Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%98 oranındaki raporum onaylanmıyor, evde bakım aylığı bağlatamıyorum. Ne yapmalıyım?

ahmet bucur

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben kıfoskolyoz amalıyatından sonra belden alttarafımı kaybettım eşimde benı bırakıp gıdınce bana da annem bakıyor onun ıcınde cok maddı duruma ıhtıyacım var

bakıcı parası cıkartalım dedıler bende olur dedım balıkesır devlet hastanesınden rapor aldık ama rapor %60 mış olunca ıtıraz ettım o zaman balıkesır ataturk araştırma hastanesınden ıstedıler bende yenıden ordan rapor aldım o da %98 aldım
bu sefer onuda kabul etmedıler. şimdide izmıre rapor almak icin göndereceklermış

böyle sacmalık olurm u benım durumum bellı benden nıce ıyı kışilere bakıcı parası ödenıyor işte buyrun devletın sacmalıklarından bırı ben yolsuzluk yapmıyorum ama benı devamlı ugraştırıyorlar böyle bırşey olur mu ya sacmalık amalıyat olduguma daır butun belgelerı ellerıne sunuyorum ama şubır gercek devlet hastanesınden rapor alırken doktor yuzune bakıyor tm gec hıc bır fılım bır tahlıl yok ama ataturk araştırmada emar cekımı akcıger cekımı solunum foksıyonu hepsı oldu ondadan buyrun ıkı hastanenın arasındakı farkı sız cozun sacmalıgı

ve halen ugraşıyorum bakıcı parası cıkartamıyorum ne yapmam gerekır bılgısı olan lutfen yazsın saygılar

aldığınız yüzde 98 raporu kabul etmeyen kim
izmire gönderen kim.
neden kabul etmediklerine dair bir açıklama yapmadılarmı sana.
arkadaşım belki size doğru gelmeyebilir ama hakkınızı alabilmek için gidin valiliğin veya sosyal hizmetler müdürlüğünün önüne veya en işlek caddeye tek başınızada olsa eylem yapın.ve mutlaka basın a haber verin.gazetecileri ve televizyonlara haber verin.
bakın sizle nasıl ilgileniyorlar
geçmiş olsun

sayın arkadaşım raporlar benım elıme gecmıyorkı ben nasıl bışey yapayım bana yataklı hasta odası varya benım raporlar oraya gıdıyor ve bana oradan haber verıyorlar iki hastanenın arasında cok farvar dıye şimdi senı ızmıre gonderecegız dıyorlar neyapabılırım saygılar gıtmedıgım yer kalmadı

Evde bakım aylığı alınabilmesi için raporun %50 üzeri olması, raporda "ağır özürlü" yazması yeterli. Bunun dışında rapor açısından bir şart söz konusu değil.

Sonrasında, o raporla birlikte evde bakım aylığı için sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurduğunuzda, ayrıca Bakıma Muhtaçlık kriterleri var mı yok mu diye değerlendirir görevliler...

Sizde hangi aşamada kim kabul etmiyor raporu?

evde bakım aylığı

merhaba arkadaşlar ben amalıyat oldum ve talıhsızlık geldı cattı amalıyat sonrası felc kaldım 3 yıldır evlıydım eşımde benı felc kaldın dıye bırakıp gıttı neyapacagımı bılmıyorum şimdide bakım parsı cıkartalım dıye başvuruda bulundum bakın talıhsızlığe ancak bır ınsanın başına bukadar talıhsızlık olamaz ya balıkesır devlet hastanesınden %60 rapor aldım ve buna bende ıtıraz ettım ve hakem hastane olarak benı balıkesır araştırmaa hastanesıne sevk ettıler ben gıtım oraya heyete gırdım veorası%98 verdı ama ohastanede butun tahlıllerım yapıldı emar kan idrar akcığer fılmı hepsı yapıldı buna rağmen aldım ben oraporu ama devlet hastanesı ben sandalıyedeyım doktor goruyor gec boyle bı sacmalık olurmu şimdide benı izmir bozyaka araştırma hastanesıne sev ettıler napacağımı bılmıyorum cok zor durumdayım cenabı mevlam herdoştumun duşmanımın acıl şifalarını versın yaa rabbım amin

Öncelikle geçmiş olsun diliyorum,raporunuzun yüzde 50 olması ve altında ''ağır''yazması ayrıca bakıma muhtaçlık kriterlerine uymanız gerekmektedir(geliriniz de dahil) ...bu raporla ve istenilen belgelerle bulunduğunuz ildeki sosyal hizmetlere veya ilçedeki kaymakamlığa müracatta bulunuyorsunuz,onlar size izlenmesi gereken yolu gösterir...hayırlı günler dilerim...

Ahmet bucur kardeş bozyaka hastanesine gidersen raporun oranından ziyade altına ağır özürlüdür yazmalı buna dikkat et biraz zorlanısn bu işler mualesef böyle DİĞER KRİTERLERİ DE KARŞILARSAN SORUN OLMAZ

Arkadaşım geçmiş olsun.Allah şifa versin.

Ben de kas hastasıyım 20 yıldır ayağa kalkamıyorum.Oturarak uyuyabiliyorum.Tabi uyumak denirse.
Sana başka yollar da önermek istiyorum.ben denedim bazen başardım bazen başarısız oldum ama yinede denemeye devam ettim.
Gerektiğinde de deniyorum.Ben Valiliğe dilekçe yazdım gönderdim.1985 li yıllarda internet yokken daha.
Dilekçeyi kağıda yazmam birgün sürmüştü.Yedi mektup kağıdının arkası ve önüne bütün hayatımı ve isteğimi ayrıntılı olarak yazmıştım.Sonuçta bugün oturduğum evin inşaat malzemelerini kaymakamlık alıvermişti.Ve köydeki inşaat ustalarının yardımı ile evimin kaba inşatını yaptırdık gerisini yani ince işlerini kendimiz yaptırdık tabi kolay olmadı evin içinde oturmaya evin temeli atıldıktan 5 sene sonra taşınabildik.

Senin yapabileceklerine gelince arkadaşların yazdıkları işe yaramazsa.
Önce google den bulunduğun yerdeki Kaymakamlığın sitesini arattır sitenin bir yerinde mutlaka iletişim linki vardır.Bu linkten kaymakamlığın mail adresini bul ve kaymakamlığa isteklerini ve sorununu ayrıntılı yaz ve gönder.
Mailini bilgisayara önce kaydet gerekirse hergün ilk olarak kaymakamlığa aynı maili gönder.
Bu da olmazsa yine bulunduğun yerin belediye başkanlığının sitesine mailini gönder.
Bu da olmazsa bulunduğun ilin Valiliğine Kaymakamlığa gönderdiğin aynı maili gönder.Sadece göndereceğin mailin en başına maili göndereceğin resmi kurumun adını yazmayı unutma.

Bu da olmazsa SGK nın sitesine gir iletişim linkinden bakanlığa mail gönder gerekirse defalarca hergün veya haftalarca gönder ve gönderdiğin mailleri nereye gönderirsen bir deftere gün gün tarih ve saatiyle not al seçim yaklaşıyor mutlaka seninle ilgilenen çıkar.Eğer ilgilenen çıkmazsa Bu kez Başbakan a ve Cumhurbaşkanına mail gönder son çare olarak.tabi onlarada günlerce gönder.Olmazsa seçimden sonra yeni hükümet kurulunca ve çalışmaya başlayınca yeniden yazdığım bütün yerlere mail göndermeye başla.Seçim dönemine girdiğimiz için İlgilenen çıkmayabilir de seçim sonrası yani 2012 den sonra yazdığım resmi kurumlara sırası ile mail göndermeye tekrar başlarsın.

Yeni hükümet kurulduktan sonra devletin bütün kurumlarıyla yeniden çalışmaya başlaması 2012 tarihini bulur.
Azimle mail gönder mutlaka sonuç alırsın.
Eğer internetten gönderemezsen mektubu yaz çok sayıda fotokopi çektir başlıgına göndereceğin resmi kurumu yaz mutlaka kalemle imzala imza ıslak imza olsun Haftada bir mektup gönder ilgili yerlere.
Hadi kolay gelsin kardeşim.

ahmet bey abicim ben beledıyede kadrolu işci olarak calışıyordum ama bu talıhsız amalıyat sonrası başıma boyle bır olay geldı ben ssk dan şuan emeklı olmaya çalışıyorum tb olablırsem ben evlıydım eşim benı 5 ay once bırakıp gıttı bana bakamıyacakmış ben şuan ihtıyar annem ve babamla oturuyorum neyapacagımı bılmıyorum sagol cok yere msne attım ama hıc cevap alamadım sagol verdıgın bılgıler ıcın teşekkurler kardeşim buaraada sanada cok ama cok gecmış olsun allah buyuktur bırgun bızlerın yuzunude guldurecektır mevlam allaha emanet ol kardeş

Ahmet Bücür Kardeş.
Cevabın için teşekkür ederim.ben de 82 yaşındaki annemle birlikte yaşıyorum.Bana da annem bakıyor.
Sanada acil şifalar diliyorum.sağlıklı günler dileklerimle.

Bu arada, "Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişiler" Ağır Özürlü sayılır ve raporlarına da "Ağır Özürlü" ibaresi eklenir.

Üst Alt