Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%98 raporlu babama Evde Bakım Aylığı verirler mi?

yakkarizma

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhabalar; benim babam 15 senedir felçli hasta ve yüzde 98 oranında engelli raporu var,

Ben bir kaç kişiye durumu izah ettiğimde size bakım parası vermezler dediler, durum tam olarak şöyle

Babam 10 sene önce malulen emekli oldu ve Evde 4 kişi yaşıyoruz babamın net maaşı 1900 tl başka bir gelirimiz yok,Bunun hesaplama yöntemi varmış ama ben bilmiyorum. Sizlere sorma gereği duydum, şimdiden teşekkür ederim...

her türlü gelirin aylık ortalaması hanedeki kişi sayısına bölünür ve kişi başına düşen aylık gelir 467 lira altında olduğu tespit edilirse geliriniz uygun kabul edilir. 1900 lira gelir..Bu oranı kişi sayısı evde dört ise aştığı için bağlanmaz denilmiştir.

Teşekkür ederim arkadaşlar, bizimki 475 çıkıyor 8 tl ile kaçırdık :)

Varsa bir yeğen, torun,vb. ikametgahını sizin eve taşıyın. O zaman alırsınız. Ya da biz bakamıyoruz deyip, bir vasi tayin ettirip onun adına alabilirsiniz ama vasi sizin her işinizden sorumlu olur. yani babanın maaşını da o çeker. Ancak mahkemeye baş vurursanız kazanırsınız, o da uzun ve zor iş.

Üst Alt