradan ve şuradan duyumsadığımız kadarı ile tekrar mahkemeye gidilecek, araç için expertiz onayı ile satılabilir onayı alınacak. Kısıtlı olan oğlumuzun adına açılacak bir hesaba satış parası yatırılacak, şayet yeni bir araç alacak isek yine mahkemeden bu parayı talep edeceğiz gibi gibi uzun, bunaltıcı ve masraflı bir süreç takip edileceğini duyumsuyoruz.

Bir de başka bir yolun Vasi kararını yine mahkeme yolu ile Velayet kararına çevirerek hiç anlattığım bu sürece ihtiyaç duymadan yapılabilecek olabilirliği. Söylediğim gibi ben de engelliyim, ha bedenen çok zorlarsam sıkıntı ancak diğer aksam yerinde çok şükür. Uzun bir sürece girilirse sıkıntım artıyor. En basit ve bir daha bir daha mahkeme işimiz olmadan nasıl yapabileceğimizi öğrenmek istiyorum. Avukata bir kere gideriz olur biter. Ha Avukat demişken bu konularla ilgili yardımcı olabilecek tanıdıklar varsa (ANKARA' da) sevinirim.
Şimdi den teşekkür ederim. Bu sefer umut ile bekleyeceğim :))

%98 raporlu anneannem için araç almak istiyoruz

Mahkeme annemi vasi olarak atadı ancak karar 1 ay sonra yani 8 aralıkta çıkacak.Mahkeme sırasında hakime böyle böyle dedik.Ancak kendisi mahkeme kararını aldıktan sonra dilekçe vereceksiniz.Eğer kabul edersem alabilirsiniz, benim kararıma bağlı herşey dedi.Annem dedemin evine 1 saat uzaklıkta ve işten çıktığında o saate minibüs kalmadığı için arabaya ihtiyacımız var nasıl bir dilekçe yazabiliriz örnek dilekçe gönderebilirseniz sevinirim.

oratub@gmail.com

Üst Alt