Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SGK girişim, 4208 prim günüm ve %80 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

süleyman kalaycı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bir engelli olarak engellilere göstermiş olduğunuz ilgi ve yol gösterimlerinden dolayı öncelikle siz saygıdeğer insanlara can-ı gönülden teşekkür eder herşeyin gönlünüzce olmasını mevladan dilerim..

benimde sizlere acizane bir sorum olacak. Ben doğuştan tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan % 80 oranında engelli bir vatandaşım.Malulen emekli olabilme hakkında banada yol gösterirseniz çok mutlu olurum.Ben 1998 8. ayın 1'i itibariyle sigortalı ie girdim.bu zamana kadar 4208 iş günüm var.Bu 4208 i gününün son 4 yılında maliyeden vergi indirimi talebinde bulundum ve raporumu maliyeye gönderdim.Son 4 yılı vergi indirimi talebinde bulunmam acaba emekli olurken bi sorun teşkil eder mi? ayrıca maliyeye göndermi olduğumuz rapor %80 oranında hiç düşürülmeden onaylandı bu sonuçlardan sonra acaba ben ne zaman emekli olabilirim?Bir sorun yaşarmıyım diye endişem var.. çünkü son çalışmamın son 4 yılı maliyeye %80 raporumu onaylattım.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Vergi indirim hakkı kazanarak malulen değil engellilere tanınan erken emeklilik hakkını kazandınız. % 80 oranındaki raporunuz ile 1.derece vergi indirim belgesi kazandığınız için 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz.
01.08.1998 + 15 : 02.08.2013 tarihinde emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.
Ayrıca çalışma hayatının hangi döneminde vergi indirim hakkı kazandığınız önemli değil işe ilk girişte de alabilirsiniz emekli olmaya 2 ay kalada alabilirsiniz, yeter ki erken emekli olmak için vergi indirim hakkı almaktır.

ilginizden dolayı teşekkür ederim bu şartlarda emekli olmam durumunda acaba alacak olduğumuz mağaş günümüz şartlarında ne kadar olur ?

bilgiedinme

ben yüzde 80 engelli olarak özel birfirmada işebaşladım vergindirimi icin calışırken raporumu maliyede aynı şekliyle onayladı toplam günsayım dörtbin ikiüzgün önümüzdeki sekizinciaydada onbeşyıl doluyor benden tekrardan heyet raporu istermi kurum birde emekliolunca magaşım nekadarolabilir beni aydınlatırsanız size cok teşekkürederim bubilgiye cok ihtiyacımvar doslar

Kazanılmış bir vergi indirim hakkınız olduğuna göre tekrardan rapor istenmesi söz konusu olamaz.

Üst Alt