Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SGK girişim, 2350 SGK primim ve 450 bağkur primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

burhan72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben forumdaki yazıyı okudum ama terminolojiye çok alışık olmadığım için pek anlayamadım. ben 1998 in 11. ayında ilk sigorta girişimi yaptım yüzde 40 ila 60 arasında özürlü raporu alabileceğim söyleniyor.şu an herhangi bir kurul raporum yok askerlikten de muaf sayıldım. şu an 2350 gün ssk,450 gün bağ-kur primim var. yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler...

2008_oncesi.PNG

Halen çalışıyorsanız işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız..
sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır.. Erken emekli olmak için vergi indirimi almanız, vergi indirimi almak içinde çalışıyor olmanız şarttır.
Doğum tarihi+18 şeklinde hesapladığınızda sigorta başlangıcınızda 18 yaşınızı doldurduğunuzu ve -staj değil- tam primden yatırıldığını varsayarak;
% 40 % 59 arasında alırsanız, 3. derece vergi indirimiyle, 18 yıl 4080 günle, 1998+18=2016 yılında prim gününüzü 4080 güne tamamladığınızda,
% 60 % 79 arasında alırsanız, 2. derece vergi indirimiyle, 17 yıl 3840 günle, 1998+17=2015 yılında prim gününüzü 3840 güne tamamladığınızda
emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
ayrıca tüm hizmet sürelerinin birleştirilmesi için kuruma dilekçe verirsiniz..

çok teşekür ederiz güzel aytınlatınız ama kafamda kaç soru işareti daha var benim şuana kadar rapor çıkarmadığımdan 2013 çıkarırsam raporu örnek 18+ 2031 ve 4080 gün yenidenmi hesaplanacak yoksa eski pirimlerim ve ssk girişimdenmi hesaplanacak bu soruyuda cevaplarsanız çok sevinirim

2016 yılında emekli olcaksınz önemli olan ssk girişiniz 1998 olduğundan 2016 yılında emeklisiniz ama vergi indirimi almanız şart

Üst Alt