Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 98 raporum var. Haklarım nelerdir?

Burak GEZER

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim engelli raporum %98 dir engelli haklarım nelerdir bunu öğrenmek isdiyorum ve engelli maaşı alabilirmiyim alırsam ne kadar alırım e ayda birmi yoksa 3nayda birmi alabili5im yardımcı olursanız sevirim teşkkür ederim... :)

Raporunuzda 'ağır özürlü' ibaresi varsa ikisi içinde başvurunuzu yapın. Geliriniz uygunsa ve diğer şartları da tamamlıyorsanız bağlanma şansı var yani. Ama ağır özürlü ibaresi yoksa sadece 3 aylık alınan 2022 maaşı için başvuru yapabilirsiniz. Yeni rapor çıkarmayı denebilirsiniz bu ibarenin yer alması için.

Evde bakım için 540,47 TL'yi
2022 için 270,23 TL'yi geçmemeli hanede kişi başına düşen gelir.

Aylık alınan evde bakım aylığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne,
3 ayda bir alınan 2022 için il/ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuru yapmalısınız.

Evde bakım mağışı aylık ne kadar ve kaç üzeri rapora veriyorlar

Raporumda ağır özürlü evet yazıyor ve raporun geçerlilk süresi de süreklidir yazıyor yani ayşık olarakmı alacağım tüm işlemlerim tamalandığında

% 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibaresi olması gerekiyor raporun, ve aylık gelirin 540,47 TL'yi geçmemesi gerekiyor. Ödenen miktar 770 TL aylık.

Benim hiç bir gelirim yok efendim çalışamıyorumda maalesef

Yardımınız için çok teşekkür ederim :)

%98 ağır engelli raporum var ve aylık maaş alabilirmiyim ?

merhaba benm engellei raporum % 98 ve ağır engelli ibareside var raporumda geçerlilik süreside süreklidir yazıyor
aylık olarakmı maaş alabilirim yoksa 3 syda birmi alabilrim ve hiç bir geliimde yoktur alacak olurisem ne kadar maaş alırım ve sosyal haklarım nelerdir çıkrmam gereken kimlikler varmı nelerdir bana yardımcı oluriseniz sevinirim teşekkür ederim :)

Üst Alt