Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 98 raporu olan babam için evde bakım aylığı alabilir miyiz?

bykadir

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,babam %98 özürlü raporu var,benim %48 özürlü raporum var.Babam 65 yaşında,bende işsizim ve 600 işsizlik maaşı alıyorum.5 ay kaldı işsizlik maaşının kesilmesine.Babamın 1000 tl emekli maaşı var.4 kişi birlikte yaşıyoruz.Babamın ve annemin üzerinde tarla var ama işleyemiyoruz.1 ev var fakat kirada değil.Babamın maaşı üzerinde 350tl ev kirası ve 300 tl kredi ödemesi var.Acaba özürlü bakım aylığı alabilirmiyiz.Yardımcı olursanız sevinirim.birde nereye nasıl müracat edilmesi gerekiyor.

babanızın raporunda agır engelli ibaresi varsa kriterlerde tutuyorsa baş vurabilirsiniz evinizin tarlanızın olması gelir getirmedikce bir önemi yok ayrıca 350kira 350 kred i ödemenizde gelirden düşmez mühim olan evegiren para kişi başı 449 tl gecmiyorsa baş vura bilirsiniz

allakasi;
Dostum.Verdiğin bilgiler için teşşekürler.Evet ağır özürlü ibaresi ve aylık 1000 tl. emekli maaşı var evde 4 kişi yaşıyoruz.Bu durumda çıkma şansı yüksek o zaman.

Üst Alt