Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%98 raporlu yatalak olan annem adına ÖTV indirimli araç alma prosedürü..?

e398ci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Annem 15 Ağustos 2021 de beyin tümörü ameliyatı oldu. Maalesef sağ tarafı göz dahil felç ve konuşamıyor zira 10x9x5 ölçülerinde kitle alindi :(. 6 sonra bugün annem heyete girdi ve sanırım %98 rapor olacak. Dediklerine göre bir hafta içinde hazır oluyormuş. Araç alımında annemin imzası vs gerekiyormu? Yoksa babam annemin yerine alım yapabilir mi? Bu arada babamın sürücü belgesi yok. Yardımcı olursanız memnun olurum. Saygılar sevgiler.

Merhaba arkadaşlar babama alzheimer hastalığından dolayı ötv muafiyetli araç almak için sağlık kurulu raporu çıkarttık sonuç %92 çıktı rapor süresiz tam bağımlı ve vasi tayini gerekir çıktı ben sulh hukuk mahkemesine vasilik için başvurdum şimdi benim sorum babamın sağlıklı iken aldığı yani indirimsiz aracı var niyetimiz onu satıp ötv indirimli araç alabilmek ek kararla bu şekilde olabilir mi yani hem satış işlemi hem alım işlemi bayiden de noterden de hastaneden de tam bilgi alamadım mahkeme zaten bişey söylemedi dava devam ettiği için

Önce aracı önce vasilii k çıkar sonra arabayı satarsın...satınca gidip ÖTV indirimli aracı satın alırsın.....aldığın aracı baban vefat edene kadar satamazsin..

Demirbey14
vasilik için mahkemeye başvuru yapmışsınız büyük bir ihtimal mahkeme sizden tekrar rapor isteyecek ama sizin raporda vasi gerekir yazdığı için istemiyebilir sonra ilçe emniyet müdürlüğünden sizi araştırmak için gelecekler yani vasiyi hepsini yaşadım tam 2 yıl sürdü vasilik kararını çıkartmam zaten karar çıktı 9 ay sonra eşimi kaybettim. şöyle söylim bankamatik kartı çıkarmak için bile ara kararla izin alıyorsunuz öyle bir durum yani aracı satarken izin alacaksınız sonra para annenizin hesabına yatacak sonra araç alırken hakime proforma fatura ile gideceksiniz eğer hakim uygun görürse aracı alacaksınız 5 yıl satılamaz kaydı var he satarsınız ama ötv yi öderseniz

Teşekkür ederim bilgi veren arkadaşlara ayrıca başınız sağ olsun sabırlar dilerim bakalım bizim süreç nasıl ilerleyecek bende süreci bizden sonraki aynı durumda olanlar için buradan paylaşırım

Üst Alt