Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%98 raporum var. İsteğe Bağlı prim ödeyerek hangi şartlarda emekli olabilirim?

alperencsm

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
öncelikle bu konuda onlarca açılmış başlık olduğunu biliyorum, ve çoğunu incedim,, fakat bir şey anlamadım,, o yüzden kendi sorularım için konu açma ihtiyacı hissettim,, gereksiz ise silebilirsiniz...

ben 19 yaşındayım, isteğe bağlı kendim prim yatırıp emekli olmayı düşünüyorum. % 98 özürlüyüm. kaç lira prim ile, kaç gün primi doldurunca, kaç yaşında olunca emekli olabilirim?

kaç lira prim yatırırsam kaç lira emekli maaşım olur?

kayda değer bulur cevap yazarsanız sevinirim..

1) erken emeklilik için vergi indirimi alman lazım onun için maliyeye başvurman lazım.
2) erken emeklilik için senin özür durumuna göre 15 sene hizmet ve 3600 pirim olması gerekir.
3) prim ise maddi durumuna göre degişir( yüksek yatırırsan fazla maaş baglanır)

15 sene hizmet şart mı,, isteğe bağlı sonuçta,, yoksa bir yerde sigortalı mı görünmeliyim başka yol olarak,, böyle bir şey mümkünse kendimi sigortalı göstertebileceğim tanıdık işletmeler var?

Artık isteğe bağlı sigortalılar Bağ-Kurlu (4b) sayılıyorlar.
15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekli olursun. ,
Prim miktarı sana kalmış bişey. Ne kadar yüksek ödersen emekli maaşın da o kadar yüksek olur. Şimdiden maaşını öngörmek imkansız...

çok teşekkür ederim bülent abii,, harikasınnn

Üst Alt