Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%98 engelli raporumuza rağmen ağır engelli verilmiyor!?

tunaozkan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ;

Babama bundan 9 ay önce "MULTİPL MİYOLEM, KANSER" tanısı konuldu.(AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ HASTAHANESİ)

- Multpl miyolem, kanser hastası
- 11 yıl önce aort anevrizma açık kalp ameliyatı geçirdi , kalp hastası.
- Hiper tansiyon hastası
- Kanserli bölge bel omurga ve ayakta olduğu için ortopedik olarak sağlıklı değil.
- Diyabet hastası

Bu üstte yazdığım hastalıkların tamamından kalem kalem rapora özür oranı girildi ve sonuç %98 engelli oalrak çıktı , fakat ağır özürlü olarak verilmedi rapor , sebebini sorduğumuzda ise babamı tedavi eden doktor "tedavisi devam eden kanser hastalarına ağır engel verilmiyor"(AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTE HASTAHANESİ DOKTORU) diye bir cümle kullandı.

Ben bu durumu araştırdım gerek ağır engelli alan kişiler gerekse il sağlık müdürlüğünde ki yetkililer , bu duruma karşı çıktılar ve bizi haklı buldular tabi bunlar sözlü olarak resmi olarak bir yaptırım güçleri yok.

Şimdi sorum şu; babam kalp hastası olduğu için bu hastalığın hiç bir zaman yüzde 100 olarak tedavi edilemeyeceğini sadece ilaç tedavisi ile yavaşlatılacağını, sürecin uzatılacağını ve kontrol altına alınmaya çalışacağını doktorlar söyledi.Ve bu kanserde babamı günlük hayattan temel ihtiyaçlarından mahrum bırakıyor (gün içinde uzun saatler yatması gerekiyor kanserli bölge bel ve bacakta olduğu için , koltuk değneksiz adım dahi atamıyor , yer tuvaletine vs giremiyor banyosunu ayakta yalnız başına yapamıyor.) ve benim araştırdığım kadarı ile "ağır engelli" sınıfında yer almak için kişinin temel ihtiyaçlarında kendi kendine yetememesi koşulu aranıyor , iş ve çalışma hayatını geçtim yalnız başına banyoya bile gişremeyen ayakta duramayan birine nasıl ağır engelli verilmez ? Mantıklı bir açıklaması var mı?

benim babamın durumu da bu duruma benzer. bilgi alırsanız veya durumunda bir gelişme olursa bana da haber verir misiniz?

Üst Alt